arabayı kaldırmak..

Sponsorlu Bağlantılar

new member

Üye
    Konu Sahibi
arabayı kaldırmak..
benim sorun arabayı kaldırmakta. sürkli stop ettiriyorum. varmıdır bunun bi çaresi? biyerde okumuştum ya devriyaja sonuna kadar basıp gaz verirken yarı seviyeye indiriyosun, gazı artırırkende ayağını devriyajdan tamamen çekiyosun. herkesin önerdiği bu. benimde kullandığım bu aslında daha doğrusu kullanamadığım. benim yeni denemeye başladığımda devriyaja baştan yarısına kadar basıp gazı verdikten sonra ayağımı yavaşça çekmek. ama öylede araba çok ses çıkarıyor. alışmam için napmamı önerirsiniz?? bide benim hoca bayaa kızgın korkuyorum yav :D

N72_Black

N72_Black

Üye
Devri 1500e getir debriyaj basılıyken, ayağı hafiften çek sorunsuz kalkar. Yokuş yolda falan daha fazla devirde kaldırmalısın yoksa motor stop eder. Onu sen kendin anlayacaksın zaten zaman geçtikçe. Şimdilik araba stop etmeden titrer, titrediği an gaza çok hafif bas, kavramaya geçer. Olay bu kadar, fazla gaz vermeye gerek yok, sonra debriyaj bitiyor, motor arıza yapıyor.

birmot

birmot

Üye
bence başlığı değiştir bu başlıkla benim aklıma hemen aracı lifte kaldırmak geldi yada krikoya almak :ehe

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Önce debriyaja tam basıp vites atılmalısın gaza bastıktan sonra debriyajdan yavaş yavaş çekmelisin debriyajın kavrama noktasını yakarlarsan hiç sorun yaşamazsın.

Kǔr Şâd

Üye
bence başlığı değiştir bu başlıkla benim aklıma hemen aracı lifte kaldırmak geldi yada krikoya almak :ehe

Beyin Kocaman.. Uçmuş aga beyin kanatlanmış

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Stop ettirirsen yine, vitesi tak ikiye debriyaja bas,yokuş aşağı sal ve aniden debriyajdan çek ayağını çalışır:ehe:ehe
Kavrama-titreme sorunu yok :D
Şaka bir yana N72 Black nickli arkadaşımızın dediği gibidir.

maxirabit

maxirabit

Üye
geçen bir tanıdığımın arabasını arabayı kullanıyordum,bizim evin bahçesine park etmişti işi var diye,neyse işte.
Arabayı almaya gelmeiyorum sen getir ömer dedi:D
Hay götürmez olaydım arabanın debriyajı bitik 1. vitese takıyorum biraz gaz veriyorum yemiyor ani gaz veiroyrum geç algılıyor:D
Arabayı götürene kadar 4 defa istop ettiğimi bilirim:D
2.vitesle kalkmayı denedim ozaman da yokuş yukarı olduğundan olduğu yerde istop ediyordu.
Sinir olmak istiyorsanız debriyajı bitmiş,vites kutusu bozuk arabayı kullanın kanser olmazsanız iyi ozaman:D

Yeni model bir çok arabada aniden istop etme olmaz,hatta bir zamanlar ford fiesta kullandım otomatikten bile rahattı yarım debriyaj yerdi yada aniden debriyajı çekince istop etmezdi.
Her arabanın debriyaj boşluğu aynı olmuyor ondan farklı arabalar kullanınca aynı gün alışamazsınız.
Misal bmw yarım debriyaj yemez gacırt gucurt öter yarım debriyaj verirseniz oda araca zarar veriyor.

birmot

birmot

Üye
geçen bir tanıdığımın arabasını arabayı kullanıyordum,bizim evin bahçesine park etmişti işi var diye,neyse işte.
Arabayı almaya gelmeiyorum sen getir ömer dedi:D
Hay götürmez olaydım arabanın debriyajı bitik 1. vitese takıyorum biraz gaz veriyorum yemiyor ani gaz veiroyrum geç algılıyor:D
Arabayı götürene kadar 4 defa istop ettiğimi bilirim:D
2.vitesle kalkmayı denedim ozaman da yokuş yukarı olduğundan olduğu yerde istop ediyordu.
Sinir olmak istiyorsanız debriyajı bitmiş,vites kutusu bozuk arabayı kullanın kanser olmazsanız iyi ozaman:D

Yeni model bir çok arabada aniden istop etme olmaz,hatta bir zamanlar ford fiesta kullandım otomatikten bile rahattı yarım debriyaj yerdi yada aniden debriyajı çekince istop etmezdi.
Her arabanın debriyaj boşluğu aynı olmuyor ondan farklı arabalar kullanınca aynı gün alışamazsınız.
Misal bmw yarım debriyaj yemez gacırt gucurt öter yarım debriyaj verirseniz oda araca zarar veriyor.

debriyajı bitik arabada araba çalışmazken 1.vitese tak yarım gaz ver marş yap ve yürü sonra yine debriyaja basmadan araç devrini aldımı vites kolunu 2.vitese doğru bastır ama fazla zorlama biraz gacır gucur eder ama 2. vitese geçer sonra aynı işlemi 3.vites için yap gideceğin yere kadar gidersin bunu debriyajı tamamen bitik araçlarda yap biede fiesta demişsin o araç kesin dizeldir dizel araçlar kolayla stop etmez devri yüksektir 1.viteste hiç gaz vermeden kalkarsın birde 1.vetesten 3.vitese geçebilirsin motor toparlar 2.vitesi kullanmasanda olur:naughty: yarım debriyaj her araca zarar verir volantla baskı balata sürekli temas halinde olduğu için debriyaj balatası çabuk aşınır tam basınca ikisi birbirinden ayrılır vites geçişleri kolaylaşır zaten zor geçen vitesin çoğu yarım debriyajdan ve debriyajın üzerinde ayağını tutmaktan olur sekromeç ve manşonlar aşınır

maxirabit

maxirabit

Üye
debriyajı bitik arabada araba çalışmazken 1.vitese tak yarım gaz ver marş yap ve yürü sonra yine debriyaja basmadan araç devrini aldımı vites kolunu 2.vitese doğru bastır ama fazla zorlama biraz gacır gucur eder ama 2. vitese geçer sonra aynı işlemi 3.vites için yap gideceğin yere kadar gidersin bunu debriyajı tamamen bitik araçlarda yap biede fiesta demişsin o araç kesin dizeldir dizel araçlar kolayla stop etmez devri yüksektir 1.viteste hiç gaz vermeden kalkarsın birde 1.vetesten 3.vitese geçebilirsin motor toparlar 2.vitesi kullanmasanda olur:naughty: yarım debriyaj her araca zarar verir volantla baskı balata sürekli temas halinde olduğu için debriyaj balatası çabuk aşınır tam basınca ikisi birbirinden ayrılır vites geçişleri kolaylaşır zaten zor geçen vitesin çoğu yarım debriyajdan ve debriyajın üzerinde ayağını tutmaktan olur sekromeç ve manşonlar aşınır

Yarım debriyaj hor kullanma önemsememe falan dolu,araba benim değildi ama umursamadığını bilirim.Fiesta'da dizeldi normal bir manuelden daha rahat gelmişti kullanımı.
Baskı balata diye bir şey yokki,fren yapıyorum sanki demir bileyliyorum:D o arabanın süspansiyonlarının patladığını bilirim 1 ay önce,onuda ben dedim kullanıcı fark etmemiş bile.Patlayınca anladı:DYarım gaz yemiyor işte,tam gaz verince algılıyor du kalkışta,yarım gaz verince stop ediyor,motor okadarnı bile yemiyor,onuda zaten motorda sıkışma oluyordu,yani boğulup birden itiyor,2ye takıncada ağır oluyor.Ortasını bulmak için tamirci baştan aşağı arabanın aktarma organlarını yenilemesi lazım.

Unutmadan gazı yemiyen debriyajında sorun olan arabada dizel:D