Karşılaştırma Android/Windows

Sponsorlu Bağlantılar

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
Bende 5230 cfw lerinde uğraşmıştım neyin ne olduğunu biliyorum
Bana göre bu zevkli birşey , android de de tabletime rom portlamıştım.şu ana kadar Windows un gelişeceğini umuyordum,ama bunlar sadece deney hamleleri ,Microsoft bizi denek olarak kullanıyor asıl sisteme en az 2 3 yıl var.koskoca guncellemede helen tek özellik arkaplan bunu bile oven insan var,bence bu fanboyluk ,maalesef ki acılar gerçektir kabullenmek lazım

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Güzel :eller: fanboylar toplanmış :ehe şimdi ; @Onur Yurdakul 512 mb ramli galaxy w (kendi telefonum kendi romumla) o hıza ulaşabilirim. Biri de demiş günlük kullanıcılar için iyi. EE tamam iyi ben günlük kullanıcıdan bahsetmiyorum ki. 1 kişi bile adam gibi karşılık çıkamaz açıklamama.

Anlaşılan illa müdahil olacağım.

Öncelikle androidin kendi orjinal Playerleri yeterli mi yoksa yetersiz mi ona bakalım?
Yetersiz kalıyor demi? Mağazadan 3. parti uygulamalar ile o eksikleri maksimum seviyede azaltıyorsunuz (mx Player, k Player vs vs)
Şimdi b.k attığınız Windows cephesine bakalım. Kendi müzik ve video playerleri yeterli kalıyor. Desteklemediği video ve müzik formatları için de 3. parti uygulamalar için MOLİ PLAYER , LOCO Music Player gibi alternatif var. Hatta mx Player bile var mağazada (ilkel de olsa mağazada yani).
Eee o övdüğün android ile şartlar eşitlendi mi ?
Oyun kısmına girmiyorum. İos ve android o konuda önde ama wp içinde oyunlar geliyor. (Bilenen oyunlar var)

Şimdi sizin şu 512 mb cihaza 180-200 arası sistem uygulamaları , oyunlar ve programlar yüklesek stabilizesinden çok şey kaybeder değil mi? Rehbere girerken bile kasılmalar yaşarsın.
Şimdi benim 512 mb Lumia 620 ile bu dediğim 180-200 arasındaki oyun uygulamalar yüklü ve kasılma yaşamıyorum.
(Birde Preview uygulaması ile wp 8.1 Gdr 1 yüklü.)

Tavsiyem : Wp telefon kullanın bence. Ön yargılarınızı yıkın derim.

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, bbakkus, kaygisiz43 ve 3 diğerleri
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Forumda yine böyle bir tartışmada Android daha stabil diyenini gördüm ben ya :) eninde sonunda anlaşılacak Windows Phone'un önemi.

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll ve Aybin.Kilic
The Pancar

The Pancar

Üye
Konuşun konuşun okumak zevkli oluyor [emoji38]

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33 ve -Emre
Gönüldaş

Gönüldaş

Üye
:)

The Pancar

The Pancar

Üye
Stabilite: WP
Özgürlük,kişileştirme: Android

• Beğen
Tepkiler: KingDroid
kamuraN021

kamuraN021

Üye
Yetkililere buradan sesleniyorum
Müdahale etmeyelim

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Bana göre bu zevkli birşey , android de de tabletime rom portlamıştım.şu ana kadar Windows un gelişeceğini umuyordum,ama bunlar sadece deney hamleleri ,Microsoft bizi denek olarak kullanıyor asıl sisteme en az 2 3 yıl var.koskoca guncellemede helen tek özellik arkaplan bunu bile oven insan var,bence bu fanboyluk ,maalesef ki acılar gerçektir kabullenmek lazım

Guncellemenin kaçta kaçı gosterildiği bilinmeden bu yorum tam cuk oturdu. Katılıyorum sana.

capkino06

Üye
Wpnin sweype klavyesi ve kelime tahmini yeter. Kısa bi not: Elimdeki cihaz android kitkat. ;)

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
2010'dan 2015e kadar sürekli android kullandım. Androidde en az 20 cihaz değiştirdim, bilen bilir. Android 1.6 dan 5.0 a kadar da hepsini tecrübe edindim. Bu 5 yıl içinde iOS ve kısa süreli WP de kullandım. Bi yerde haklısın fakat herşey kişiselleştirilebilirlikle olmuyor. Android denilen sisteme istediğin romu kur, 1 ay sonra şişer ve format ister. Her romun ayrı ayrı bir sorunu var. 5 yıl içinde tamamen stabil ve smooth bir rom ile karşılaşmadım. Windows'a tekrar geçtikten sonra neden 5 yıldır kendi kendimi kastığımı anlayamadım. Windows kullanan biri keyfi ve çok istisna durumlar dışında cihazı sıfırlamak zorunda kalmaz. 1-2 yıl kullansa dahi şişme yapmayan bir sistem kullanıyoruz çünkü. 2gb ram ve bilmem kaç ghz 8 çekirdek koyup 512mb ram ile 1ghz çift çekirdekli lumiaların seriliğine yetişemeyen android cihazlar var. Windows yeni yeni gelişiyor iken Android yaklaşık 5-6 yıl arasında geldi bu noktaya. İstediğin kadar ram koy en dandik uygulama bile 40-50mb ram yiyor. Virüsler, yazılım hataları, bilmem ne durduruldu hataları vs. Herkes bunlarla başa çıkacak kadar tecrübeli değil.

Her şeyi özetleyen gönderi.

• Beğen
Tepkiler: KingDroid ve Peocawe
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Madem windows phone alacaksın madem özgürlüğünü kısıtlayacaksın paran varsa git iOS al aldığına değsin. ;)

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
KingDroid

KingDroid

Üye
Noluyo burda
Kavga etmeyin bakim :ehe
İ Love Android

blackss

Üye
    Konu Sahibi
Şu androidi körü körüne savunan arkadaşlara bakıyorum da hiç biri Windows 8.1 kullanmadı kardeşim alın kullanın sonra burada mantıklı çerçevesi içerisin de tartışalım ben film izleyeceğim zaman film izleme uygulaması bulamıyorum hd film izle ve buna benzer butun kaliteli uygulamalar tek tek kapandı aynı olay mp3 indirme uygulamalarının da başına geldi zaycev vs. Media oynatıcıdan bahsediyorsanız onda da moliplayer,Vlc, Mx vs hepsi mevcut..

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Madem windows phone alacaksın madem özgürlüğünü kısıtlayacaksın paran varsa git iOS al aldığına değsin. ;)
İos cihazlar (5-6) 1600-3600 aralığında. 600-1000 tlye İphone 5 - 6 verdiler de biz mi almadık!!!

• Beğen
Tepkiler: Nextman ve blackss
wpfurkan

wpfurkan

Üye
Bu konuda kan akar demedi demeyin :)

-Emre

-Emre

Üye
"Clash of clash dediğiniz uygulamanın özlemini androidde de çekersiniz. Çünkü böyle bir uygulama yok."

Var bakın :)

Yok kardeşim göndermeyi anlamadın sen. Neyse @Peocawe trim diye bir şey duymadınız sanırım. Daha sistem barı bile yeni gelmiş bir sistemi android anca 5-6 yılda gelişti diye savunmanız saçma. Ayrıca windowsun kötü olduğunu söylemiyoruz ki burada neden gocunuyorsunuz? Bir özlü söz geldi aklıma dememe gerek yok sanırım. @blackss yaşım 18. Ayrıca google play bu tür illegal uygulamalardan temizleniyor. Ki bu demek değil ki android media açısından hala önde değil. Bir de konu neden hıza kaydı? WP gerçekten stabil yalan değil. Ama android yavaş bir sistem değil. Burda anlayamadığınız durum işte.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
Yok kardeşim göndermeyi anlamadın sen. Neyse @Peocawe trimm diye bir şey duymadınız sanırım. Daha sistem barı bile yeni gelmiş bir sistemi android anca 5-6 yılda gelişti diye savunmanız saçma. Ayrıca windowsun kötü olduğunu söylemiyoruz ki burada neden gocunuyorsunuz? Bir özlü söz geldi dememe gerek yok sanırım. @blackss yaşım 18. Ayrıca google play bu tür illegal uygulamalardan temizleniyor. Ki bu demek değil ki android media açısından hala önde değil. Bir de konu neden hıza kaydı? WP gerçekten stabil yalan değil. Ama android yavaş bir sistem değil. Burda anlayamadığınız durum işte.

Androidde stabil , sadece geçiş efektleri biraz yavaş gösteriyor

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: pirenuri, Aybin.Kilic, wpfurkan ve 1 kişi daha
Takipçi Satın Al

Üst Alt