Bi yardımcı olsanız![]()
Debraja basıyon videsi 1 re alıyon sonra arabayı çalıştırıyon sonra firene basıyon el firenini indiriyom ben bu kadar biliyom sonra ver 120 yi yallaah![]()

Debraja basıyon videsi 1 re alıyon sonra arabayı çalıştırıyon sonra firene basıyon el firenini indiriyom ben bu kadar biliyom sonra ver 120 yi yallaah![]()

en onemli nokta debriyaj ve vites. bu ikisini kullanmaya yogunlas. arabayi kaldirmadan once debriyaj kavrama noktasini bul. ve kalkarken gaza yuklenme.sadece dokun. ayrica kalktiktan sonra bi7-8 saniye debriyaji birakma,kavrama noktasinda tut. vites gecirdikden sonra debriyajdan ayagini asla sert cekme. olabildigince yavas cek. bunlar kalkisda yeterli olcaktir zaten gerisi anlatmakla olmaz bol pratik gerek. mobildeyim cok detayli anlatamiyorum.
6#ogrenilir
7-8#komik mi
- - - Eklendi - - -
Abi neden sert çekmiyoruz debriyajdan?
he pardon doru kaldırıken vides atıyorduk dimi
arabayi vitesde mi calistiriyon![]()

he pardon doru kaldırıken vides atıyorduk dimi![]()

arabayi tekletirsin hatta stop bile ettirebilirsin.
(uykusuzum yanlis birşey yazdiysam kusura bakmayin)hızlı olursa araba nasıl desem bilmem ki
sırası ile dersek oturuyoruz debriyaj vites çalıştır yavaş yavaş mı(uykusuzum yanlis birşey yazdiysam kusura bakmayin)
arabayı bi kaldırmayı başar devamını anlatıyim pm de 
çalıştır, debriyaja tam bas, vitesi 1 e at,sonra hafif hafif ayağını debriyajdan çek, araba biraz öne atılır gibi olcak hissedersin zati sonra bu sefer hafifçe gaz ver sonra biraz ilerleyecek yine ayağını yavaşça debriyaj dan çekarabayı bi kaldırmayı başar devamını anlatıyim pm de
- - - Eklendi - - -
ben böyle kaldırıyorum
çalıştır, debriyaja tam bas, vitesi 1 e at,sonra hafif hafif ayağını debriyajdan çek, araba biraz öne atılır gibi olcak hissedersin zati sonra bu sefer hafifçe gaz ver sonra biraz ilerleyecek yine ayağını yavaşça debriyaj dan çekarabayı bi kaldırmayı başar devamını anlatıyim pm de
- - - Eklendi - - -
ben böyle kaldırıyorum
Abi debriyajdan yavaşça iki defa kaldir demissin de orayi asamali asamali mi azaltiyoruz basma olarak?
işte tam o anda hafifçe gazı vereceksin araba ileriye doğru atılacak yani kalkacak. Şimdii orada yani gazı ver dediğim yerde debriyajdan ayağını çekmeyi durdur hafifçe yaza dokun anlamadığın yer burası galiba. Böyle birşey yapmanın amacı arabanın debriyaj gaz ayarı dediğimiz noktayı kavraman o noktayı fark ettiğinde rahatça kaldırırsın