Apple Iphone 5s, Eylül Ayının En Fazla Satan Akıllı Telefonu Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Apple Iphone 5s, Eylül Ayının En Fazla Satan Akıllı Telefonu Oldu
Apple, yaklaşık bir senlik aradan sonra yeni nesil akıllı telefon modeliiPhone 5S‘i 10 Eylül tarihinde duyurdu. Bir önce ki modeli iPhone 5 ile benzer tasarıma sahip olan yeni akıllı telefon daha gelişmiş donanım özellikleri ile geliyor. Apple, iPhone 5S haricinde yeni bir model daha sundu. Renkli plastik tasarıma sahip olan akıllı telefon iPhone 5C olarak adlandırılmış.



Apple iPhone 5S‘in teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, 4″büyüklüğünde ve 1136×640 piksel çözünürlüğünde dokunmatik Retinaekrana sahip olduğunu görüyoruz. Yonga seti olarak Apple, kendi tasarladığı ARMv8 mimarisinde 1.3Ghz saat hızında çift çekirdekli işlemci içeren A7 yonga setinden güç alıyor.

Apple‘ın yeni akıllısı 1GB sistem belleği ve daha önce ki modellerde olduğu gibi 16GB/32GB/64GB dahili veri kapasite seçenekleri ile geliyor. iPhone 5S‘in arka yüzünde 8MP kamera yer alırken, ön yüzünde de 1.2MPFaceTime ikinci bir kamera daha yer alıyor.

Apple bu yeni akıllı telefonunu 20 Eylül itibari ile başta ABD olmak üzereÇin, İngiltere, Japonya, Fransa, Almanya, Singapur, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde satışa sundu. ABD‘de özellikle cep telefonları üzerinden tercih edilen akıllı telefon ayrıca SIM kilitsiz olarak da satın alınabiliyor.

Apple iPhone 5S, 20 Eylül tarihinde satışa sunulması ve Eylül ayında sadece 10 gün satışta kalmasına rağmen ABD‘de Eylül ayının en fazla satan akıllı telefon modeli oldu. Kesin bir rakam ise şu an için yok.

Ayrıca iPhone 5S ve iPhone 5C‘nin ilk hafta sonu satış rakamları da 9 milyon olarak belirtilmişti. Uzmanlar 2013 sonuna kadar Apple‘ın 52 milyon civarında satış gerçekleştirmesini bekliyorlar.

Apple iPhone 5S, Eylül ayının en fazla satan akıllı telefonu oldu
 


MaxipmaN

Üye
1.7 ghz değil mi
 
boran9999

boran9999

Üye
Sadece amerikada satışa sunulsa 52 milyon cihaz 290 milyon kullanıcının bulunduğu ortamda devede kulak. :)
 
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
David So abimizin de dediği gibi ; " You are buying the same sh** over and over again. "
 
fk555897

fk555897

Üye
Böyle birşeyin olması da gerekiyordu.
 


Üst Alt