Apartman katili konuştu!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Apartman katili konuştu!
Apartman katili konuştu!

Kadıköy'de apartman yönetimiyle ilgili toplantıda 2 kişiyi tabancayla, 1 kişiyi de bıçakla öldüren eski bina yöneticisi Kemal Akın tutuklandı.


İstanbul Kadıköy’deki Caddebostan Balık Adamlar Kulübü’ndeki apartman toplantısını basarak yöneti Yıldırım Aziz Sünder ile eşi Nesteren Sünder’i tabancayla öldüren bu sırada bıçakladığı mali müşavir Erhan Eraslan ölümüne neden olan Kemal Akın polisteki ifadesinde "Toplantıya gidince hepsi ayağı kalktı. Beni dövecekler sandım. Bu nedenle kendimi korumaya çalıştım" dedi.
OTOMOBİLİNDE YAŞADI DOMATES EKMEK YEDİ
"Yakalanmasaydım teslim olacaktım" diyen Kemal Akın’ın 10 gün boyunca otomobilinde yaşadı, domates ekmek yedi. Tanınmamak için saçlarını bir cami tuvaletinde sıfıra vurdu.
Unan Apartmanı sakinleri 4 Temmuz 2010’da toplanmıştı. Saat 12.00 sıralarında apartman toplantısına gelen eski yönetici Kemal Akın, tabancasıyla yönetici Aziz Sunder (60) ile eşi Nesteren Sunder’i (46) öldürmüş daha sonra araya giren yeni yönetici adayı Mali Müşavir Erhan Eraslan’ı bıçakla ağır yaralamıştı. Erhan Eraslan olaydan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kemal Akın’ı kaçarken yakalamaya çalışan Yüzme Öğretmeni Halit Esen (54) de bıçakla yaralanmıştı.
İHBAR 155’E GELDİ
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan Kemal Akın’ı yakalamak için Adana’da 1, İzmir’de 2 ve İstanbul’da 6 yere baskın düzenledi. Ancak bu baskınlardan bir sonuç alınamadı. Önceki gece 155 Polis İmdat telefonuna arayan kimliği meçhul bir şahıs "Burada 2-3 gündür otomobilin içinde yatıp kalkan kel bir şahıs var. Şüpheli hareketlerde bulunuyor" diye ihbarda bulundu. Bu ihbar üzerine zaten bölgede olan Cinayet Büro Amirliği ve Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağı ekipler, ihbarcının verdiği adrese gitti. Burada üzerinde sahte plaka bulunan otomobilinin içinde oturan Kemal Akın, direnmesine fırsat verilmeden gözaltına alındı.
ÜZERİNE OTOMOBİL SÜRDÜ
Cinayet Büro Amirliği’ne getirilerek sorgulanan Kemal Akın, işlediği cinayetleri itiraf etti. Polisin belirlemesine göre Kemal Akın 3 yıl önce babasını kaybetti. Biri erkek dört kardeşi olan Kemla Akın, 1978 yılında Ayşe Akın’la evlendi. Evlendikten 3 yıl sonra oğlu Mert doğdu. Evlendiği sırada organisazyon şirketi bulunan Kemal Akın, eşine ait arsayı müteahhite vererek karşılığında 12 daire aldı. Bu arsaya Unan Apartmanı yapıldı. Kemal Akın’ın 1998 yılında ortak ödenen elektrik parasını vermek istemeyen bir apartman sakininin üzerine otomobilini sürdü. Çarptığı apartman sakinini yaralağı için 1,5 yıl cezaevinde yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra eşiyle arası bozuldu. 1998 yılının son aylarında eşinden ayrıldı. Eşi, ayrılmadan önce Kemal Akın’nı psikolojik tedavi gördüğünü ileri sürdü.
"EŞİMDEN AYRILINCA PARASIZ KALDIM"
Kemal Akın, kendisini yakalayan polislere apartmanı tırnakları ile kazıyarak iyi bir şekle soktuğunu ve herkesin başlarda bundan memnun olduğunu söyledi. Kemal Akın, Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği’nde şu ifadeyi verdi:
"Boşandıktan sonra daireler eşimin üzerine olduğu için parasızlık çekmeye başladım. Dedemden kalan antika kitapları satarak geçimimi sağlamaya çalıştım. Bütün apartman sakinlerinin rızasını aldıktan sonra apartmanın üstüne bir çekme kat yaptırarak orada yaşamaya başladım. Ancak daha sonra zamanla daire sahipleri değiştikçe herkez bana karşı oldu. Beni oturduğum evden de atmaya çalışıyorlardı. Bu arada borçlarımdan dolayı otomobilime haciz geldi. Bu nedenle otomobilimi otoparkta saklıyordum.
"APARTMAN TOPLANTISI OLDUĞUNU ASANSÖRDE ÖĞRENDİM"
Apartman toplantısı olacağını bir gün apartmanın asansöründe tesadüfen öğrendim. Oraya yurt dışında oğlumun geleceğini düşünürek onu görürüm ümidiyle gittim. Evlat hasreti çekiyordum. Beni görünce hepsi birden ayağı kalktılar. Üzerime yürüdüler. Kendimi korumak için silahımı çektim. İlk silah sesinden sonra tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum. Kargaşa sırasında silahım düşünce belimde taşıdığım bıçağı çekerek rastlgele salladım ve oradan kaçtım" dedi.
"YAKALANMASAYDIM TESLİM OLACAKTIM"
10 gün boyunca otomobilinin içinde yaşadığını anlatan Kemal Akın, "Anadolu bölgesinde dolaşıyor, bulduğum gözden uzak olan yerlere otomobilimi park ederek geceliyordum. Tuvalet için camileri kullanıyordum. Temizlik için ise kolanyalı mendil kullanıyordum. Polisten kaçarken sadece domatesle ekmek yiyerek yaşadım. Gazete okudum. Radyo dinledim. Ancak kendimle ilgili bir habere rastlamadım. Yakalanmasaydım hafta sonu gelip teslim olacaktım."
OĞLUNA MEKTUP YAZMIŞ
Polis olaydan sonra Savaş Akın’ın 10 gün boyunca saklandığı otomobilde yaptığı aramada bir bıçakla birlikte Norveç’te yaşayan uçak mühendisi oğlu Mert’e yazdığı 3 sayfalık bir mektup buldu. "Sevgili Oğlum" diye başlayan 3 sayfalık mektupta iddiaya göre Kemal Akın apartmanla ilgili başından geçenleri anlattı. Mektupta apartmanla ilgili yaptığı çalışmaları aktaran ve komşularının kendisini katil olmak zorunda bıraktığını yazan Kemal Akın, kendisine haksızlıklar yapıldığını da ileri sürdü. Bu haksızlıkları tek tek yazdı. Mektup incelenmek üzere kriminal polis laboratuarına gönderildi.
"MASANIN ALTINA SAKLANDI"
Kemal Akın’ın boşandığı eşi Ayşe Unan, saldırı sırasında kendisinin de toplantıda bulunduğunu söyledi. Ayşe Unan polise verdiği ifadesinde eşinin kendisini öldürmek için gelmiş olabileceğini iddia etti. Ayşe Unan, "Toplantı sırasında birden ortaya çıkıp ’Benim şerefimle ve onurumla oynadınız’ diye bağırmaya başlayıp silahını çekip üzerime yürüyünce masanın altına saklandım. Bu sırada masadakiler ayağa kalkıp araya girmeye çalıştı. Ben masanın altındayken silah sesleri ve bağrışmaları duyuyordum" dedi.
Kemal Akın’ın polisteki ifadesinde bazı boşluklar bulunduğu belirtti. Kemal Akın, "Otomobille nerede kaldınız" ve "Nasıl tıraş oldunuz?" sorularına çelişkili cevaplar verdi. Kemal Akın, Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi.

"SEVİNÇTEN SABAHA KADAR UYUYAMADIK"
Kemal Akın’ın yakalanmasıyla birlikte Unan Apartmanı'nın sakinleri 10 gün sonra rahat bir nefes aldı. Kemal Akın’ın olaydan sonra kayıplara karışması Unan Apartmanı oturanlarını endişelendirmişti. Hatta bazı sakinler taşınmak zorunda kalmıştı. Kemal Akın'ın yakalandığı haberi apartman sakinleri sevindirdi. Bu sabah apartmanda ilk kez normal bir gün yaşandı. Unan sakinleri alışveriş için apartmandan çıktı, bazıları köpeğini gezdirdi.
Apartman sakinlerinden Demet Yinanç, "Yakalandığını akşam televizyondan öğrendik, haberi duyunca çıldırdık, sevinçten sabaha kadar uyuyamadık. Tek isteğimiz af yoluyla bile olsa dışarıya çıkmasın" diye konuştu. Demet Yinanç, Kemal Akın'ın kaçak olduğu dönemde hayatlarının kabus gibi geçtiğini hatta otomobilini bile çalıştırıp dışarı çıkamadığını anlattı. Demet Yinanç polise ve basına teşekkür etti.
Bir başka apartman sakini de Kemal Akın’ın yakalanmasından dolayı herkesin rahat bir nefes aldığını, geri gelmesinden çok korktuklarını söyledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
771
PALA.
47MaDo47
Cevap
12
Görüntüleme
497
hasan3472ty
DiaBLoS
Cevap
4
Görüntüleme
513
İhtiyar007
UtkuGARIP
Cevap
1
Görüntüleme
409
SHS


Üst Alt