Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

manken42

Üye
Bana da aynı geliyor. Bilader formattan sonra çift isim koymuş silsem bile kendiliğinden tekrar oluşuyor

Çift isimden ve ayrı karakterden kaynaklanıyormuş hallettim.SYSTEMUI.apk ayıklamak için rom zip dosyasından frameworkleri alıp 1 ve 2 diye isimlendirdim ama yine de apk ayıklamasında hata alıyorum. dosyalar tam olarak ayıklanmıyor. Hata raporunu ekliyorum.

Son düzenleme:

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sorun hep ikinci olanda öyle gösteriyor

manken42

Üye
Aynen. İkinciyi eklemiyorum 2 nolu framework yükle diyor. İkinci de bir yere kadar ayikliyor ondan sonra hata veriyor

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
2. apk yı ismini değiştirmeden normal apkmış gibi ayıkla bakalım ayıklayacak mı

manken42

Üye
1 ve 2 yapmadan orjinal ismiyle ayıpladım hata verdi. Bir de dediğin gibi yapayım.Dediğini de yaptım, değişik taktikler denedim. yine de 2. apk da hata veriyor belli bir ayıklamadan sonra. Bunun vardır bir kolay yolu ama anlamadım gitti.usta apk ayıkladıktan sonra oluşan classes.dex dosyasını nasıl düzenleyebiliriz. Bazı alanlar bu dosya içinde gizli

manken42

Üye
Classes.dex dosyalarını nasıl duzenleyebiliriz. Bir de batterystats diye bir uygulama var. Strings ve arrays hariç xml ve layout klasorlerinide turkcelestirdim ama layout ve menü klasorlerindeki dosyalar türkçe olmasına rağmen birleştiğinde yine ıngilizce gözüküyor program arayuzunde

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
genelde smali içinde com içinde uygulama isminde klasör içinde oluyor öncelik burası bu klasörü açtığında winowsun sağ köşesinde .smali diye arattır sonuçlarda sadece smaliler gözükecektir arama yaptığın klasör ve alt klasörlerde dahildir bu sonuçlara. bu smali uzantılı dosyaları 250 şer 250 seçip daha fazlasını notepad++ açmıyor sağ tıklayıp note pad ile düzenle yap bu 250 smali notepad içinde açılır tekrar 250 tane daha seçip notepad ile açtırabilirsin yani sonuçta 500 taneyi açtırabilirsin bu böyle böyle gider dediğim gibi birden 250 den daha fazlasını açmıyor herneyse eğer atıyorum 1500 tane smali varsa bunları 6 seferde 250 şer 250 şer açtıyorsun notapad te araç çubuğunda Arama - Bul veya direk ctrl Faranacak kelimeye const-string yazıyorsun ve açık belgelerdeki tümünde bul diyorsun notepedin altında bu kelimeye sahip tüm satırlar dizilecek her satırra tıkladığında o kelimenin sahip doluğu mentin belgesinde o kısım üst kısımda gelecek satır satır tıklayıp bu bulunan kelimenin yanındaki kelimeleri düzenleyebilirsin dikkat et const-string kelimesin yanındaki kelime tamamen büyük harf veya tamamen küçük harf ise o dil değildir bu işi bildiğin için dil olup olmadığını anlayacağını tahmin ediyorum dil kısımları const-string yanındadır başka bir yerde değildir veya hiç görmedim bu koda sahip olanlardır bu en hızlı yöntemi zaten büyük ihtimalle diller bir kaç smali içine alınmıştır ne olur ne olmaz diye de tüm smalileri aratmakta fayda var. ama istersen .smali aramasına ana klasör smali klasöründe yapabilirsin arama işleminde tüm smalileri dahil etmiş olursun eksik olmasın diye ve dikkat bu smaliyi türkçeye çevirip kaydettiğinde ve dex olarak topladığın ve tekrar bu dexi ayıkladığında türkçe karakterler karakter koduna dönüyor yani mümkünse hata oluşmuyor ama türkçeye çevrimiş dex i tekrar ekleme yapma elinde ana düzenleme smali klasörünü saklı tut hatalarını farkettikçe ekleme veya düzenleme yap ve topla

manken42

Üye
Tamam teşekkürler. Peki bu classes.dex'te de aynı mi? Bu dosyayı açıp düzenleyemiyor muyuz?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
class in ayıklanmıs hali binlerce smali zaten

bendegel

Üye
Konu anlatımı ve açıklamalar tek kelimeyle mükemmel olmuş. Öncelikle teşekkürden de öte kutluyorum.
Apk Tool (ingilizce ve Türkçe var biliyorsunuz) Bununla her tür apk açabiliyor ve toplayabiliyorum. 1 ile açıp 3 ile toplamayı.. 9 ile açıp 11 ile toplama ve 12 ile imzalamayı .. yani her yöntem ile işlemleri sorunsuz yapıyorum. Bir çok uygulama Türçeleştirdim. Rom çalışması da yaptım. Ancak bir sorunu her şeyi denememe karşın bir türlü çözemedim: Yaptığım tüm uygulamalar system ya da market vb Data/app altında çalışmıyor. Yüklenemedi hatası veriyor. Ancak system/app içinde sorunsuz çalışıyor. Hatta hiç bir işlem yapmadan açıp kapatıyorum yine aynı sorun ile karşılaşıyorum. Acaba bu nerden kaynaklanıyor olabilir. Benim atladığım/yapmadığım ya da sizin benden farklı/fazla yaptığınız ne olabilir?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
şimdi olay şu ben her yönü ile anlatayım sen neresini veye neresinden istiyorsan oradan cevabını bul

rom ile gelen yani rom kurulumunda olan uygulamalar system/app içine elle atılır ve telefon ilk açılışta bu apkların bir dalvik bellek dosyası oluşturulur ...classes.dex diye geçer senin sistem her açıldığında system/app kontrol edilir yeni apk varsa imzasına bakılmaksızın dalvik bellek dosyası yoksa oluşturulur.
Data/app içine apklar ise installer tarafından atılır ve installer tarafından dalivk dosyası oluşturulur sen elle data/ app içine apk dosyasını atarsan dalvik bellek dosyası installer ile yüklenmediği için oluşturulmaz ve data/app içinde o apk çalışmaz illa o apknın kurulması gerekir bu system ile data uygulamalarının mantığı

diyelimki system/app içinde bir uygulama var bu uygulama market uygulaması olsun sürüm de v2 olsun bu market uygulamasının yeni sürümü çıktı sen bunu elle (direk data app içine atmak değil) veya mağazadan güncellersen system/app içindeki market.apksı silinmez ama yeni market uygulaması data/app içinde market-2.apk diye yüklenir dikkat et elle atarak değil gene installer ile yani data/app içine installer şart system app için ise telefon her açılışta systemdeki apklarda yeni ekleme var mı yokmu diye kontrol ettiği için ve varsa dalvik otomatik oluşturduğu için burda zaten sorun olmuyor

eğer amacın bir rom kurarken data/app içinde uygulama olacak şekilde kurulmasını istiyorsan rom.zip dosyasını android kitchen ile ayıklayı data/app özelliğini eklemelisin çünkü rom kurulumunda data kısmı komple silindiği için sen elle zip içine atsanda zaten kurulmayacaktır rom.zip yüklemesini sağlayan script içinde data/app özelliği eklemelisin ve data app kısımının silinmemesini veya silinse bile silme işleminden sonra data/app klasörllerinin olşturulup eklediğin apkların yüklenmesini sağlayabilirsin

bir diğer nokta sanırım senin asıl takıldığın nokta uygulama üzerine uygulama kurma burda senin sisteminde kurulu olan uygulama var ve sen bunun üst sürümü alıyorsun kendince düzenliyorsun biçiyorsun kesiyyorsun ve topluyorsun imzalıyorsun bu imza orjinal olan imza ile aynı değil ve olmadığı için üzerine kuramıyorsun onun için eskisini kaldırmalısın ve ondan sonra yenisini kurmalısın çünkü yukarıda bahsettiğim gibi data app yüklemelerini installer yapıyor ve o imza kontrolü yapıyor burda da takılıyorsun yüklenemedi uyarısnı alıyorsun bu güncelleme olayı data app için sistem düzenleme yapılsa bile imza değiştirilmediği için ve gerek duyulmadığı için (çünkü installer ile yüklme olmadığı için) system/app içine atıyorsun otomatik dalvik oluşturuluyor

nvram

Üye
Hocam öncelikle bilgi ve tecrübelerinizle, emek harcayıp böyle bi paylaşım yaparak bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekür ederim. ben çok uğraşmama rağmen sizin anlattığınız şekilde bi türlü başramadım bende daha önceki mesajlarda arkadaşların paylaştığı gibi çeşitli hatalar aldım. sizden bi isteğim olacak bu linkde aynı roma ait phone apk ve frameworkres apk. dosyası bulunmakta ben frameworkres.apk yı tanıtırkende, phone apk yı decompile etmeye çalışırkende hep hata alıyorum.Sizden ricam bide siz deneyip phone apkyı decompile edip edemediğinizi yazabilirmisiniz.Edersenizde nasıl ve hangi programla yaptığınızı anlatabilirmisiniz.Şimdiden teşekkür ederim.

kfahaa

kfahaa

Üye
Çok uzun :)

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hocam öncelikle bilgi ve tecrübelerinizle, emek harcayıp böyle bi paylaşım yaparak bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekür ederim. ben çok uğraşmama rağmen sizin anlattığınız şekilde bi türlü başramadım bende daha önceki mesajlarda arkadaşların paylaştığı gibi çeşitli hatalar aldım. sizden bi isteğim olacak bu linkde aynı roma ait phone apk ve frameworkres apk. dosyası bulunmakta ben frameworkres.apk yı tanıtırkende, phone apk yı decompile etmeye çalışırkende hep hata alıyorum.Sizden ricam bide siz deneyip phone apkyı decompile edip edemediğinizi yazabilirmisiniz.Edersenizde nasıl ve hangi programla yaptığınızı anlatabilirmisiniz.Şimdiden teşekkür ederim.

ikinci bir framework dosyası yok mu ?

senin gönderdiğin phone yi ayıkladım sorun yok ama toplarken bir kaç hata verdi bu hataların 5 tanesi diğer yabancı diller içinde bir tanede public içinde hata veren dilleri sildim ve public içinden iki satır sildim diğer dillerin silinmesi sorun olmaz rusça ve bir iki tanesi falan kullanmayacaksın heralde bu gönderdiğimi istediğin gibi ayıklayıp toplayabilirsin

Ekli dosyalar

nvram

Üye
hocam mediatek-framework.jar, secondary-framework.jar, bide bunların odex leri var.Sizin gönderdiğiniz apk yı decompile ederken aldığım hata , daha öncede bu hatayı alıyodum bi çözümü varmıdır acaba...

Son düzenleme:
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
benim gönderdiğim son sürüm kaynak 4.4.2 ile ayıklayabilirsin herhangi bir frame kullanmak gerekmiyor

nvram

Üye
benim gönderdiğim son sürüm kaynak 4.4.2 ile ayıklayabilirsin herhangi bir frame kullanmak gerekmiyor

Hocam sonsürüm kaynak derken anlayamadım siz decompile ettiğiniz programın linkini yada biyere upload edip paylaşabilirmisiniz.Tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için.

okansoykan

Üye
dostum 3 ile klasör siçimi yaptım.
9 ile ayıklama çalıştığımda aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.
sebebi ne olabilir ?

Do not decode sources.
-r, --no-res
Do not decode resources.
-d, --debug
Decode in debug mode. Check project page for more info.
-b, --no-debug-info
Baksmali -- don't write out debug info (.local, .param, .line, etc.)
-f, --force
Force delete destination directory.
-t <tag>, --frame-tag <tag>
Try to use framework files tagged by <tag>.
--frame-path <dir>
Use the specified directory for framework files
--keep-broken-res
Use if there was an error and some resources were dropped, e.g.:
"Invalid config flags detected. Dropping resources", but you
want to decode them anyway, even with errors. You will have to
fix them manually before building.

b[uild] [OPTS] [<app_path>] [<out_file>]
Build an apk from already decoded application located in <app_path>.

It will automatically detect, whether files was changed and perform
needed steps only.

If you omit <app_path> then current directory will be used.
If you omit <out_file> then <app_path>/dist/<name_of_original.apk>
will be used.

OPTS:

-f, --force-all
Skip changes detection and build all files.
-d, --debug
Build in debug mode. Check project page for more info.
-a, --aapt
Loads aapt from specified location.
--frame-path <dir>
Use the specified directory for framework files

if|install-framework <framework.apk> [<tag>] --frame-path [<location>]
Install framework file to your system.

For additional info, see:
For smali/baksmali info, see:
HATA - Kayıt günlüğünü kontrol edin - Seçim 28

Devam etmek için bir tuşa basın . . .

manken42

Üye
Ne yaparsak yapalım sistem uygulamalarında hata oluyor. Cdden veya flashtan çalışan bir linuxla denemek lazım.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sen hangi programi kullanıyorsun ? Bu konu da paylaşılan multitools u indir onunla dene ben hatalardan arındırıp sana gönderdim phone.apk ayıkla istediğin düzenlemeleri yap topla sorun çıkmaz

Üst Alt