Antalyaspor 2 - 3 Beşiktaş !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
keremerson

keremerson

Üye
    Konu Sahibi
Antalyaspor 2 - 3 Beşiktaş !!!
Beşiktaş mucizesi!



Uzun yıllar unutulmayacak, olaylı ve bir o kadar da zevkli maç Beşiktaş'ın! Hem maç öncesinde hem de maçın son dakikalarında yaşanan olaylarıyla çok konuşulacak görüntülere sahne olan karşılaşmayı Beşiktaş son bölümde bulduğu 3 golle galip tamamlamayı bildi.. Karşılaşmada 2-0 geriye düşen Beşiktaş ikinci yarının son bölümlerinde ardarda bulduğu 3 golle 3 puanı yakarlarken Antalyaspor 2-0'dan sonra geriye çekilmenin bedelini ağır ödedi. 89.dakikada ise Ngewnya'nın topunun direkte dönmesinin ardından Beşiktaş ani bir takla golü bulması futbolun cilvesi olarak dikkat çekti.



Antalyaspor'un golleri Bieniuk ve Dhejoua'dan gelirken Beşiktaş'ın gollerini Delgado ve Bobo (2)kaydetti. Transfere ciddi paralar harcayan ve savunmaya takviye yapan Beşiktaş savunma hatalarıyla dikkat çekti. Karşılaşmanın ilk yarısında Antalyaspor'un büyük üstünlüğü vardı. Özellikle sağ kanadı çok iyi kullanan Antalyaspor Beşiktaş'ın sol kanadında oynayan Tello-Aydın ikilisine zor anlar yaşattılar. İlk olarak Antalya 10.dakikada sağ kanattan kullanılan korner atışı sonrası Bieniuk'un gelişine vuruşu ile golü buldu. Bu golden sonra da oyunu bırakmayan ve devamlı bastıran, Beşiktaş'ın sol kanadını çökerten Antalya ikinci golü de sağ kanattan buldu. Sağdan gelen ortaya Serge Djehoua'nın vuruşu skoru 2-0'a getirdi. Bu golden sonra sol kanatta çare arayan Ertuğrul Sağlam Aydın'ın yerine oyuna Serdar Özkan'ı dahil etti. Antalyaspor karşısında zorlanan Beşiktaş birkaç pozisyon bulsa da bunları değerlendiremedi. 78.dakikada İlk yarıda Antalyaspor'un yabancı futbolcuları Serge Djehoua ve Ngewnya'nın futbolları dikkat çekti.
İkinci yarıya Nobre-Uğur değişikliğiyle başlayan Beşiktaş ilk dakikalarda Antalyaspor kalesine çok yüklendi. Önemli gol pozisyonları bulan ama Ömer'i geçemeyen Beşiktaş defansın hatalarıyla kendi kalesinde de önemli gol pozisyonları verdi. İkinci yarıda kapanan Antalyaspor tüm hatlarıyla defans yaparken ileride sadece Serge Djehoua'yı bıraktı. antalyaspor kalesine tüm hatlarıyla yüklenen Beşiktaş ilk önce 78.dakikada Delgado ile umutlandı. Hemen ardından Bobo 80.dakikada beraberliği yakalayan golü kaydetti. Beraberliği yakaladıktan sonra da yılmayan Beşiktaş antalyaspor'un direkten dönen topu sonrası bulduğu ani atakta Bobo ile golü yakaladı ve sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.
Beşiktaş olaylı maçtan 3-2 ayrılarak sezona galibiyetle başladı. Maç öncesi taraftarlar birbirine girerken maçta ise Beşiktaş'ın 2.golünden sonra başkan Yıldırım Demirören'e atılan yabancı maddeler yönetimin protokolü terk etmesine neden oldu.
ANTALYASPOR:2 BEŞİKTAŞ:3

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Cem Satman, Asım Yusuf Öz
ANTALYASPOR: Ömer, Şenol, Dziewski, Bieniuk (dk.89 Orhan Ak), Ali Zitouni, Ngewnya, Sedat, Abdullah, Serge Pacome Djehoua (dk.71 Straka), Volkan (dk.57 Vahap), Uğur

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ali, Gökhan, Sivok, Tello, Cisse, Uğur (dk.46 Nobre), Holosko (dk.85 Serdar Kurtuluş), Delgado, Aydın (dk.37 Serdar Özkan), Bobo
GOL: Bieniuk (dk.10) Serge Djehoua (dk.36) Delgado (dk.78) Bobo (dk.80 ve 89)
SARI KART: Bieniuk, Zitouni, Djehoua (Antalya)


İLK YARIDAN DAKİKALAR
1.dakikada maçın ilk fırsatını Antalya yakaladı. Sağdan çizgiye inen Serge Pacome topu boş durumda olan Ngewnya'ya bıraktı. Onun vuruşu direğin yanından auta gitti.

3.dakikada Tello topu Delgado'ya atmak istedi. Kalesini erken terk eden Ömer topu uzakaştırmayı başardı.

Maç çok atak başladı. Her iki takım da ilk dakikalarda önemli gol şansları buldu.

5.dakikada Bobo topu Delgado'ya bıraktı. Delgado'nun uzak mesafeden vuruşu bir hayli farkla auta gitti.

8.dakikada Bobo'nun pasında Cisse topla altıpasa yakın bir mesafede buluştu. Fakat hakem ofsaytı belirledi.

9.dakikada Antalya yine Serge ile tehlikeli geldi. Serge'nin vuruşunu Rüştü kornere çeldi.

GOL: 10.dakikada sağ kanattan gelen korner atışında topa gelişine vuran Bieniuk golü kaydetti. Antalyaspor 1-0 öne geçti.

14.dakikada Delgado topu Holosko'nun önüne bıraktı. Son anda kaleci Ömer atağı önledi.

Antalyaspor devamlı sağ kanadı kullanıyor. Bu kanattaki Aydın ve Tello zor anlar yaşıyor.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası geride kalırken maçta Antalyaspor'un üstünlüğü dikkat çekti. Sivok bazı hatalar yaparken Antalyaspor'un forvetleri Serge ve Ngewnya Beşiktaş kalesinde etkili oluyorlar. Cisse ise önceki maçlara göre daha ofansif oynuyor.

21.dakikada Cisse'nin şutu kaleci Ömer'de kaldı.

Maçta bu dakikalarda oyun biraz durdu. İlk dakikalarda yaşanan atakların yerini pas hataları almaya başladı.

29.dakikada Delgado şık çalımlarla rakiplerini geçti. Sağ taraftaki Holosko'ya bıraktı. Holosko'nun yakın mesafeden vuruşu auta gitti.

31.dakikada hakem su molası verdi.

33.dakikada Serge'nin ceza sahasının dışından vuruşunu kaleci Rüştü güçlükle kontrol edebildi.

Antalyaspor çok etkili geliyor.

36.dakikada Uğur uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşu Rüştü yine güçlükle kornere çelebildi.

GOL: 36.dakikada Serge Pacome Djehoua skoru 2-0'a çıkardı. Sağ kanattan Uğur'un ortasını Bobo ıskaladı. Topla buluşan Djehoua skoru 2-0'a çıkardı.

37.dakikada Aydın'ın yerine Serdar Özkan oyuna girdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
İkinci yarıya Ertuğrul Sağlam oyuna Nobre'yi alarak başladı. Uğur İnceman oyundan alındı.

İkinci yarıya Beşiktaş daha üstün başladı. Antalyaspor'un geriye çekildiği gözlemlenirken Beşiktaş ilk dakikalarda gol arıyor.

54.dakikada Bobo'nun kafa vuruşunu Antalyaspor kornere çeldi. Kornerden gelen topu Ömer uzaklaştırdı. Tello'nun gelişine vuruşu auta gitti.

57.dakikada Beşiktaş bastırmaya devam ediyor. Kornerden gelen topa Nobre çok iyi vurdu. Ömer güçlükle topu kornere çeldi. Beşiktaş üstüste bulduğu kornerlerden sonuç çıkaramadı.

58.dakikada Beşiktaş ceza sahası içinden çift vuruş kazandı. Beşiktaş için önemli bir gol şansı.

59.dakikada Beşiktaş'ta Delgado çift vuruşta topu Bobo'ya bıraktı. Bobo'nun vuruşu defanstan döndü. Yaşanan karambolde topu defans uzaklaştırdı. Beşiktaş önmeli bir gol şansından yararlanamadı.

64.dakikada Beşiktaş defansta önemli bir hata yaptı. Gökhan Zan'ın hatasında defansın arkasına sarkan Djehoua kaleci Rüştü ile berabere kaldı. Rüştü'den dönen top kornere gitti.

Beşiktaş Antalyaspor kalesine yüklenmeye devam ediyor. Antalya da geçit vermemek için büyük mücadele veriyor.

GOL: 78.dakikada ceza sahası içinde yaşanan karambolde top Delgado'nun önünde kaldı. Arjantinli futbolcunun gelişine vuruşu ağlarla buluştu.

GOL: 80.dakikada sağ kanattan Holosko'nun ortasına çok iyi dokunan Bobo'nun golüyle Beşiktaş skorda dengeyi buldu.

Beşiktaş golden sonra da bastırmaya devam ediyor.

85.dakikada Serdar Holosko'nun yerine oyuna girdi.

GOL: 89.dakikada Antalyaspor'un direkte patlayan şutu bir anda golle sonuçlandı. Beşiktaş ani bir atakla Antalya kalesine geldi. çalımlarla gelen Bobo Ömer'i de geçerek topu filelere bıraktı.


MAÇTAN NOTLAR
Bu yıl Turkcell Süper Lig'e çıkan Antalyaspor'u taraftarı yalnız bırakmadı. Stadın yüzde 5'i olan 654 kişilik rakip takım taraftarlarının olduğu kale arkasına Beşiktaş taraftarları yerleştirildi.

Antalyaspor taraftarları arasına giren Beşiktaş taraftarları güvenlik güçlerince misafir takım için ayrılan bölüme gönderildi. Antalyaspor taraftarlarına maç girişinde 10 bin adet kırmızı beyaz karanfil ile Antalyaspor flamaları dağıtıldı.

Antalyaspor "Seni unutmayacağız Hasan abi" pankartı ile çıktı. Maçı, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve Antalya Valisi Alaaddin Yüksel birlikte izledi.






ERTUĞRUL SAĞLAM'ın açıklamaları:

"Artık böyle kazanmamalıyız"


Mucize Antalyaspor galibiyetinin ardından Lig TV mikrofonlarına konuşan Ertuğrul Sağlam, "Sezona galibiyetle başladık ancak; Artık böyle maç kazanmayı bırakmalıyız." dedi.


Sağlam'ın maç sonrasında yaptığı açıklamalr şöyle:
"Öncelikle 2008-2009 sezonu hayırlı olsun. Bugün aşırı sıcak ve nem bizi çok etkiledi. Her iki takım da çok iyi mücadele etti. Maçı iki bölüme ayırmak lazım; 2-0'dan önce, 2-0 dan sonra. Maalesef iki tane bireysel hatadan gol yedik. Bu hataları gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Yediğimiz goller bize yakışmadı
"Devre arasında yaptığımız oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahalede bulunduk. Oyuncularıma sonuç ne olursa olsun oyun disiplininden kopmamalarını istedim. Artık böyle maç kazanmayı bırakmalıyız. Ligin ilk maçlarında sürprizler olur; ancak şükürler olsun ki sezona galibiyetle başladık."
Sağlam son olarak da "Sistemimizi maçtan maça değiştirebiliriz. Holosko'yu sağ kanatta hızlı bir oyuncu olduğu için kullandım. Holosko'nun performansından gayet memnunum." dedi.
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Zevkli maçtı..Tebrikler bjkye..


2-0 dan 3-2 mac veren takım kusura bakmasın ama süper lige çıktığı gibi düşer;)
 
>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
2-0 dan sonra beşiktaş'ın en fazla beraberlik alacağını düşünmüştüm...ancak son dakika golü ile bu tahminim tutmadı....ancak ertuğrul sağlam'ın dediği gibi böyle oynamamak gerek...beşiktaş bu yıl zirve hedefliyorsa tabii....tebrik ediyorum güzel maçtı..
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
walla ben bunu hep söylemişimdir. beni oynanan oyundan ziyade sonuçlar alakada eder. güzel oynayıp yenileceğine kötü oynasın alsın derim ben. gerçi allah war güzel maçtı. kartalıma tebrikler :)
 
arslansem

arslansem

Üye
Tebrikler gerçekten de...Kolay değil son dakikalarda maçı çevirmek...Üstelik o sıcakta :mahcup:
İddialı sanırım bu sene Beşiktaş :)
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
beşiktaş sınırları zorluyor alıyor maçı ama 2 gol yedi yani az değil nolacak bu gidişat hiç bilmiyorum :cnfsd:
hep o yönetim yüzünden şrefsizler sömürdülker takımı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt