Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

GlasTes

GlasTes

Üye
Abi 10 geç yarın sınav var şuan açıksan yükliyim bakalım ?

manken42

Üye
System ui dosyasının toplanması dışında her türlü işlemi daha önce deneme için verdiğiniz v9 ile ayıklıyorum. Ama toplama esnasında aşağıdaki hatayı alıyorum.Diğer dosyalarda hiçbir sıkıntı yok.

C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\res\values\styles.xml:78: error: Error retrieving parent for item: No resource found that matches the given name '@android:style/TextAppearance.StatusBar'.
C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\res\values\styles.xml:79: error: Error retrieving parent for item: No resource found that matches the given name '@android:style/TextAppearance.StatusBar'.
C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\res\values\styles.xml:84: error: Error retrieving parent for item: No resource found that matches the given name '@android:style/TextAppearance.StatusBar'.
C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\res\values\styles.xml:100: error: Error retrieving parent for item: No resource found that matches the given name '@android:style/TextAppearance.StatusBar'.
Exception in thread "main" brut.androlib.AndrolibException: brut.androlib.AndrolibException: brut.common.BrutException: could not exec command: [C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\brut_util_Jar_4398663227089982094.tmp, p, --forced-package-id, 127, --min-sdk-version, 19, --target-sdk-version, 19, --version-code, 19, --version-name, 4.4.2-eng.buildteam.20140322.003231, -F, C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\APKTOOL2832809422174642841.tmp, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\1.apk, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\2.apk, -S, C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\res, -M, C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.androlib.Androlib.buildResourcesFull(Androlib.java:435)
at brut.androlib.Androlib.buildResources(Androlib.java:363)
at brut.androlib.Androlib.build(Androlib.java:286)
at brut.androlib.Androlib.build(Androlib.java:258)
at brut.apktool.Main.cmdBuild(Main.java:236)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:88)
Caused by: brut.androlib.AndrolibException: brut.common.BrutException: could not exec command: [C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\brut_util_Jar_4398663227089982094.tmp, p, --forced-package-id, 127, --min-sdk-version, 19, --target-sdk-version, 19, --version-code, 19, --version-name, 4.4.2-eng.buildteam.20140322.003231, -F, C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\APKTOOL2832809422174642841.tmp, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\1.apk, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\2.apk, -S, C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\res, -M, C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.androlib.res.AndrolibResources.aaptPackage(AndrolibResources.java:470)
at brut.androlib.Androlib.buildResourcesFull(Androlib.java:416)
... 5 more
Caused by: brut.common.BrutException: could not exec command: [C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\brut_util_Jar_4398663227089982094.tmp, p, --forced-package-id, 127, --min-sdk-version, 19, --target-sdk-version, 19, --version-code, 19, --version-name, 4.4.2-eng.buildteam.20140322.003231, -F, C:\Users\LABAna\AppData\Local\Temp\APKTOOL2832809422174642841.tmp, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\1.apk, -I, C:\Users\LABAna\apktool\framework\2.apk, -S, C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\res, -M, C:\Users\LABAna\Desktop\Multitool-v2\projects\SystemUI.apk\AndroidManifest.xml]
at brut.util.OS.exec(OS.java:89)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.aaptPackage(AndrolibResources.java:464)
... 6 more

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
gördüğün gibi style dosyasında bir kaç hata var bu uygulamada ne gibi düzenlemeler yaptın bu stil tarzında düzenlemeler yaptın mı belki hep aynı şeyleri söylemek igibi olacak ama bu bir system dosyası ayıklama toplama için biliyorsun frameler gerekli vs vs

manken42

Üye
Frame hallettim zaten. Yoksa tamamen ayıklama yapamam. Sadece tr dil dosyasını orjinal values ile aynı satıra getiriyorum. Başka da bir düzenleme yapmıyorum.Yukarıda hata veren dosyada da hiçbir oynama yapmam hiçbir zaman. Sadece ve sadece oyandigim ve guncellestirdigim values-tr dosyası.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
peki hiç değişiklik yapmadan toplanıyorumu sadece 9 ve 11

manken42

Üye
Evet hiç değişiklik yapmadigimda da aynı hatayı veriyor

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
o dediğin satırların paragrafıda dahil silip toplamayı dene

manken42

Üye
Olmuyor bu sefer başka satırlarda hata veriyor

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:bilmm:bilmm:bilmm:bilmm:bilmm

manken42

Üye
Yine de teşekkürler

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica:

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
500. mesaj

:dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance:

manken42

Üye
Bir kaç sistem dosyasının dışında program gerçekten süper. Ellerin dert görmesin

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim

metinmori

metinmori

Üye
Iyi günler kardeşim öncelikle yaptığın faydali çalışmalardan dolayi sana teşekkür etmek istiyorum ve sana bir soru sormak istiyorum müsadenle
Örnek verecek olursak benim telefonum s4 ve android sürümü 4.2.2 bu sürüm için hazırlamış bir apk dosyasını tabletim için yani 4.0.4 e uyumlu hale getirip çalıştırabilirmiyiz ben demedim olmadı galeri uygulamasını attım tablete açmadı bu mümkün mü acaba?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
çok zor üst sürümün apksı alt sürümde ve farklı iki marka cihazın apkları çalışmaz küçücükte olsa bir umut olurdu ama galeri uygulaması dedin mi çalışmaz gibi geliyor

metinmori

metinmori

Üye
Hmm anladım hani apk düzenlemesi ile mümkün hale gelir mi diye sormuştum sırf bunun için bu programları pc ye kuracaktım ama neyse önemli değil peki kısaca özetlemek gerekirse bilmeyen birisi için bu programlarla neler yapabiliriz bunları yazabilirseniz sevinirim emeğinize sağlık her şey için tekrardan şükranlarımı sunmak isterim

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
apkları türkçe ye çevirebilirsin simgeleri değiştirebilirsin biraz derine inersen apkları kodlamasini az biraz değiştirebilirsin senin istediğin gibi uyumlu halede getirebilirsin ama kodlama bilgisine sahip olmak gerekir

manken42

Üye
Benim sistem dosyalarında yaşadığım sıkıntı çözüldü. Kullanıcı klasoründeki apktool klasörune htc framework-res.apk ve htc.resource.apk koydum. Cmd komut ekranında aapt.exe vasıtasıyla iki apkyi da yeniden kurdum. Apktool framework klasorune 1ve 2 diye kuruldu. Yalnız htc.framework-res.apk 10 mb olmasına ragmen 8 mb düştü. Bundan sonra 11 ile toplayıp 12 ile hatasız bir şekilde tekrar topladım. Telefonda da çalışıyor.

Multitools klasörü içindeki framework dosyasına da yeni oluşan 1 nolu apkyi attım. Multitools scripti açınca otomatik apktool klasorune geçiş yapıyor.

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
Türkçeleştirilen bir uygulamanın yeri sürümü çıktığında, acaba hangi satır değişti, dil dosyasına eklenen yeni bir satır varmı şeklindeki sorulara ben, bilgisayardan kontrol ederken genelde uygulamasını kullanıyorum.

örnek vermek gerekirse, eski sürüme ait strings.xml dosyası başına eski ismi verdiğin zaman
eskistrings.xml olur.
bu dosya üzerinde sağ tıklayıp açılan pencereden WinMerge uygulamasını seçiyorum.
ondan sonra WinMerge programı direk açılıyor. böylece ilk dosya sol sekmeye eklendikten sonra sizin yapacağınız tek şey apk dosyasını ayıklayıp, onun içindeki yeni strings dosyasını sağ sekmeye ekleyip WinMerge uygulamasını açmaktır.

bu şekilde açtıktan sonra programın en altında arada kaç fark olduğunu görebilirsiniz.

Çünkü WinMerge, dosyalar arasındaki farkları görebilmek için kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu, türkçe dil destekli en güzel ücretsiz uygulamalardan birisidir.

Ama, ApkEditor 1.90 sürümünde sözlük ekleme seçeneği de mevcuttur. ve son derece hızlı çalışıyor. yaptığınız her çevirideki kelimeleri sözlüğü eklediğinizde bir sonraki uygulama güncellenmesinde "Sözlüğü Kullan/Use Dictionnary" seçeneği orjinal ingilizce kelimelerin yerine yaptığınız tüm türkçe kelimeleri ekleyecek ve sadece sizin yapacağınız boş satırı, yani çevirisi yapılmayan yeri bulup orayı türkçeleştirmektir.

Belki yararı olur diye yazdım. Zira, ben Apk türkçeleştirmeyi burda, Maxicep sayesinde çözdüm. benim de bir yararım olursa ne mutlu bana.

• Beğen
Tepkiler: AKDELİKAN ve noss_bar

Üst Alt