Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çok teşekkürler kaç zamandır böyle birşey arıyordum ihtiyaçta vardı bende excelde yapıyordum ama satır satır dolaşıyordum farkı anlamak için bir deneyim bakayım

• Beğen
Tepkiler: Bab-ı Umut

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkçeleştirilen bir uygulamanın yeri sürümü çıktığında, acaba hangi satır değişti, dil dosyasına eklenen yeni bir satır varmı şeklindeki sorulara ben, bilgisayardan kontrol ederken genelde uygulamasını kullanıyorum.

örnek vermek gerekirse, eski sürüme ait strings.xml dosyası başına eski ismi verdiğin zaman
eskistrings.xml olur.
bu dosya üzerinde sağ tıklayıp açılan pencereden WinMerge uygulamasını seçiyorum.
ondan sonra WinMerge programı direk açılıyor. böylece ilk dosya sol sekmeye eklendikten sonra sizin yapacağınız tek şey apk dosyasını ayıklayıp, onun içindeki yeni strings dosyasını sağ sekmeye ekleyip WinMerge uygulamasını açmaktır.

bu şekilde açtıktan sonra programın en altında arada kaç fark olduğunu görebilirsiniz.

Çünkü WinMerge, dosyalar arasındaki farkları görebilmek için kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu, türkçe dil destekli en güzel ücretsiz uygulamalardan birisidir.

Ama, ApkEditor 1.90 sürümünde sözlük ekleme seçeneği de mevcuttur. ve son derece hızlı çalışıyor. yaptığınız her çevirideki kelimeleri sözlüğü eklediğinizde bir sonraki uygulama güncellenmesinde "Sözlüğü Kullan/Use Dictionnary" seçeneği orjinal ingilizce kelimelerin yerine yaptığınız tüm türkçe kelimeleri ekleyecek ve sadece sizin yapacağınız boş satırı, yani çevirisi yapılmayan yeri bulup orayı türkçeleştirmektir.

Belki yararı olur diye yazdım. Zira, ben Apk türkçeleştirmeyi burda, Maxicep sayesinde çözdüm. benim de bir yararım olursa ne mutlu bana.
Çok ama çok teşekkürler parayla arasaydım böyle isabetli bir program bulamazdım ben bu konu ile ne kadar hayır duası aldımsa bir o kadarınıda sen benim hayır duamı aldın bilesin

• Beğen
Tepkiler: AKDELİKAN ve Bab-ı Umut
Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
Çok ama çok teşekkürler parayla arasaydım böyle isabetli bir program bulamazdım ben bu konu ile ne kadar hayır duası aldımsa bir o kadarınıda sen benim hayır duamı aldın bilesin

Allah, senden ve tüm müslüman kardeşlerimden razı olsun inşaallah.

• Beğen
Tepkiler: AKDELİKAN, manken42 ve noss_bar
kikiri

kikiri

Üye
Benim sistem dosyalarında yaşadığım sıkıntı çözüldü. Kullanıcı klasoründeki apktool klasörune htc framework-res.apk ve htc.resource.apk koydum. Cmd komut ekranında aapt.exe vasıtasıyla iki apkyi da yeniden kurdum. Apktool framework klasorune 1ve 2 diye kuruldu. Yalnız htc.framework-res.apk 10 mb olmasına ragmen 8 mb düştü. Bundan sonra 11 ile toplayıp 12 ile hatasız bir şekilde tekrar topladım. Telefonda da çalışıyor.

Multitools klasörü içindeki framework dosyasına da yeni oluşan 1 nolu apkyi attım. Multitools scripti açınca otomatik apktool klasorune geçiş yapıyor.
Dosyaları burada paylaşırsan bizlerde deneriz...

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
--------------------------------------------------------------------------
| 12.05.2014 -- 11:32:13,00 |
--------------------------------------------------------------------------
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=drawable, value=0x01080a8f
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=drawable, value=0x01080a90
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=drawable, value=0x01080a8f
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=drawable, value=0x010806ff
W: Could not decode attr value, using undecoded value instead: ns=android, name=drawable, value=0x010808dd
Exception in thread "main" brut.androlib.err.UndefinedResObject: resource spec: 0x01040627
at brut.androlib.res.data.ResPackage.getResSpec(ResPackage.java:59)
at brut.androlib.res.data.ResTable.getResSpec(ResTable.java:59)
at brut.androlib.res.data.ResTable.getResSpec(ResTable.java:55)
at brut.androlib.res.data.value.ResReferenceValue.getReferent(ResReferenceValue.java:60)
at brut.androlib.res.data.value.ResReferenceValue.encodeAsResXml(ResReferenceValue.java:47)
at brut.androlib.res.data.value.ResScalarValue.encodeAsResXmlValue(ResScalarValue.java:57)
at brut.androlib.res.data.value.ResScalarValue.encodeAsResXmlItemValue(ResScalarValue.java:49)
at brut.androlib.res.data.value.ResArrayValue.getType(ResArrayValue.java:71)
at brut.androlib.res.data.value.ResArrayValue.******izeToResValuesXml(ResArrayValue.java:52)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.generateValuesFile(AndrolibResources.java:553)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.decode(AndrolibResources.java:309)
at brut.androlib.Androlib.decodeResourcesFull(Androlib.java:116)
at brut.androlib.ApkDecoder.decode(ApkDecoder.java:114)
at brut.apktool.Main.cmdDecode(Main.java:169)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:85)
Sistem belirtilen dosyay bulamyor.

Bu hatayı nasıl giderebilirim acaba ? Elimde iki tane SystemUI.apk dosyası var ikisinde de benzer hata var. Ayıklayamıyorum sadece classes.dex dosyasını ayıklıyor resources.arsc ayıklamıyor.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sistem dosyası olduğu için romun kendi framesini kullanacaksın şuanki hata kaynak yetersizliği uncode yani ayrıştıramıyor

samilll48

samilll48

Üye
kardesm bluestacks root inmiyo rica etsem linki yenlermsn

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
sistem dosyası olduğu için romun kendi framesini kullanacaksın şuanki hata kaynak yetersizliği uncode yani ayrıştıramıyor
öyle yapıyorum aynı romdan aldım zaten de anlayamadım neden hata veriyor.

Enisina

Üye
smaliler toplanmıyor bazı programların nedensmaliler toplanmıyor bazı programların neden

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
toplanmayan bir apk yi gönder deneyeyim

manken42

Üye
Framework res.apk direk atınca olmuyor. Apktool google sitesinden indir bz2 uzantili olanı. Ardından komut sistemiyle framework yeniden kur.

kikiri

kikiri

Üye
@noss_bar kardeş bu uygulamayı 9 ile ayıklıyorum fakat 10 ile topladığımda hata veriyor, bakabilirmisin.Saygılarımla...

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
libpng error: Not a PNG file
ERROR: Failure processing PNG image C:\Users\BULENT\Desktop\Multitool\projects\ThemeSpace.apk\res\drawable-xxhdpi\default_splash_bg.png

png hatası var yukarıdaki yoldaki png yi sil buna benzer bir pngyi aynı isimde bul aynı yere koy toplanır ok

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
kardesm bluestacks root inmiyo rica etsem linki yenlermsn

Benim şu anda kullandığım, BlueStacks 2014 HD App Player 8.8.8006 Rooted dosyasının torrent i.
Eğer torrent ile indirebiliyorsanız indirebilirsiniz. torrent ile indiremezseniz haber verin ben upload edip link yaparım.

• Beğen
Tepkiler: samilll48
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Konuya 8.9 u ekledim root çalışır mı bilmiyorum ama çalışır gibi geliyor aynı android sürümü sonuçta

• Beğen
Tepkiler: samilll48
samilll48

samilll48

Üye
Benim şu anda kullandığım, BlueStacks 2014 HD App Player 8.8.8006 Rooted dosyasının torrent i.
Eğer torrent ile indirebiliyorsanız indirebilirsiniz. torrent ile indiremezseniz haber verin ben upload edip link yaparım.

cok saqolasın kardesm benm

• Beğen
Tepkiler: Bab-ı Umut

bilinmezadam

Üye
Merhaba sizin söylediğiniz gibi tüm dosyaları editleyebildim. Teşekkür ederim ama birtanesi okadar çok sorun veriyorki hata mı yapıyorum diyorum acaba mediatek-res.apk isimli framework dosyası. Decompile ediliyor ama compile edilirken çok hata veriyor. Orda türkçe dil dosyasına bir kaç şey eklemek istiyorum.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
hataya göre değişir gönder bir bakayım res apklar ile gönder

Üst Alt