Haber Android'i aslında Google'ın yapmadığını biliyor muydunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

smartphone007

smartphone007

Üye
    Konu Sahibi
Android'i aslında Google'ın yapmadığını biliyor muydunuz?

'in ile özdeşleştiği bir gerçek. Peki, Android'i aslında Google'ın yapmadığını biliyor muydunuz?
Bundan yaklaşık 10 yıl önce hayatımıza giren Android şu an dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi haline geldi. Aynı zamanda teknoloji devi Google ile özdeşleşmiş bir işletim sistemi. Ancak bu işletim sistemini ilk başlarda Google tarafından oluşturulmadığını biliyor muydunuz?

Android işletim sistemi, 2003 yılının Ekim ayında dijital kameralar hedeflenerek hayata geçirilmiş. Bir mühendis ve robot aşığı olan Andy Rubin ve işletim sistemi mühendisleri ekibi işletim sistemini geliştiren kişiler oldu. İlk başlarda dijital kameralar için geliştirilen bu sistemi kısa süre sonra akıllı telefonlar için uyarlandı.

Öte yandan Android'in ilginç hikayesi ise şöyle, işletim sistemini kuran kişilerin Android kurulduktan yaklaşık 1 yıl sonra parası bitiyor. Bunun için destek arayan ekip, ilk olarak Samsung ile görüşüyor. Ancak bu satın alma fikrine gülüp geçiyor. Daha sonra ise 2005 yılında devreye Google giriyor ve yi üstleniyor. Sonrasında ise bu proje büyüdükçe büyüyor ve bugünlere geliyor.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Androit elimizde büyümedi ama windows phone elimizde büyüyor

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan, kfahaa ve muhammettvurucu
No Name Dev

No Name Dev

Üye
Biliyodum ztn

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Benim Bildiğime Göre 2007 Yılında Google Almıştı :hmmm

fk555897

fk555897

Üye
İlk defa duydum. Bilgi için teşekkürler

UpOneTR

UpOneTR

Üye
İyiki google üstlenmiş

No Name Dev

No Name Dev

Üye
Apple alsaydi nolurdu acaba ?

• Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer
heathrow

heathrow

Üye
Sabancı gsm operatörleri ihalesine girmedigi icin pisman olmus. Samsung da androidi almadigi icin pisman olmistur.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2381601 ve No Name Dev
LYSF

LYSF

Üye
İlk kez duydum ve şaşırdım bilgi için teşekkür ederim

kfahaa

kfahaa

Üye
:tşk:

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Samsungun fırsat tepmecesi

• Beğen
Tepkiler: kfahaa

Emre

Üye
Android 1.0 HTC Dream'in işletim sistemi olarak telefonlara ilk adımını attı.Bu sürüm; kamera desteği , bluetooth, klasörler, bir web tarayıcısı, uyarılar, sesli arama, , alarmlı saat, galeri gibi özellikler sunuyordu.

Mayıs 2010'da Android 2.2 (Froyo) yayınlandı. 720p ekran çözünürlüğü desteği, USB bağlantı, Wi-Fi tarayıcı özelliği, Flash Player 10.1 desteği eklendi.

31 Ekim 2013'te çıkması beklenen 5 (Key Lime Pie) yerine Android 4.4 (KitKat) yayınlandı. Görsel arayüzde birçok değişiklik yapıldı. RAM optimizasyonu sayesinde 512 MB RAM'e sahip cihazlarda da çalışabilmektedir. ART (Android Run Time) sanal makinesi Android 4.4 Kitkat Nexus ile deneysel olarak sunulmuştur.

Kaynak: Wiki

Son düzenleme:

Üst Alt