Apple, Esnek Ekranlı Bükülebilir İphone Üzerinde Çalışıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Apple, Esnek Ekranlı Bükülebilir İphone Üzerinde Çalışıyor


Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, 2015 yılında piyasaya sunduğu İphone 6 modellerinde çok sayıda kullanıcının bükülme sorunu yaşaması nedeni ile zor bir süreçten geçmişti. Daha sonra bendgate adıyla hatırlanan bu olayın küçük bir seride meydana geldiği ortaya çıkmış olsa da şirket bu olay nedeni ile oldukça yıpranmıştı.

http://www.maxicep.com/iphone-8in-oled-ekrana-sahip-olacagi-sharp-ceosu-tarafindan-dogrulandi
İphone 8'in OLED Ekrana Sahip Olacağı Sharp CEO'su Tarafından Doğrulandı
Yeni gelen bilgilere göre Apple yeni bir Bendgate olayı ile karşımıza gelebilir. Fakat bu sefer ki bir hata sonucu değil yeni bir özellik olacak gibi görünüyor. Patently Apple'ın büyük iddiasına göre Apple, fütüristik bir bükülebilir ve katlanabilir İphone için yeni bir patent aldı.

Patentli Apple'a göre, teknoloji devi geçmişte iPhone için bükülebilir teknoloji patenti almak için en az iki başka başarısız girişimde bulunmuş. Apple, üçüncü seferde ise bu patenti almayı başarmış gibi görünüyor.

Bugün sürpriz bir şekilde daha önce hiç Apple'ın adıyla anılmamış,şirketin gelecekteki iPhone modelini kapsayan katlanabilir ve / veya bükülebilir akıllı telefon patentini almak için başvurduğu ortaya çıktı. Apple, bu patent başvurusunu gizlemek için başvuruyu mühendislerinin adı üzerinden yapmış.
Apple'ın bükülebilir ekranı nasıl yapacağı konusunda fazla bir detay bulunmazken, gelen bazı bilgilere göre seramik materyallerin kullanılacağı iddia ediliyor. Bu söylenti Apple'ın daha önceki patentleri ile de all-ceramic Apple Watch ve İphone da dahil olmak üzere aynı paralelde görünüyor.

İphone akıllı telefonların üreticisi Apple, tabiki bükülebilir telefon üretme konusunda çalışma yapan tek firma değil. Samsung da 2015 yılında bu konuda bazı araştırmalara imza atmıştı Tıpkı LG ve Xiaomi'nin bükülebilir ekran teknolojileri üzerine yaptığı çalışmalar gibi.

Tüm patentlerde olduğu gibi Apple'ın bu patentini ne zaman hayata geçireceği bilinmiyor. Fakat artık bükülebilir ve katlanabilir ekranlar için hazır olmanın zamanı geldi gibi görünüyor.
Apple, Esnek Ekranlı Bükülebilir İphone Üzerinde Çalışıyor
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Plus Zaten Bükülebiliyor Ne Gerek Var Şimdi Al Git Bük İşte :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
man20

man20

Üye
Apple'a ceza vermeleri lazım. Önceki modellerinde patenti olmamasına rağmen telefonları bükülebiliyordu :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
evet bi ara bükülme olayı bayağı dalga konusu olmuştu :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61

Benzer Konular



Üst Alt