Apple Cihazlarda Hafıza Yükseltme

Sponsorlu Bağlantılar

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Apple Cihazlarda Hafıza Yükseltme
Merhaba arkadaşlar. Cihazınızın hafızası artık yetmiyorsa bu konu tam size göre... Cihazınızdan dil dosyalarını silerek birazcık yer açabilirsiniz.

Öncelikle cihazınızın jailbreakli olması gerek. Cydiadan

SyscleanPro
(Repo adresi )

MobileTerminal

isimli tweakleri indirin.

yükledikten sonra ekranda yukarıdaki simge belirecek.

Terminal'i açın

yukarıdaki gibi mobile$ yazan yerin yanına su root yazın. Ardından şifre isteyecektir. ona da alpine yazın.

ardından var / mobile root # kısmı gelecek oraya da syscleanpro yazın.

Bir süre bekledikten sonra silme kısmı gelecek. Silmek istediğinize y kalmasını istediğinize n yazın. öncesinde başka bileşenleri silmeyi soracaktır belirli sorunlar yaşatacağını düşünüyorum bu yüzden dil kısmına kadar n yazın.

Dil kısmı gelince her dil için tek tek soracaktır. İstediğinizi silin.

Tüm diller bittikten sonra son bir kez daha soracaktır y yazdıktan sonra bekleyin. Bir daha silme kısmı gelecek aynı işlemleri tekrarlayın. Tekrarlanmasının sebebi dil ve klavye dosyalarını ayrı ayrı silmesidir. Sonra programdan çıktığınızda boş hafıza kısmında yer artışı olduğunu göreceksiniz. Bu işlemi anlatan başka bir sitede 600 mb yer açılacağı söyleniyordu. Ama bende 85-90 mb kadar bir boşluk oldu. Benim için yeterli bir alan tabi :)

Resimler alıntıdır. Anlatım bana aittir.

MrExpert

MrExpert

Üye
Faydalı bir paylaşım teşekkürler ama 80mb lik bir alan artışının pekte bir Artısı yok gibi :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
600 mb yazıyordu bunu gördüğüm sitede ama olmadı :hmmm öyle bekliyordum :hmmm

kemal21

kemal21

Üye
Onun yerine icleaner yükleyin onunla yapabilirsiniz daha kolaylıkla

MrExpert

MrExpert

Üye
Benim için artık hafızanın pekte önemi kalmadı Bir oyun yüklüyorum Mesela Modern Combat 4 1,5gb 2 saat inmesini bekliyorum ama oyunu 1-2 defa oynadıktan sonra hemn sıkılıyorum ve siliyorum :hmmm oyüzden Şuan telefonda 4,5 gb boşluk var Oynadığım oyunlar 30-50mb arası Uygulama dersen 30tane anca var :hmmm Artık oyun uygulama olayı pekte ilgimi çekmiyor film izliyorum genelde :hmmm oda bir kaç tane atıp izleyip siliyorum :hmmm

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Onun yerine icleaner yükleyin onunla yapabilirsiniz daha kolaylıkla
benzer şeyler fakat icleaner farklı şeyleri siliyor bu farklı şeyleri siliyor. icleaner internet geçmişi, uygulamaların bıraktığı gereksiz geçici dosyalar vb. siliyor. Fakat bu yöntemle dil ve klavyelerden istediklerinizi kalıcı olarak silebiliyorsunuz.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Benim için artık hafızanın pekte önemi kalmadı Bir oyun yüklüyorum Mesela Modern Combat 4 1,5gb 2 saat inmesini bekliyorum ama oyunu 1-2 defa oynadıktan sonra hemn sıkılıyorum ve siliyorum :hmmm oyüzden Şuan telefonda 4,5 gb boşluk var Oynadığım oyunlar 30-50mb arası Uygulama dersen 30tane anca var :hmmm Artık oyun uygulama olayı pekte ilgimi çekmiyor film izliyorum genelde :hmmm oda bir kaç tane atıp izleyip siliyorum :hmmm

bende de öyle uygulamalar yok real boxing, temple run gibi bölüm geçmeli olmayan oyunlar var real boxingde 1 maç yapar bırakırım uzun süreli oynanan bir şey değil. Müzikler sorun yaratıyor işte zaten 6,4 gb boş alan var hiçbir şey olmayınca müzikleri de atınca 3 gb kalıyor 15-20 mb oyun yükleyince 90-100 mb oluyor şu anda 17 tane oyun 15 tane uygulama var anca yetiyor

• Beğen
Tepkiler: MrExpert
Joker

Joker

Emekli Yönetici
telefon gelsinde deniycem saol kanka :D

• Beğen
MrExpert

MrExpert

Üye
Restoreden Sonra jb bile yapmadım içimden gelmiyor :D telefonu sadece internet ve Film izlemek için kullanıyorum :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Restoreden Sonra jb bile yapmadım içimden gelmiyor :D telefonu sadece internet ve Film izlemek için kullanıyorum :D
:ehe yapancan eninde sonunda :D ya bir şey sorcam ben bu icleaner'ı indireceğim ama bulamadım :s

MrExpert

MrExpert

Üye

:ehe yapancan eninde sonunda :D ya bir şey sorcam ben bu icleaner'ı indireceğim ama bulamadım :s

Bunu kullan biara çok işime yaramıştı 120mb silmişti ama bu farklı :D

Buda arayüz ...

Link

- - - Eklendi - - -

Ama bu pc için Pc ye kurcan :D

Türe

Türe

Üye
Ben türkçe yi silmistim yanlışlıkla dikkatli olun :D

kemal21

kemal21

Üye

benzer şeyler fakat icleaner farklı şeyleri siliyor bu farklı şeyleri siliyor. icleaner internet geçmişi, uygulamaların bıraktığı gereksiz geçici dosyalar vb. siliyor. Fakat bu yöntemle dil ve klavyelerden istediklerinizi kalıcı olarak silebiliyorsunuz.

Icleaner onlarıda siler

Lenneth

Üye
Dil dosyalarını silmek iPhone 3G, iPod2g gibi eski cihazları bir tık hızlandırıyor ayrıca belirtmek isterim. Eskiden yaptığım bir işlemdi iPod 2g ile

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi

Bunu kullan biara çok işime yaramıştı 120mb silmişti ama bu farklı :D

Buda arayüz ...

Link

- - - Eklendi - - -

Ama bu pc için Pc ye kurcan :D
Eyvallah Battal deneyeyim bunu :eller:

nokiae6

Üye