(ANLATIM) Svchost.exe netsvcs Sorununun Çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
(ANLATIM) Svchost.exe netsvcs Sorununun Çözümü
Öncelikle burada anlatacağım yöntemi İngilizce dilini kullanmış bir web günlüğünden aldım ve ihtiyacı olabilecekler için paylaşayım istedim.

Windows 7'de karşılaşılan ve diğer Windows sistemlerinde de karşılaşılabilen, başka çeşitleri de olan bir sorundur. Bu çeşidinde ise cpu daima % 100 olarak çalışır. Haliyle sistem kasılır da kasılır. Combofix, freefixer, casus dosya tarayıcılar, antivirüs programları falan derken hiçbiri işe yaramadı. Kaspersky kurup tarama yaptım; lakin o da hiçbir şey bulamadı. En son bu yöntemle sorunu çözdüm.

Öncelikle bu sorunu çözmek için, system32 klasörü altında yer alan "qmgr.dll" adlı dosyayı silip bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Eğer sorun çözülmezse, bu kez aynı klasörde bulunan "wuaueng.dll" adlı dosyayı silip, yine bilgisayarı yeniden başlatmalısınız.

Şimdi, altta verdiğim dosyayı indirin klasöre çıkartın. Sonra yetkiyi aktif etmek için "InstallTakeOwnership" yazılı dosyayı çalıştırın, gelen uyarıyı onaylayıp yetkiyi aktif edin. Daha sonra yukarıda anlattığım ilk dosyaya sağ tıklayıp "take ownership" seçenğine basın ve dosyayı silip sistemi yeniden başlatın; çözülmezse ikincisine de aynı yöntemi uygulayıp tekrar yeniden başlatın sistemi. İşlem tamamlandıktan sonra, verdiğiniz yetkiyi kapatmak isterseniz, klasördeki "RemoveTakeOwnership" dosyayı çalıştırıp aktif hale getirin.

Yararlı olması dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: consternation ve ghstr

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
silmiyor
msconfig ten tikini kaldırıp yeniden başlattıktan sonra sildi.

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
silmiyor
msconfig ten tikini kaldırıp yeniden başlattıktan sonra sildi.

Benim msconfigde herhangi bir gereksiz dosya olmadığı için bu engele takılmamıştım. Sorunu nasıl çözdüğünü belirterek geri bildirim yaptığın için teşekkürler.

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
Benim msconfigde herhangi bir gereksiz dosya olmadığı için bu engele takılmamıştım. Sorunu nasıl çözdüğünü belirterek geri bildirim yaptığın için teşekkürler.
ama yinede kasılmalar devam ediyor

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
ama yinede kasılmalar devam ediyor
Eğer bu işlemden sonra bilgisayarda hiçbir uygulama çalışmıyorken cpu % 100 değilse yani aşağılarda seyrediyorsa, kasılmanın sebebi başkadır. Ccleaner ya da advanced system care ile sistem bakımı yapmayı deneyebilirsin. Buna ek olarak güncellemeler önemli. En olmadı bilgisayar özelliklerinden gelişmiş özelliklere girip performansı kendine göre ayarlayabilirsin. Muhtemel çözüm yolları çok var. Bu arada dis birleştirme de yapmanı öneriyorum.

Üst Alt