Araba nasil surebilirim ?

Sponsorlu Bağlantılar

MrTech

MrTech

Üye
    Konu Sahibi
Araba nasil surebilirim ?
Bi yardımcı olsanız :)
Edit:Bos bir alanda surecegim fakat nasil sürecegim detayli anlatir misiniz ?

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
ehliyet okuluna gtceksn kardeşm :)

MrTech

MrTech

Üye
    Konu Sahibi
Editledim :)

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
:d: anlatmayla araba öğrenilmez

hikmet366

hikmet366

Üye
Debraja basıyon videsi 1 re alıyon sonra arabayı çalıştırıyon sonra firene basıyon el firenini indiriyom ben bu kadar biliyom sonra ver 120 yi yallaah :ehe

Peocawe

Peocawe

Üye
en onemli nokta debriyaj ve vites. bu ikisini kullanmaya yogunlas. arabayi kaldirmadan once debriyaj kavrama noktasini bul. ve kalkarken gaza yuklenme.sadece dokun. ayrica kalktiktan sonra bi7-8 saniye debriyaji birakma,kavrama noktasinda tut. vites gecirdikden sonra debriyajdan ayagini asla sert cekme. olabildigince yavas cek. bunlar kalkisda yeterli olcaktir zaten gerisi anlatmakla olmaz bol pratik gerek. mobildeyim cok detayli anlatamiyorum.

Peocawe

Peocawe

Üye
Debraja basıyon videsi 1 re alıyon sonra arabayı çalıştırıyon sonra firene basıyon el firenini indiriyom ben bu kadar biliyom sonra ver 120 yi yallaah :ehe

arabayi vitesde mi calistiriyon :ehe

MrTech

MrTech

Üye
    Konu Sahibi
6#ogrenilir
7-8#komik mi :zzz:

- - - Eklendi - - -

en onemli nokta debriyaj ve vites. bu ikisini kullanmaya yogunlas. arabayi kaldirmadan once debriyaj kavrama noktasini bul. ve kalkarken gaza yuklenme.sadece dokun. ayrica kalktiktan sonra bi7-8 saniye debriyaji birakma,kavrama noktasinda tut. vites gecirdikden sonra debriyajdan ayagini asla sert cekme. olabildigince yavas cek. bunlar kalkisda yeterli olcaktir zaten gerisi anlatmakla olmaz bol pratik gerek. mobildeyim cok detayli anlatamiyorum.

Abi neden sert çekmiyoruz debriyajdan?

MrTech

MrTech

Üye
    Konu Sahibi

arabayi tekletirsin hatta stop bile ettirebilirsin.

sırası ile dersek oturuyoruz debriyaj vites çalıştır yavaş yavaş mı :D (uykusuzum yanlis birşey yazdiysam kusura bakmayin)

hikmet366

hikmet366

Üye
SorgulayanAdam

SorgulayanAdam

Üye
çalıştır, debriyaja tam bas, vitesi 1 e at,sonra hafif hafif ayağını debriyajdan çek, araba biraz öne atılır gibi olcak hissedersin zati sonra bu sefer hafifçe gaz ver sonra biraz ilerleyecek yine ayağını yavaşça debriyaj dan çek :) arabayı bi kaldırmayı başar devamını anlatıyim pm de :D

- - - Eklendi - - -

ben böyle kaldırıyorum

• Beğen
Tepkiler: Peocawe
Peocawe

Peocawe

Üye
çalıştır, debriyaja tam bas, vitesi 1 e at,sonra hafif hafif ayağını debriyajdan çek, araba biraz öne atılır gibi olcak hissedersin zati sonra bu sefer hafifçe gaz ver sonra biraz ilerleyecek yine ayağını yavaşça debriyaj dan çek :) arabayı bi kaldırmayı başar devamını anlatıyim pm de :D

- - - Eklendi - - -

ben böyle kaldırıyorum

arkadas kalkisi guzelce anlatmis (Y)

• Beğen
Tepkiler: SorgulayanAdam
hikmet366

hikmet366

Üye
Ya Çocuk 10 yaşında ferrari sürüyor sen arabayı çalıştırmayı bilmiyon zuhaha

MrTech

MrTech

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

ben böyle kaldırıyorum

Abi debriyajdan yavaşça iki defa kaldir demissin de orayi asamali asamali mi azaltiyoruz basma olarak?

SorgulayanAdam

SorgulayanAdam

Üye

Abi debriyajdan yavaşça iki defa kaldir demissin de orayi asamali asamali mi azaltiyoruz basma olarak?

Ayağı oldukça yavaş bir biçimde debriyaj dan çek sonra araba böyle bi titricek hareketlencek ver bana gazı dicek yani :) işte tam o anda hafifçe gazı vereceksin araba ileriye doğru atılacak yani kalkacak. Şimdii orada yani gazı ver dediğim yerde debriyajdan ayağını çekmeyi durdur hafifçe yaza dokun anlamadığın yer burası galiba. Böyle birşey yapmanın amacı arabanın debriyaj gaz ayarı dediğimiz noktayı kavraman o noktayı fark ettiğinde rahatça kaldırırsın :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt