apple mi samsung mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
moskovalı

moskovalı

Üye
arkadaslar apple nin amblemi bile yarim elma nasil tam bir is yapmasini beklersiniz.kesinlikle samsung :)

osmanbas

Üye
Arkadaşlar gözden kaçırdığınız, Samsung her zaman malının arkasında duruyor.

1. Bazıları 4 yıllık telefona güncelleme gelmiyor diyor. Türkiyede ortalama telefon değiştirme oranı 1,5 sene. Bu oran avrupada 2 sene. Yani bırakında 2 sene eski telefona güncelleme gelmesin.

2. Işletim sistemi olarak Android açık kaynak kodu sayesinde diğer kapalı sistemlerden bir zaman üstün ve sık olarak yenileniyor. Hatalar daha çabuk bulunup telafi oluyor. Linux tabanlı olması bir diğer artısı. Açık bir örnek vermek gerekirse exynos işlemcisinin bir açığını bulan ve ilk etapta telafi eden samsung değil açık kaynak kodu olması sebebiyle bir kullanıcı.

3. Diğer bir husus, yukarıda belirttiğim gibi Androidin linux tabanlı işletim sistemi olması dolayısıyla kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere karşı bazılarının aksini iddia etsede daha güvenilir olması.
4. Apple çıkardığı cihazlara çok yüksek fiyat istiyor, sonuçta ondan çok daha iyi özelliklere donanıma ve görünüme sahip diğer android telefonları neredeyse yarı fiyatına ucuza alabiliyorsunuz.

5. Android gerçek bir multitasking işletim sistemi iken İOS bu özelliğe henüz sahip değil.

6. Android işletim sistemi telefonlarının en büyük artısı ise gelişen teknolojiyi en hızlı şekilde kullanıcılarına sunması. Bu noktada iphone geriden geliyor. Bu da çok normal, çünkü İOS işletim sistemi telefonları sadece apple üretiyor. Bu apple'in en büyük hatası. Geçmişte bu şekilde hareket eden firmaların en fazla 5-10 sene piyasada kalabildikleri ve sonra iflas ettikleri yada o sektörden çekilmek zorunda kaldıklarını görürdü.

Örnek: Commodore firması apple gibi hareket edince dünyanın o zaman için en yaygın ve en iyi bilgisayarı olan Amiga'yı en fazla 5 sene ayakta tutabilmiştir. O zaman Amiga'sını şimdi pclerde kıyaslamak gerekirse, Amiga gerçek multitaskingi sene 1985'te sunarken windows bunu 1995 yılında sunmaya başladı. Bu tür hatalı şirket politikalarına daha çok örnek verebilirim ama fazla yer tutar.

Yani kısacası apple'in bu politikayla fazla şansı yok ve yok olmaya mahkum. Microsoft bu konuda daha akıllı ve işletim sistemi WP8'i en azından lisanslayarak veriyor.

Daha çok ayrıntı yazardım ama bu balıklar bile şu an için yeterli.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
apple

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar gözden kaçırdığınız, Samsung her zaman malının arkasında duruyor.

1. Bazıları 4 yıllık telefona güncelleme gelmiyor diyor. Türkiyede ortalama telefon değiştirme oranı 1,5 sene. Bu oran avrupada 2 sene. Yani bırakında 2 sene eski telefona güncelleme gelmesin.

2. Işletim sistemi olarak Android açık kaynak kodu sayesinde diğer kapalı sistemlerden bir zaman üstün ve sık olarak yenileniyor. Hatalar daha çabuk bulunup telafi oluyor. Linux tabanlı olması bir diğer artısı. Açık bir örnek vermek gerekirse exynos işlemcisinin bir açığını bulan ve ilk etapta telafi eden samsung değil açık kaynak kodu olması sebebiyle bir kullanıcı.

3. Diğer bir husus, yukarıda belirttiğim gibi Androidin linux tabanlı işletim sistemi olması dolayısıyla kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere karşı bazılarının aksini iddia etsede daha güvenilir olması.
4. Apple çıkardığı cihazlara çok yüksek fiyat istiyor, sonuçta ondan çok daha iyi özelliklere donanıma ve görünüme sahip diğer android telefonları neredeyse yarı fiyatına ucuza alabiliyorsunuz.

5. Android gerçek bir multitasking işletim sistemi iken İOS bu özelliğe henüz sahip değil.

6. Android işletim sistemi telefonlarının en büyük artısı ise gelişen teknolojiyi en hızlı şekilde kullanıcılarına sunması. Bu noktada iphone geriden geliyor. Bu da çok normal, çünkü İOS işletim sistemi telefonları sadece apple üretiyor. Bu apple'in en büyük hatası. Geçmişte bu şekilde hareket eden firmaların en fazla 5-10 sene piyasada kalabildikleri ve sonra iflas ettikleri yada o sektörden çekilmek zorunda kaldıklarını görürdü.

Örnek: Commodore firması apple gibi hareket edince dünyanın o zaman için en yaygın ve en iyi bilgisayarı olan Amiga'yı en fazla 5 sene ayakta tutabilmiştir. O zaman Amiga'sını şimdi pclerde kıyaslamak gerekirse, Amiga gerçek multitaskingi sene 1985'te sunarken windows bunu 1995 yılında sunmaya başladı. Bu tür hatalı şirket politikalarına daha çok örnek verebilirim ama fazla yer tutar.

Yani kısacası apple'in bu politikayla fazla şansı yok ve yok olmaya mahkum. Microsoft bu konuda daha akıllı ve işletim sistemi WP8'i en azından lisanslayarak veriyor.

Daha çok ayrıntı yazardım ama bu balıklar bile şu an için yeterli.

Bütün bu yazdıkların doğru veya yanlış kendimden örnek vereyim aylarca s2 kullanmaya çalıştım olmadı beğenmedim eğer beğenediysem androidi yemişim multitaskingi yani her şey özellik değil hala tuştu telefon kullanmayı sevenler olduğu gibi üstün olduğu halde android sevmeyenler de olabilir

osmanbas

Üye
apple

- - - Eklendi - - -

Bütün bu yazdıkların doğru veya yanlış kendimden örnek vereyim aylarca s2 kullanmaya çalıştım olmadı beğenmedim eğer beğenediysem androidi yemişim multitaskingi yani her şey özellik değil hala tuştu telefon kullanmayı sevenler olduğu gibi üstün olduğu halde android sevmeyenler de olabilir

Elbette sonuçta her şey zevk meselesi. Sonuçta istisnalar kaideyi alan bozmaz.

Ben sadece parasını yüksek düzey telefonlara yatıranlara, telefon seçimlerinde neyi göz önünde bulundurmaları gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Çünkü biz sanırım millet olarak gösterişi biraz fazla seviyoruz ve bu yüzden paralarımızı değerinin yarısı bile etmeyecek cihazlara döküyoruz. Daha iyisi ve ucuzu varken pahalı olana para yatırmak saflık bence.

53cc

53cc

Üye
Tabiki Samsung :rolleyes:

samikayaa

samikayaa

Üye
Sonyyyyy

staryum

staryum

Üye

Sorun şu ki biz multitask değil oyundan bahsediyorduk. Recent yapmman için benim nit2yi incelemen yeterli. Aynı anda 2 oyunu ve uygulamayi 1 veya 2 saniyede hemen açabiliyorum. Ancak hiçbir android bunu yapamıyor baska. Ace falan olayına gelirsek zaten alt segment telefon o. Nasıl destek bekleniyor? Bazıları s3mini ye rahat 2 yıl diyor ölümüne sallıyorlar . Samsungun desteği iyi değil. Iphone da iyi ancak zaten çok bir yenilik yok. Eee bence 2 si de eşit ancak Samsung daha yenilikçi.
oyundan bahsedilmiyor konu başlığına bakarsak apple mi samsung mu diyor ve bunun içine multitask'da giriyor. Apple 3Gs'den itibaren multitasking desteği verdi multitasking demek 2-3 veya daha fazla uygulamayı çalışır durumda açmak demek, aynı ekranda değil. Bkz. Apple'de appstore'den oyun yüklerseniz 3G'ye multitasking desteği yok diyor. Aynı oyun 3GS'de yükleniyor. Neden? Multitasking dediğimiz yazılım harikası olay ortaya çıkıyor. Samsung'un desteği iyi değil diyorsun O telefonda Samsung'un işletim sistemi Bada yok Android var ve Android ile Google ortak oldu. Bu yüzden android store kalktı ve play store geldi. O telefona destek verecek olan android ve google. Bada'lı telefonlar Wave II mesela çok güzel 3D desteği var. Asassian Creed 3D mükkemmel oynanıyor. Yani bu konuda multitasking olsun oyun olsun cpu olsun hepsi içindedir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt