Apple'ın Amacı Android'i Bitirmek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uruloki

Uruloki

Üye
Aslında şunu sormak lazım hackelenen fbi sitesinden apple cihazlarının id leri çıktı ne iş kim verdi bunları bunu ve ya kim sattı ki haber yeni yabancı medyaya bakın teknoloji sitelerinde olmayabilir

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Açıkçası Google'dan çekiniyorum. Android'i belli bir seviyeye getirdiğinde firmalar bir sistem arayışı içindeydiler ama bu arayış kendilerine rakip olacak bir firma istemiyorlardı(Nokia - Symbian). Denize düşen yılına sarılır. Android kötü haldeyken bile Samsung, Sony, HTC olsun hepsi Android'e kaydı. Belli zaman sonra (Ipad'in yaygınlaşması) Android tablet alanında da başgösterdi. Asus, Acer, Dell vs. Ne kadar dev üretici varsa Android'e geçince Nokia ve Blackberry hepsine birden karşı koyacak kadar geniş ne ürün yelpazi vardı ne de halihazırda işletim sistemi. Apple'ın ayakta kalması IOS'un geliştirilebilirliğinin kolay ve açık olması ayrıca uygulama marketi. Symbian, IOS kadar geniş olmadığından karşı koyamadılar.

Derken Samsung ne olduysa (bilmiyorum artık) alternatif arayışı içine girdi. Bada ile denemeler yaptı ve tutturamadı. WP'yi tercih etmeyişinin nedeni MS'nin de Google'dan pek farklı olmayacağını (Tekele yönelmiş firmalar) düşünerek WP'ye geçmediklerini zannediyorum. Neyse Nokia başında ki Eski MS CEO'sundan kurtulamadığı, zarar üstüne zarar ettiği ve artık baskıdan mı başarısından şüphe duyduklarında mı bilmiyorum ama kendi çoçuğu olan MeeGo'yu öldürdü. Mobil pazarda yer arayışı içinde olan Intel ise hiç beklemeden yeni partner(ler) arayışı içine girdi ve Samsung kapıda bekliyordu. :) MeeGo'nun büyük kısmını kullanarak Tizeni yarattılar :)

Herneyse bunu anlatma amacım Google ve MS gibi firmaların tekelleşmeye çalışması. Apple da pek farklı değil ama tüm piyasayı domine etmeye çalışmıyor en azından. Androidin zaten halihazırda büyük bir kullanıcı kitlesi var ama memnun ama değil. Bundan sonra artık MS-Nokia da işin içine giriyor. Şunu kesinlikle söyleyebilirim bunun sonucundan en çok Google etkilenecek. Yaptığı işletim sisteminin problemlerinden dolayı en çok kullanıcı kaybı Android tarafında olacaktır.

Jelly Bean diyebilirsiniz evet gerçekten büyük miktarda geliştirme var ama güncelleme problemi var.(ICS ve JB toplamı %10 lu oranlarda gezerken) WP8 daha oturmuş bir sistem.

Neyse uzattıkça uzattık :)

Uruloki

Uruloki

Üye
Açıkçası Google'dan çekiniyorum. Android'i belli bir seviyeye getirdiğinde firmalar bir sistem arayışı içindeydiler ama bu arayış kendilerine rakip olacak bir firma istemiyorlardı(Nokia - Symbian). Denize düşen yılına sarılır. Android kötü haldeyken bile Samsung, Sony, HTC olsun hepsi Android'e kaydı. Belli zaman sonra (Ipad'in yaygınlaşması) Android tablet alanında da başgösterdi. Asus, Acer, Dell vs. Ne kadar dev üretici varsa Android'e geçince Nokia ve Blackberry hepsine birden karşı koyacak kadar geniş ne ürün yelpazi vardı ne de halihazırda işletim sistemi. Apple'ın ayakta kalması IOS'un geliştirilebilirliğinin kolay ve açık olması ayrıca uygulama marketi. Symbian, IOS kadar geniş olmadığından karşı koyamadılar.

Derken Samsung ne olduysa (bilmiyorum artık) alternatif arayışı içine girdi. Bada ile denemeler yaptı ve tutturamadı. WP'yi tercih etmeyişinin nedeni MS'nin de Google'dan pek farklı olmayacağını (Tekele yönelmiş firmalar) düşünerek WP'ye geçmediklerini zannediyorum. Neyse Nokia başında ki Eski MS CEO'sundan kurtulamadığı, zarar üstüne zarar ettiği ve artık baskıdan mı başarısından şüphe duyduklarında mı bilmiyorum ama kendi çoçuğu olan MeeGo'yu öldürdü. Mobil pazarda yer arayışı içinde olan Intel ise hiç beklemeden yeni partner(ler) arayışı içine girdi ve Samsung kapıda bekliyordu. :) MeeGo'nun büyük kısmını kullanarak Tizeni yarattılar :)

Herneyse bunu anlatma amacım Google ve MS gibi firmaların tekelleşmeye çalışması. Apple da pek farklı değil ama tüm piyasayı domine etmeye çalışmıyor en azından. Androidin zaten halihazırda büyük bir kullanıcı kitlesi var ama memnun ama değil. Bundan sonra artık MS-Nokia da işin içine giriyor. Şunu kesinlikle söyleyebilirim bunun sonucundan en çok Google etkilenecek. Yaptığı işletim sisteminin problemlerinden dolayı en çok kullanıcı kaybı Android tarafında olacaktır.

Jelly Bean diyebilirsiniz evet gerçekten büyük miktarda geliştirme var ama güncelleme problemi var.(ICS ve JB toplamı %10 lu oranlarda gezerken) WP8 daha oturmuş bir sistem.

Neyse uzattıkça uzattık :)

Samsungla tizen gelecek diye sevinme ıbrahim teslim tarihini ileri atıyor samsung sürekli sanırım o da bırakacak gibi ve wp8 diyorsun ama onun da ureticiler bazında tercih edilmediği bariz ayrıca w8 in tablette başarılı olacağını düşünüyorum

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
google'ın fbi ile ortaklaşa çalıştığını bilmiyorsunuz sanırım

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Samsungla tizen gelecek diye sevinme ıbrahim teslim tarihini ileri atıyor samsung sürekli sanırım o da bırakacak gibi ve wp8 diyorsun ama onun da ureticiler bazında tercih edilmediği bariz ayrıca w8 in tablette başarılı olacağını düşünüyorum

Mobilde de unlock sonrası birçok şey yapılabildiği için orda da tutunur.

- - - Eklendi - - -

Olabilir günlük hiti 2007 de 1.5milyar ziyaret şimdi siz bunu hesaplayın sadece bir günde kazanacağı parayla neler neler yapar google dediğim gibi eğer öyle bir şey söz konusu olursa motorola gibi apple i da satin alır diyeceksiniz apple dünyanın en pahalı şirketi olsun yani bir araştırma şirketi bunu dedi diye bu olmak zorunda mi değil hatta üstüne paket olsun diye google htc ve nokia yayı da alir yani patent davasını kaybetmez ne yapar eder kaybetmez çünkü oracle ile davasında bariz şekilde hırsızlık yapıldığı belliydi ama google davayı kazandı ve üstüne apple in şansından alacağı paradan fazlasını aldı adı ustinda google korkmak gerek açıkçası

Öyle bir şey olursa MS de Google'ı satın alır.:D

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye

Sadece Samsung değil ki Tizen arkasında birçok firma var :) Ha hepsi dev değil o ayrı ama Intel oldukça Tizen'inde olacağı şüphesiz :) Evet W8 tablette iyi bir pazar oluşturur ama WP8 de var. Donanım olarak gelecek cihazlar geri olmayacak ve belirttiğim gibi Androidin kendi başarısızlığı var. Tüketicilerde alternatif arayışında. Androidi bırakanların hemen hemen hepsi IOS'a geçiyor. Bence WP8 çok şeyi değiştirecek. Tabi gelir gelmez olmayacak bu. 1 yıl içinde uygulama bazında ciddi rakip olacaktır. Uygulama geliştirici firmalar MS'ye kesinlikle kayıtsız kalmayacaklardır. Sistem bazında WP7.x bile gayet başarılı. Lumia 900, S3 ile kıyasında kendini kesinlikle ezdirmiyor bu ortada. Bir tarafta 4 çekirdek diğer tarafta tek. MeeGo'yu savunurken optimizayson optimizasyon diye az yırtmadık kendimizi :) Gönlümüz istedi ki Nokia, MeeGo ile bu işi yapsın. Google bu süreçte Android'e çeki düzen verirken MS boş durmayacaktır :)

Bir de Symbian'dan da çok büyük transfer olacak(Türkiye içinde) WP8'li Nokia'lara. Neyse yol gösterecek olan zamandır :)

Uruloki

Uruloki

Üye
Mobilde de unlock sonrası birçok şey yapılabildiği için orda da tutunur.

- - - Eklendi - - -

Öyle bir şey olursa MS de Google'ı satın alır.:D

Wp unlock pek ozgurlestirmiyor sistemi yani cok şey kattığını söyleyemeyiz google la microsoft un güçleri aynı gibi onun için öyle durum olmaz

@engin valla server dan çıkanlar apple cihaz id leri google dan bir şey yok google in çalışması şöyle olur istenilen bağlantıya googledan ulasamazsinizolur biter

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
Blackberry Android'e geçerse , wp8 yalan olabilir bunu da söyliyeyim. (yalan olmaktan kastım ms'nin bütün planları alt üst olabilir)

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Blackberry Android'e geçerse , wp8 yalan olabilir bunu da söyliyeyim. (yalan olmaktan kastım ms'nin bütün planları alt üst olabilir)

Blackberry yanlış hatırlamıyorsam 2-3 ay önce iflas açıklamıştı. Androide geçeceğini zannetmiyorum. Kendi sistemini geliştiriyordu o da ve baya iyiydi en son durum ne bilmiyorum. Yalnız Androide geçecek altyapısı hazır değil ve optimizayson için zamanı yok. BB10'du galiba sistemlerinin adı onu deneyecekler son kez ve sonra satılırsa patentleri için satılacaktır şirket.

ecel54

ecel54

Üye
apple değeri 623.6 milyar dolar, google ise 224 milyar dolar. Bu durumdayken google apple'ı nasıl alacak :).

Türe

Türe

Üye
Reisiniz geri dondu ulen :pro:

Türe

Türe

Üye
Sensin la bebe :D hooop :P:

Türe

Türe

Üye
Savolun bebele :D

15097

15097

Üye
gececilere gelin :D

- - - Eklendi - - -

gel sen oraya :@

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...