Apple’ın gelecek çeyrekte ilk kez iPhone satış rakamları düşüş gösterecek

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Apple’ın gelecek çeyrekte ilk kez iPhone satış rakamları düşüş gösterecek
Apple’ın bu sene ilk çeyrek satış rakamları ilk kez gerileme gösterecek...



Mobil pazarın lider ismi Apple, 2015 son çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve beklendiği şekilde de rekor bir rakam olarak 74.8 milyon iPhone satışını geçtiğimiz sene son çeyrekte gerçekleştirdi. Firmanın bu rakama ulaşmasında ise en büyük pay iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adındaki yeni modelleri oldu.



Apple’ın yeni iPhone 6S / 6S Plus modelleri daha önceki sene sunulan iPhone 6 / 6 Plus ile benzer tasarım ile gelse de bazı donanım özellikleri daha üst seviye geldi. Bunlar arasında yeni Apple A9 yonga seti, 3D Touch destekli ekran, 2GB sistem belleği, 12MP arka kamera ve 5MP ön kamera yer alıyor.

Apple yeni bir seneye girdi ve içinde bulunduğumuz 2016 ilk çeyrek ya da firmanın 2016 mali yılı 2 çeyrek dönemi olan Ocak – Şubat- Mart ayları için de tahminler gelmeye başladı ve 2007 senesinden beri ilk kez firmanın düşüş yaşayacağı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz sene Apple, söz konusu çeyrekte 61.2 milyon iPhone modeli satarken, bu sene ise daha düşük iPhone satışı gerçekleştireceği ifade ediliyor. Ayrıca firma 2015 senesi ilk çeyrekte 58 milyar dolar gelir elde etmişti ve bu sene için beklenen gelir ise 50 ile 53 milyar dolar arasında olmakta.

Apple’da Steve Jobs’un ölümünden sonra firmanın CEO’su olarak başa geçen Tim Cook, bu durum için en büyük nedenin ise iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sahiplerinin bazılarının cihazlarını değiştirmemesini gösterirken, yeni senede yeni modellerle durumun değişeceğini belirtiyor.




Apple’ın gelecek çeyrekte ilk kez iPhone satış rakamları düşüş gösterecek - MaxiCep
 

Benzer Konular



Üst Alt