Antep Fıstıklı Burma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Antep Fıstıklı Burma
Malzemeler:

1 paket hazır baklavalık yufka 250 gr ince çekilmiş antep fıstığı 300 gr tereyağ yada margarin

Şerbeti için : 6 su bardağı su 6 su badağı şeker çeyrek limon

Hazırlanışı:

İlk olarak şerbeti hazırlayıp şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatıp en son limonu atıp kapatın ve ocağa şerbeti soğumaya bırakın. Hamurunuzu paketinden çıkartıp tezgaha açın ve her bir hamur yaprağının üzerine antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın. Her iki ucundan sıkıştırdıktan sonra elinizle yağlanmış tepsinize dizin.Yağı ısıtıp dolama tatlının üzerinde gezdirip 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş olan şerbetinizi eşit miktarda tepsimiye dökün.

NOT: Tepsi büyüklüğünüze göre yağını ve şerbetinizi ayarlayabilirsiniz.
 


Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
teşekkürler
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Teşekkürler
 
hikmet366

hikmet366

Üye
:tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
462
Gulu Gulu
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
366
SpyChef
SpyChef
Cevap
2
Görüntüleme
456
Baydırman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
395
Haydar


Üst Alt