Anna ile gelen problemler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Anna ile gelen problemler
Arkadaşlar dün gece Anna yükledim. Ve aşağıdaki problemleri yaşıyorum. Hem çözüm bulabilmek için, hem de henüz yüklememiş olan arkadaşlara fikir vermesi için ilk yorumları yazıyorum.

1- Yüklü olan bütün programlarım, oyunlarım, haritalarım silindi.

2- Bazen tuşları kilitlediğimde, dokunmatik kapanıyor fakat ana sayfa mor bir renkte arka planda görünüyor. Yani ekran simsiyah olmuyor. Telefonu kapatıp açınca sorun düzeliyor, yalnız bir süre kullandıktan sonra tekrar aynı sorunla karşılaşabiliyorsunuz.

3- Tuşlar kapatıldığında ekran koruyucu olarak büyük saat seçili olduğu halde gözükmüyor. Telefon kapalıyken ekran koruyucu saat güzel oluyordu.

4- Mesajlarda quwerty klavye güzel ama küçük olduğu için çok kullanışsız.

5-Telefonu bilgisayara bağladığımda telefonun harddiskinde iki tane Cities klasörü (biri CITIES diğer cities) olduğunu gördüm. Bunlardan biri eski biri yeni fakat hangisinin eski olduğunu anlayamadığım için silemedim.

6- Telefonu kapatıp açtığımda pin kodu girerken eskisi gibi cihaz hızlı tepki vermiyor. Daha yavaş algılıyor. Genel anlamıyla telefon yavaşladı sanki.

7- Cihaz eskiden kafasına göre Gps uydusu aramazdı, Anna ile birlikte kamera gibi uygulamaları açtığınızda Gps uydusu arıyor.


Daha önceden Anna yüklemiş olan arkadaşlar varsa, değerlendirmelerini paylaşabilirler. Benim ilk yorumlarım böyle. Görsel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Kullandıkça artıları eksileri daha belirgin ortaya çıkacaktır. Diyelim ki memnun kalmadık bu Annadan, acaba geriye dönme şansımız var mıdır?

----------Eklendi @ 12:42:23 ---------- Yazıldı @ 12:20:03 ----------

Arkadaşlar, az önce hafızada gereksiz yer tutan ve Anna ile işe yaramaz hale gelen nokia bubbles gibi bir sürü programı uygulama yöneticisini kullanarak kaldırdım ve telefondaki yavaşlama ve tuş kilitlemedeki anormalliklerin hepsinin ortadan kalktığını gördüm. :-)))) Demek ki Anna'ya geçtikten sonra kullanılamayan bütün programları kaldırmak gerekiyormuş.

Şimdi Anna ile aramız daha iyi :-)))

----------Eklendi @ 12:42:51 ---------- Yazıldı @ 12:42:23 ----------

Ve artık erkan koruyucu saatim de çalışıyor :-))))
 

oxxolife

Üye

Sanırım nokia symbianı bırakmış olsa da anna ile android ve ios benzeri bir işletim sistemine benzemeye çalışıyor. zira symbian çok geri kaldı.
sizin sorununuz yerleşik hafızadan kaynaklı belli ki ikincil hafızaya format attıktan sonra telefonu da fabrika ayaralarına döndürdüğünüzde eminim hiç sorun kalmayacaktır.
 
    Konu Sahibi
Telefonun harddiskinde bir sürü fotoğraf falan olduğu için format atmak istemedim. Şu an işe yaramaz durumda olan Nokia Bubbles gibi programları kaldırdıktan sonra telefon eskisinden de hızlı oldu. Sanırım nokia bubbles N8 için çok sıkıntılı bir program.
 
nokia anna güncellemesi geldikten sonra yükledik diyelim telefona . daha sonra telefona fabrika ayalarına döndürdüğümüz zaman anna silinip tekrar güncelleme gelecek mi yoksa kalacak mı ?
 

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
ayriyeten telefon dili turkcede benim izlenimlerime gore online yukleme yok.
uyku ekran koruyucu
dukto4 data transfer
gece gorusu gibi yuklerken online kurulum gerektigi icin kurulmuyor.hatta bazi programlar kuruldu gozukuyor ama menude gozukmuyor.diger dillerde sorun yok sadece turkcede var.hatta ben belcikadan telefona format attim oviden kendi produc kodumla orjinal sifirdan kurulum yaptim sorun ayni ayni kaldi bakalim yeni guncelleme gelirse turkce dili sorunu hallolcakmi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...