Arkadaşlar gözden kaçırdığınız, Samsung her zaman malının arkasında duruyor.
1. Bazıları 4 yıllık telefona güncelleme gelmiyor diyor. Türkiyede ortalama telefon değiştirme oranı 1,5 sene. Bu oran avrupada 2 sene. Yani bırakında 2 sene eski telefona güncelleme gelmesin.
2. Işletim sistemi olarak Android açık kaynak kodu sayesinde diğer kapalı sistemlerden bir zaman üstün ve sık olarak yenileniyor. Hatalar daha çabuk bulunup telafi oluyor. Linux tabanlı olması bir diğer artısı. Açık bir örnek vermek gerekirse exynos işlemcisinin bir açığını bulan ve ilk etapta telafi eden samsung değil açık kaynak kodu olması sebebiyle bir kullanıcı.
3. Diğer bir husus, yukarıda belirttiğim gibi Androidin linux tabanlı işletim sistemi olması dolayısıyla kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere karşı bazılarının aksini iddia etsede daha güvenilir olması.
4. Apple çıkardığı cihazlara çok yüksek fiyat istiyor, sonuçta ondan çok daha iyi özelliklere donanıma ve görünüme sahip diğer android telefonları neredeyse yarı fiyatına ucuza alabiliyorsunuz.
5. Android gerçek bir multitasking işletim sistemi iken İOS bu özelliğe henüz sahip değil.
6. Android işletim sistemi telefonlarının en büyük artısı ise gelişen teknolojiyi en hızlı şekilde kullanıcılarına sunması. Bu noktada iphone geriden geliyor. Bu da çok normal, çünkü İOS işletim sistemi telefonları sadece apple üretiyor. Bu apple'in en büyük hatası. Geçmişte bu şekilde hareket eden firmaların en fazla 5-10 sene piyasada kalabildikleri ve sonra iflas ettikleri yada o sektörden çekilmek zorunda kaldıklarını görürdü.
Örnek: Commodore firması apple gibi hareket edince dünyanın o zaman için en yaygın ve en iyi bilgisayarı olan Amiga'yı en fazla 5 sene ayakta tutabilmiştir. O zaman Amiga'sını şimdi pclerde kıyaslamak gerekirse, Amiga gerçek multitaskingi sene 1985'te sunarken windows bunu 1995 yılında sunmaya başladı. Bu tür hatalı şirket politikalarına daha çok örnek verebilirim ama fazla yer tutar.
Yani kısacası apple'in bu politikayla fazla şansı yok ve yok olmaya mahkum. Microsoft bu konuda daha akıllı ve işletim sistemi WP8'i en azından lisanslayarak veriyor.
Daha çok ayrıntı yazardım ama bu balıklar bile şu an için yeterli.