Anlamsız Hayat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alaStar

alaStar

Üye
benmde sewglm terketmişti,bi ay oldu.ama maxicep ailesi beni iyi teselli etti .diyeceğm şuki hayat ölümdn ibaret dini inançları yerine getrmek en önemlısi

Hatırladım seni ümran üzülmüştüm o malum olayada

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
tek gerçek ibadetlerini yerine getir dünyevi şeyler geçici

AssassinmasteR

AssassinmasteR

Üye
hayatin yarisini cocuklarimiza yada baska seylere harcayagimiz diger yarisi icin kaybediyoruz

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

AssassinmasteR

AssassinmasteR

Üye
hayatin yarisini cocuklarimiza yada baska seylere harcayagimiz diger yarisi icin kaybediyoruz

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

acuxx

acuxx

Üye
hiçte saçma ve yanlış değil furkan kardeşim güzel yazmışsın eline sağlık

cukuleaks

Üye
Önemli olan bu hayata katabildiğimiz kadar anlam katmaktır , dolu geçirmektir. Evet hepimiz bir gün öleceğiz yerimize başkaları geçecek fakat herkes ismini tarihe yazamaz :oke:

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Evet arkadaşlar bu hayatın çok anlamsız olduğunu düşünüyorum. Şöyle

Okuyoruz iyi bir üniversite için daha iyi bir hayat için.

Diyelim ki kazandık bu sefer daha iyi bir iş için.

Diyelim ki daha iyi bir iş bulduk.

Bu sefer iyi bir evin araban daha konforlu ve düzenli bir hayatın olacak.
Daha iyi yaşayacaksın farkın daha iyi yemek yiyeceksin , içeceksin , giyeceksin , mutlu olacaksın ?

Sonucunda öleceksin peki bu dünyaya ne bıraktın ?

Tıpkı besin zinciri gibi sen öleceksin yerine başkası gelecek.

Ve koskoca bir hayat bitti sıra öteki dünya ?

Peki onun için ne yaptın ?

Cevap : Hiçbirşey.

Arkadaşlar bunlar benim görüşlerim evet belki saçma ve yanlış ama böyle olduğunu düşünüyorum. Elbette karşı çıkan olacaktır. herkese saygım var.

aynen dediğin gibi bu dünya çok boş. bunun farkına varmak bile çok güzel. bu yüzden bu dünyanın anlamsızlığını anladıktan sonra öteki taraf için ahiret için hazırlanmak gerekiyor :) yani bu dünya harbiden boş ya sadece ahireti kazanmak için yoğunlaşmak gerekiyor biraz :)

otostopçu

otostopçu

Üye
bazen sadece düşünürsün :hmmm
işte o zaman güneşi görürsün

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Bu hayat boş zaten.. Evliyalar dünyamızı aşağılık pislik dünya olarak tanımlıyorlar.. Bizim lüks dediklerimiz bile onların maneviyatında kıl kadar değeri olmayan şeyler..
Hayat boş ama aslında çok dolu..

Mevlana diyor ki; İnsan gözdür, görüştür. Gerisi boştur, cesettir..

Biz dünyayı hep çevremiz ve etrafımızdakiler olarak görürüz.. En büyük kaybımız kendi içimizdeki evrenden haberdar olmamamızdır..

Allah diyor ki; Beni ne yerler ne gökler aldı beni bir tek mümin kulumun kalbi aldı.. Kalpten kasıt et parçası değildir.. Kalbin manevi yönüdür..

Ah onu bir keşfedebilsek işte o zaman gör dünya ne imiş ne ise güzel imiş.. O zaman bu dünyada geçirdiğin bir saniyene bir kamyon altın verseler değişmezsin..

Bunu lütfen ama lütfen yalvarıyorum izle işte bizim gördüğümüz dünya ve göremediğimiz dünya..
[video=youtube;ncx20lPWB5M]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ncx20lPWB5M[/video]

- - - Eklendi - - -

Ve kendini öğrenmek istiyorsan zamanın olduğunda bunu izle her kelimesini yut.. İşte o zaman dünya görüşün değişecek herşey sana anlamlı gelecek kardeşim :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt