Karşılaştırma Android/Windows

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
Görebiliriz ama bu herkesin nokia'ya geri döneceği anlamına gelmezki
Sadece Nokia Tarafından Üretilmiş Cihaz Kim İstemez ki? Bir Sürü İstek Var, N1 Tablet Çinde 20 Bin Sattı Nokia Yine Yapmış Yapacağını Chrome Yerine Firefox Kullanmış, Yaşlanıyor Ama Karizmayı Çizdirmiyor Yaşlı Kurt ;)

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Android cihazlar ile merhaba dedi Tablet ayrı mobil ayrı Nokia kullanım hakkını microsoft a satti nokia adı 2016 yılına kadar cok zor hatta imkansız.
O zaman tek soru ? : Neden android? Meego , Meltemi os neden değil? Hatta şuna Jollayı da ekleyelim.
Jolla ile tablet yepyeni bir başlangıç yapsaydı tamam derdim. Ama olmadı.

Hani şu Lolo lolo fıkrası var ya. Bizede mi lolo yani.
Sadece Nokia Tarafından Üretilmiş Cihaz Kim İstemez ki? Bir Sürü İstek Var, N1 Tablet Çinde 20 Bin Sattı Nokia Yine Yapmış Yapacağını Chrome Yerine Firefox Kullanmış, Yaşlanıyor Ama Karizmayı Çizdirmiyor Yaşlı Kurt ;)

2 milyarlık Çin'de 20.bin satış !!! Fantastik bir rakam gerçekten :)

Emre

Üye
O zaman tek soru ? : Neden android? Meego , Meltemi os neden değil? Hatta şuna Jollayı da ekleyelim.
Jolla ile tablet yepyeni bir başlangıç yapsaydı tamam derdim. Ama olmadı.

Hani şu Lolo lolo fıkrası var ya. Bizede mi lolo yani.
Meego Nokia'nın Ve İntel'indir Tizen Os Artık O,
Jolla Ve Nokia Çaktırmıyorlar Ama Birdir ;)
O zaman tek soru ? : Neden android?
Nokia Üretim Yapamaz ki Zaten
Belli Bir Süre Bazında Yapacak N1 Android Ama Baya Hızlı Kasmıyor Nokia Nasıl Yapmışsa Artık Canavar,

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Meego Nokia'nın Ve İntel'indir Tizen Os Artık O,
Jolla Ve Nokia Çaktırmıyorlar Ama Birdir ;)

Tizen Os olması Nokia'nın İntel'e kazık atması neticesinde oldu mu ? Evet cevabını bekliyorum.
Jolla ise işten kovduğu Meego ekibinin çalışmasıdır.
Şimdi ben olsam Nokia'ya zerre kadar güvenmezdim.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Tizen nokianın mı :D

Emre

Üye
Tizen Os olması Nokia'nın İntel'e kazık atması neticesinde oldu mu ? Evet cevabını bekliyorum.
Jolla ise işten kovduğu Meego ekibinin çalışmasıdır.
Şimdi ben olsam Nokia'ya zerre kadar güvenmezdim.
Beni İşten Nokia Atsaydı Güvenmezdim Ama Microsoft Atı?

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
meyve veren ağaç taşlanır
güneş balçıkla sıvanmaz
ayağını yorganına gore uzat

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Bendim :) Symbianı yok eden , Meego ekibini dağıtan , Meltemi Os doğmadan öldüren kişiyim.
Zaten yönetim kuruluda süs diye vardı. Her dediğime doğru dediler.

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr

Emre

Üye
Bendim :) Symbianı yok eden , Meego ekibini dağıtan , Meltemi Os doğmadan öldüren kişiyim.
Zaten yönetim kuruluda süs diye vardı. Her dediğime doğru dediler.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye

Noktalama işaretleri yoktu cümlede anlamda yok sanırımda ya bu sitede tarih filan var mı meegoya kesilen destek tarihiyle nokianın Microsofta geçtiği tarihi bi karşılaştıralım ?

0MG90

0MG90

Üye
Bir kere bu konu neden wp bölümünde? Bu konu iki işletim sistemini de ilgilendiriyor.
İkincisi nasıl zevk almıyorsunuz anlamıyorum. Tamam o sizin zevkinize kalmış ama bana göre wp kutucuklarından daha iyi. Launcher yüklemeden, ikon paketi yüklemeden onu geçtim diğer romları yüklemeden(Miui özellikle ve rom sadece cihaz kasınca atılmaz) öyle konuşmanız bana saçma geldi.
Anlaşılan illa müdahil olacağım.

Öncelikle androidin kendi orjinal Playerleri yeterli mi yoksa yetersiz mi ona bakalım?
Yetersiz kalıyor demi? Mağazadan 3. parti uygulamalar ile o eksikleri maksimum seviyede azaltıyorsunuz (mx Player, k Player vs vs)
Şimdi b.k attığınız Windows cephesine bakalım. Kendi müzik ve video playerleri yeterli kalıyor. Desteklemediği video ve müzik formatları için de 3. parti uygulamalar için MOLİ PLAYER , LOCO Music Player gibi alternatif var. Hatta mx Player bile var mağazada (ilkel de olsa mağazada yani).
Eee o övdüğün android ile şartlar eşitlendi mi ?
Oyun kısmına girmiyorum. İos ve android o konuda önde ama wp içinde oyunlar geliyor. (Bilenen oyunlar var)

Şimdi sizin şu 512 mb cihaza 180-200 arası sistem uygulamaları , oyunlar ve programlar yüklesek stabilizesinden çok şey kaybeder değil mi? Rehbere girerken bile kasılmalar yaşarsın.
Şimdi benim 512 mb Lumia 620 ile bu dediğim 180-200 arasındaki oyun uygulamalar yüklü ve kasılma yaşamıyorum.
(Birde Preview uygulaması ile wp 8.1 Gdr 1 yüklü.)

Tavsiyem : Wp telefon kullanın bence. Ön yargılarınızı yıkın derim.
Neden video player kassın? Bende Sony'nin Filmler uygulaması var tık diye açıyor. Ayrıca milletin zevki farklı, herkes orijinal playerı kullanmak zorunda falan değil. Sizin dediğiniz gibi olacaksa geliştirici falan kalmaz ortada. O olmadı Nexus 6'nın hızına bakın.
Rehbere girince kasma lafı hala bitmedi, özellikle Samsung için söyleniyor bu. Uygulama ram'de değilse nasıl hemen açılmasını bekliyorsunuz anlamıyorum. Sizin dediğiniz şey GTA San Andreas'a tıkladığımda hemen oyunu oynamak gibi bir şey.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
Rainesto

Rainesto

Üye
Hala her konuda aynı cevaplar cidden kabak tadı vermeye başladın

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan, sfgnrl ve ogzhnoTr
0MG90

0MG90

Üye
Afedersiniz ama 1500 ve üzeri paralar bayıldığımız cihazlara room root ileri ile ben hizmet edeceksem o cihazın ne anlamı kalıyor ki?
Telefon dediğin ihtiyaçları basit şekilde karşılamalı. Donma kasma yapıyorsa sistemin halt etmesidir.
Neden biz hizmet etmeyelim? Her şeyi firmalardan mı bekliyorsunuz siz? Cihazı rootlayıp daha güzel hale getireceksem veya kendime göre daha iyi hale getireceksem neden almayayım o cihazı ben. O zaman XDA'da binlerce geliştirici Android kullanıcıları için boşuna uğraşıyor.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
0MG90

0MG90

Üye
Google'ın esas Android ile hedefi, milyonlarca insanın bilgilerine daha çabuk erişebilmek, onlara daha çok reklam gösterebilmek ve onlara uygulama, oyun, kitap ve film gibi pek çok içerik satabilmek. Artık Google Apps, Google Now gibi içerikler, Google Asistan Launcher içerisine entegre edilmiş bir durumda.

Yani arayüz bile sizin arattıklarınızı doğrudan Google'a iletiyor. Google'da veriler saklanıyor ve arattığınız nesneler karşınıza Google üzerinden geliyor.

bu yazıyı bugün bir sitede dandroidle ilgili bir haber okurken gördüm. Dandroidin bu kadar kasmasının arkasında bence bu sebep yatıyor. Her yapılan şeyi takip etmek sistemi kasıyor. Buradan Google amcaya sesleniyorum, dünyayı yidin daha doymadın :9 bırak şu gariban dandroid kullanıcılarını da sevinsin garipler
Bilgilerimiz Google'a gidiyor da Apple ve Microsoft'a gitmiyor mu? Ayrıca dandroid ne biraz saygı.

• Beğen
Tepkiler: -Emre ve B.A.R.O.N
Takipçi Satın Al

Üst Alt