Apple En Büyük Telefon Üreticisi Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Apple En Büyük Telefon Üreticisi Oldu
[

Uploaded with Ve kral tahtından indi: Apple Nokia'yı geçerek en büyük telefon üreticisi oldu

Apple, Nokai'yayı geçerek en büyük telefon üretici sıfatını üstlendi.

İlk çeyrekte yeni bir rekora imza atan ve yayınladığı mali sonuçlar ile bir kez daha analistleri şaşırtmayı başaran apple pazar araştırmaları yapan Strategy Analytics firmasının son çalışmasına göre, satış adedi anlamında olmasa da, gelirler dikkate alındığında ilk defa nokia yı geride bırakarak dünyanın en büyük telefon üreticisi olmayı başardı.

Yapılan açıklamalara göre, ilk çeyrekte 18.6 milyon iPhone satan ve ortalama telefon satış fiyatı 638 dolar olarak hesaplanan firma, iPhone'dan elde ettiği geliri 2010'un aynı dönemine göre iki katın üzerinde bir artış ile 5.3 milyar dolardan 11.9 milyar dolar seviyesine çıkartmayı başararak, bu alanda önemli bir başarıya imza attı.

Akıllı telefon pazarındaki payı %26'ya kadar gerileyen nokia ise sahip olduğu geniş model yelpazesi ile tüm dünyada 108.5 milyon adetlik telefon satışı gerçekleştirdi. Satılan ünite sayısı açısından hala rakipsiz olan firmanın, küresel ölçekteki ortalama telefon satış fiyatı 87 dolar olarak hesaplanırken, satışlardan gelen toplam geliri ise 9.4 milyar dolar olarak hesaplandı.

Strategy Analytics direktörü Neil Mawston, "Gelirler söz konusu olduğunda,apple şu anda dünyanın en büyük telefon, akıllı telefon ve tablet bilgisayar üreticisi" dedi. apple 'ın başarısında kârlılığı çok yüksek özel yazılım, donanım ve servis ekosistemine dikkat çekilirken, nokia nın Microsoft ile birlikte gelecek yıl apple ı hedef alacağı hatırlatıldı.
 


OğuzcanAbi

Üye
way be şokdayım :)
 
Tuncay.erol

Tuncay.erol

Üye
İyi olmuş
 
komando04

komando04

Üye
nokia rakipsiz kardeşim apple daha çok büyümesi lazım
 
emreilhans

emreilhans

Üye
Nokia ya müstahak arkadaş ! adam bi telefonun 10 çeşidini çıkarıyor . iphoneyi nokiada düşünün bi içerrik aynı 1 aya bir dışını değiştirirler tuşu sola alırlar çerçeveyi kaldırırlar iphone 3-01-02-03 ........ 099 diye çıkarırlar ::D
 
caglet

caglet

Üye
Geldiği gibi giderler sözü burayada uyar bence :D:D 2 seneye kalmaz çöker apple...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt