Araba Karşılaştırma!

Sponsorlu Bağlantılar

ParduSS

ParduSS

Üye
    Konu Sahibi
Araba Karşılaştırma!
Arkadaşlar sizlere birkaç soru soracağım...

1-Chevrolet Cruze 2011 ve Eski kasa (2006-2009) VW Jetta . Hangi araba daha sağlamdır. Kapıları kapatırken daha sağlam, tok ses geliyor. Veya siz hangisini alırdınız? Neden?

2-Araba binerken inerken emniyet kemerini takmadığında kapı açık kaldığında iki arabadanda ikaz sesi geliyormu?

3-Bana Toyota Auris önerdiler Nasıldır? Onda hangi ikaz sesleri geliyor?

4-Yeni i20 veya Polo hangisi daha iiyi?

ARKADAŞLAR ARABA ALIP 3-4 YIL KULLANIP SATACAĞIZ. BUNA GÖRE KARAR VEREBİLİRSİNİZ.

gaffarson

gaffarson

Üye
Arkadaşlar sizlere birkaç soru soracağım...

1-Chevrolet Cruze 2011 ve Eski kasa (2006-2009) VW Jetta . Hangi araba daha sağlamdır. Kapıları kapatırken daha sağlam, tok ses geliyor. Veya siz hangisini alırdınız? Neden?

2-Araba binerken inerken emniyet kemerini takmadığında kapı açık kaldığında iki arabadanda ikaz sesi geliyormu?

3-Bana Toyota Auris önerdiler Nasıldır? Onda hangi ikaz sesleri geliyor?

4-Yeni i20 veya Polo hangisi daha iiyi?

ARKADAŞLAR ARABA ALIP 3-4 YIL KULLANIP SATACAĞIZ. BUNA GÖRE KARAR VEREBİLİRSİNİZ.

1) Yeni tip Chevylerden uzak durun ! (Spark ve Cruze ile deneme sürüşü yaptım, inceledim. Kardeşimde yeni spark var ve alma dediğim halde aldı. Sık sık kullandım ve Cruze da ona göre sadece bir kademe daha iyi yani aslında çok da fark yok. Özellikle malzeme oldukça kalitesiz. Araca binince yeni bir araba kokusu vardır kendine has. Chevroletlerin bu yeni sürüm dandirik serilerinde yok öyle bir şey. çünkü her yer plastik ve biraz inceleyince kendinizi oyuncak bir arabada ya da simülatörde hissediyorsunuz. simülatörler bile daha kaliteli malzemedir bence. Jetta yı pek bilmem ama piyasası daha olan bir araç. Cruze ile 3-4 yıl sonra müthiş zarar yaparsınız onu bence unutun. O paraya gerçek bir chevy alınamaz.)

2) Cruze da bu dikkatimi çekmedi ama illa ki ikaz veriyordur sonuçta 2011 model. Sparkda veriyor.

3) Ben de Toyota Yaris 1.4 sol Special sahibiyim ve bir Toyota kullanıcısı olarak size şunu sözyleyebilirim ki imkanınız varsa gözünüz kapalı alabilirsiniz Toyota. Eski bir deyiş vardır paran varsa Japon yoksa Alman al diye :D

Benim aracım 2007 model ama kardeşimin 1 yaşındaki aracından çok daha temiz olması yanında çok daha kaliteli ki zaten Japon kalitesini tartışmamıza da gerek olduğunu sanmıyorum. Auris de çok sık görüyorum ve Yarisle kıyaslayınca özellikle arka kısmı daha şık duruyor. Bunun dışında çok benziyor Yaris'e. Motoru da en az Yaris kadar kalitelidir diye düşünüyorum.

Sadece tavsiyem dizel manuel vites almanız olabilir. Çünkü hem ekonomide sınırları zorluyor hem de triptonik ya da otomatik olanlar 100 bin km den sonra sorun yaratabiliyor ama manuel şanzımanlarda 300-500 bin km kabaca bana mısın demez :D

3-4 yılda zaten o kadar yapacağınızı sanmam ama kısaca Auris kesinlikle düşünülecek ilk seçeneklerden. Daha da detaya gireriz isterseniz. Sorunuza tekrar dönecek olursam benim 2007 model aracımda bile ikazlar var Aurisde de vardır. Motor soğutma suyu ısısından tutun da abs ya da hava yastıkları kontrolüne kadar ikazlar var.

4) Yenisini eskisini bilemiyorum ama Toyota dan sonra 4. soruyu önemsemiyorum bile. O araçları pek tanımam da. Kuzenim yıllar önce Polo ile ciddi bir sorun yaşamıştı. eniştemde de eski tip bir accent vardı. Hyundai araçlarını da daha o zamandan sevemedim bir türlü neden bilmiyorum.

son detay:

3-4 yıl kaliteli ve güvenli sürüş sonunda piyasasına göre fazla değer kaybetmeden en az zararla ve rahatlıkla satabileceğiniz bu sürede de arabaya bindim diyebileceğiniz bence Auristir. Fiyatına göre Toyota nın Yaris seçeneklerine de bakabilirsiniz. Ben bir yıldır kullanıyorum fiyatına göre fazlasıyla iyi bir araç.

Takipçi Satın Al

Üst Alt