Apple’ın logosu nasıl tasarlandı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alaStar

alaStar

Üye
    Konu Sahibi
Apple’ın logosu nasıl tasarlandı?
Hiç Apple’ın logosunun nasıl ya da kim tarafından tasarlandığını merak ettiniz mi? İşte efsanevi logonun geçmişi ve tasarımcısının hikayesi.
İsim:Rob Janoff
İş:Grafik tasarımcısı
Buluş:Apple’ın Logosu

Elmayı çizmekRob’a Apple’ın logosunu çizme görevi 1977 yılında Steve Jobs’un reklam ajansına sahip arkadaşının şirketinde çalışırken verilmiş. Steve bir gün logosunu çizdirmek için arkadaşının ajansına sandaletler ile gelmiş. Ve Rob’a nasıl bir şeyler istediğini anlatmış.Rob ilk iş olarak süpermarkete gitmiş ve bir sürü elma alıp evine dönmüş. Daha sonra bunları dilimleyip çeşitli şekiller vererek onlarla saatler geçirmiş.Sonuç olarak da basit, 2 boyutlu ve tek renkli bir elma çizmiş. Tasarımı Steve’e gösteriğinde ise Steve’de bu fikri beğenmiş ancak elmanın daha renkli olmasını istemiş. Rob’ın patronu baskı ücretlerini aşağıda tutmak için logonun tek renkte kalmasını istemiş ama Steve azimliliğini bir kez daha ortaya koymuş ve renklerin firmayı insanlaştırdığını belirterek hafif bir tartışmaya girmiş.Daha sonra Rob renkleri gelişi güzel bir şekilde elmanın üstüne şerit şerit yerleştirmiş. Böylece de Apple’ın ilk adama akıllı logosu oluşturulmuş olmuş.

Apple’ın ilk adamakıllı logosu diyorum çünkü Apple bu logoyu kullanmaya başlamadan önce sağdaki logoyu kullanıyordu.

Pek de başarılı değil, öyle değil mi!
Elma’daki ısırık
İlk bakışta elma’daki ısırığın öylesine eklendiği düşünebilirsiniz. Ancak işler çok daha farklı bir boyutta.Rob’ın logoya ısırığı eklemesinin tek sebebi ingilizce “byte” kelimesinin diğer bir ingilizce kelime olan “bite(ısırık)” ile tamamen tesadüfen benzeşmesi.Steve bu fikri beğenmiş olmalı ki izin vermiş. Bu ısırık ilk bakışta çoğu kişiye Apple yanlış fikir verebiliyor. Ama altında yatan mesaj güzel.

Bir düşünsenize Rob’ın orijinal logosunun şimdiki Mac’ler üzerinde olduğunu.

Bence Apple çok doğru bir değişim yapmış.
Alıntıdır:apple-dunyasi.com

• Beğen
Tepkiler: onurca06

paradox07

paradox07

Üye
Koskocaman bi şirket için çok basit bir tasarım diye düşünüyorum ama tabi adamın keyfine kalmış.ne diyebiliriz ki :)

- - - Eklendi - - -

Paylaşım için :tşk: bu arada

alaStar

alaStar

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim aslında devamıda vardı fakat eklenmiyor neden olduğunu anlayamadım :S

- - - Eklendi - - -

oldu sonunda :)

iyavuzoz

iyavuzoz

Üye
ilk logosu bir şirket için çok saçma :hmmm

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Enteresan.

Haber için :tşk:

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Bak bunu bilmiyordum. Haber için :tşk:

Mufche

Mufche

Üye
Basit ve güzel.
:tşk:

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Paylaşım için teşekkürler.

rapman

rapman

Üye
basit ve güzel. nike gibi.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Steve jobs apple için elma yerine armut logosu koyduracak degildi sanırım :kop:

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
ugur1000

ugur1000

Üye
[ENGİN];5465996' Alıntı:
Steve jobs apple için elma yerine armut logosu koyduracak degildi sanırım :kop:
icarly fail :D aklıma geldi :D

onurca06

onurca06

Üye
:tşk:

___kaptan___

___kaptan___

Üye
hmm yeni öğrendim konu için :tşk:

qwertyboy

Üye
ilginç

61semih

61semih

Üye
sade ve güzel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt