Araba nasil surebilirim ?

Sponsorlu Bağlantılar

justblood

justblood

Üye
Arabayi boşa al
Calistir
El frenini indir (cekiliyse)
Debriyaja tam bas
1 e tak
Debrija 4/4 olarak dusun 1/4 luk kismi aklinda kalsin . Gaza bas normal bi sekilde az olmasin stop eder cok olursa hizli kalkarsin patinaj ceker . Sonra yavasca dedigim debriyajin 1/4luk yerine kadar getir araba hafif bi hareket edecek sonra yavasca 2/4 luk veya 3/4 luk yere kadar getir araba gazi alip bi 2-3 metre gittikten sobra birakabilirsin . Debriyaja tam bastigin andan kaldirana kadar 4-5 saniye gecsin ortalama . Sunu unutma ne kadar cok gaza basarsan o kadar hizli debrijadan ayafoni cekebilirsin ama sumu yapma tam gaz verip direk ayagini cekme gene stop etmez ama lasrikler gider . Arabayi calistirmadan once debriyaja bas bi debriyajin ittigi bolumde ayagoni biraz tut kavrama noktasidir . Araba o kisimda harkete gecer .

Bi sorun olursa pm atarsin :)

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
burda olacak işmi şimdi bu :sofer:

• Beğen
Tepkiler: hikmet366
avcitalip

avcitalip

Üye
arabayı boşa al ve ne olur ne olmaz el frenini çek sonra motoru çalıştır frene bas el frenini indir sonra debrajın dibine kadar bas 1.vitese at sonra yavaş yavaş ayağını debrajdan kaldır sonuna kadar ayağını çektiğinde araba kendi kendine gitmeye başlayacaktır ondan sonra hafif gaza bas ve yoluna göre debraja bas 2.3.4.5.6 varsa 7. vitese kadar at sonra aynı şekilde hızına göre vites düşür virajlarda el frenini çek drift yapmaya çalış ve kaza yap :ehe şaka diyorum sakın araba giderken el frenini çekme drift yapmak güçlü motorlu araçlara ve 4x4(Subaru İmpreza gibi x5 gibi jipleri kastetmiyorum :)) ve arkadan çekişli araçlara özeldir... kalın yanaklı lastiği olan araba kullanıyorsan sakın deneme bile takla attırırsın arabayı :oke:

benim de ehliyetim yok arabayı kullanıyorum ama vitesle aram kötü yerlerini tam kavrayamadım 3.vitese atayım derken bazen 5. vitese falan atıyorum gerçi bu arabaya göre de değişiyor bizde 2006 connect var bir tane de 2011 connect var 2006'da hiç sorun yaşamıyorum nedense çünkü tam kıvamında derler ya aynen o şekilde o arabanın vites kolu bana göre :evet: 2006 connect ile dünyayı turlarım(araba bozulmadığı ve cebimde yeterince para olduğu sürece) ancak 2011'le bırak dünyayı Ereğli'ye bile gitmem :ehe şaka zorda kalırsam giderim ama henüz o kadar uzun mesafe boyunca araç kullanmadım kısaca vitese alıştıktan sonra senden iyisi olmaz :ehe :oke:

- - - Eklendi - - -

tabi boş yolda süreceğim dediğin için herşeyi söylemedim eğer trafiğe çıkacaksan aynalarını sürekli kontrol et ki arkandan falan gelen araçlarla çarpışma :oke:

• Beğen
Tepkiler: hikmet366
avcitalip

avcitalip

Üye

bana takıyorlardı şimdi bende takıyorum artık :D

ufak tefek yazım hataları illaki olur ancak kimisi mesela " merhaba " yazıyor bazıları "m€Rh@b@" şeklinde yazıyor ben bunlara karşıyım,Türkçe'nin ..... koymanın manası yok :ehe

MrTech

MrTech

Üye
    Konu Sahibi
Birde bizim burda sahil baya geniş ve ferah o yüzden kiralatcam araba sürmeyi falan deniycem.Daha anlatacak :kop2:

avcitalip

avcitalip

Üye
Legendary.

Legendary.

Üye
Özelden numaranı ver anlatayım Yaşarım :pro:

- - - Eklendi - - -

bana takıyorlardı şimdi bende takıyorum artık :D

Hikmet gereksiz yorum yapma kardeşim..
Adam yanlışlıkla yazmış olabilir konuşmalarına dikkat et lütfen...

• Beğen
Tepkiler: justblood, MrTech, hikmet366 ve 1 kişi daha
kraldost

kraldost

Üye
kardeş içindeki canavarı salayım deme sakın direksiyon dersleri veren kurumlar var bir başvur derim taşıma suyu ile havuz dolmaz

avcitalip

avcitalip

Üye

Kaza falan drift olan mı :D

[video=youtube;LuDN2bCIyus]http://www.youtube.com/watch?v=LuDN2bCIyus[/video]

bak bu adamın yaptığı şey drift,kısaca arabayı yanlayarak döndürmek diyebiliriz ama el frenini çekip *** attırmak spin demektir drift ile karıştırılmamalıdır...

MaxipmaN

Üye
kalkışı yap gerisi kolay :)

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
Legendary.

Legendary.

Üye
Kafana takma yarın anlatırım :pro:

Jomolocco

Jomolocco

Üye
Boyle seymi olur

__xXx__

__xXx__

Üye
yaşarım sen bi gün yanıma gel kocaeliye ilk günün sonunda sana drift çekmeyi bile gösteririm istediğin sürmek olsun :oke:

Takipçi Satın Al

Üst Alt