Antep Fıstıklı Burma

  • 25 Mart 2013
  • 350 Okunma
  • 5 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler:

    1 paket hazır baklavalık yufka 250 gr ince çekilmiş antep fıstığı 300 gr tereyağ yada margarin

    Şerbeti için : 6 su bardağı su 6 su badağı şeker çeyrek limon

    Hazırlanışı:

    İlk olarak şerbeti hazırlayıp şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatıp en son limonu atıp kapatın ve ocağa şerbeti soğumaya bırakın. Hamurunuzu paketinden çıkartıp tezgaha açın ve her bir hamur yaprağının üzerine antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın. Her iki ucundan sıkıştırdıktan sonra elinizle yağlanmış tepsinize dizin.Yağı ısıtıp dolama tatlının üzerinde gezdirip 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş olan şerbetinizi eşit miktarda tepsimiye dökün.

    NOT: Tepsi büyüklüğünüze göre yağını ve şerbetinizi ayarlayabilirsiniz.
     


    Yazan: Haydar
  2. teşekkürler
     
  3. rica ederim
     
  4. Teşekkürler
     
  5. :rica:
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
16/11/2018 - 08:09