Haber Apple, “Error 53” ile tamir edilmiş iPhone’u cezalandırıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Apple, “Error 53” ile tamir edilmiş iPhone’u cezalandırıyor
Apple, cihazlarının kendisi dışında kişiler tarafından tamir edilmesini istemiyor…


Apple, iPhone adındaki akıllı telefon modelleri ile 2015’de de yükselişini sürdürürken, satış rakamları ile Samsung’un arkasında ikinci sırada yer aldı ve 2015 son çeyrekte 74.78 milyon iPhone satış rakamı ile de yeni bir rekora imza attı.



Apple, özellikle de 2011’de hayatını kaybeden efsanevi CEO’su Steve Jobs ile bu günlere gelirken, Jobs, Apple’ın cihazlarının tamamen dışarıya kapalı olmasını hedeflemişti. Firma kendi standardını yaratırken, cihazların işletim sisteminden şarj bağlantısına kadar tüm özellikleri firma tarafından belirleniyor.

Teknoloji devi, ayrıca cihazlarına kendisi dışında üçüncü parti kişilerce tamir edilmesine de sıcak bakmazken, bu konuda adım da attı. Gelen bilgilere göre bazı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcıları, cihazlarının üçüncü parti tamirciler ile onarılmasının ardından cihazlarının çalışmasını durdurduğu ifade ediliyor.

Söz konusu iPhone cihazların “Error 53” şeklinde bir hata alarak çalışmayı durdurduğu ifade ediliyor. Aslında cihaz tamir edilse bile iOS 9’un yüklenmesine kadar sorunsuzca çalışabilir, ancak iOS 9 yüklendikten sonra bu hatanın alındığı ifade ediliyor.

Gelen bilgilere göre uzmanlar, iOS 9’un orijinal bileşenleri inceleyecek bir özellik içerdiğini belirtiyorlar. Eğer, orijinal bileşen haricinde bir bileşen kullanılması durumunda da iOS 9’daki bu özellik cihazı durduruyor.

Görünüşe göre “Error 53” ile Apple, arızalı iPhone sahiplerinin cihazlarını kendisi üzerinden tamir etmesini sağlamayı amaçlıyor.

Apple, “Error 53” ile tamir edilmiş iPhone’u cezalandırıyor - MaxiCep
 


skylinegti

skylinegti

Üye
Yok artık bu resmen zorbalık.Hadi sistem kısıtlamalarını anlarımda bu tamir mevzusu hiç hoş değil.Apple resmen müşterilerinin özgürlüğünü kısıtlıyor.
 

Koradam

Üye
hehehe kazığı sürekli dayatmaktan zevk alıyor bunlar :)
 
0MG90

0MG90

Üye
Biri bu yüzden Apple'a dava açsa ne güzel olur
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Haahaaha Android telefonları hangi tamirciye götürsen yapıyor :)
 
Invoke

Invoke

Üye
Adamlar haklı.
 
xmustx

xmustx

Üye
O da tek modelci.başkanlığı mı istiyo ne ?
 
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Apple'ın orijinal ürün konusundaki hassasiyetini biliyorsunuz zaten şaşırmadım ben
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Yok artık bu resmen zorbalık.Hadi sistem kısıtlamalarını anlarımda bu tamir mevzusu hiç hoş değil.Apple resmen müşterilerinin özgürlüğünü kısıtlıyor.
ondan sonra neden android daha iyi özgürlük :bud:
 
Murdoc Massaka

Murdoc Massaka

Üye
Süper bir adım. İkinci el cihaz alırken parça değişmiş mi? Derdi falan olmaz. Baya yenilikçi ve gerekli bir duruş sergiliyor Apple.
 


Üst Alt