Karşılaştırma Android/Windows

Sponsorlu Bağlantılar

blackss

Üye
    Konu Sahibi
Android/Windows
Merhaba arkadaşlar en son hTc M8 5.0 lolipop kullanıp lumia 830 a geçtim ondan öncesinde yine android 5.0 surumunde olan Samsung s5 kullanıyordum. Bunları neden yazıyorum burada androide geçmek isteyen arkadaşlara nacizane yaşadığım tecrubelerimi sunup bununla ilgili fikir edinebilmelerini sağlamaktır her iki telefonda üst düzey android telefonlar, memnundum telefonlardan şikayetim yoktu lakin artık android windows işletim sisteminin verdiği hazzı veremiyor! Şimdi 5.0 dan beklentilerim çok fazlaydı gerek performans gerek batarya ömrünün uzun olması ve tasarımsal ara yüz değişikleri, maalesef bunların hiç birini her iki telefonda da göremedim. Belki yeni çıkan 64 bit işlemcili telefonlarda bu saydıklarım (ara yüz hariç) olabilir ama yine de pek umudum kalmadı. Ben çok sık müzik video dinlerim, izlerim ve indiririm android de bunları indirebileceğim uygulama kalmadı hepsi tek tek kapandı. Htc M8 kullanmama rağmen geçenlerde tanıtılan Windows 10 lansmanını sizin gibi bende heyecanlanarak izledim ve o gün anladım ki android bana artık bu heyecanı ve hazzı vermeyecek son olarak da android de olupta Windows ta olmayan eksikliğini hissedebileceğim tek uygulama clash of clash:) o da inanıyorum ki en kısa zamanda gelecektir..

• Beğen
Tepkiler: Rainesto, omerk88, Esendağlı ve 1 kişi daha

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bende geçen gün gaza gelip Note 2 aldım,kesinlikle wp bi başka,note 2 yi eşime verip 1020 kullanmaya devam ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: emz, blackss ve Aybin.Kilic
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Alışan insanlar için zor tabi bu durumu anlayabilmeniz için aslında @papakudioflu ortağımla yanyana bizi görün :cool :D onda WP bende Android :cool yanlız adaletsiz bir durum var bende WP yok onda iki sistem de var :zzz:

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli, emz, blackss ve 2 diğerleri
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Bizim buralarda sürekli,aksiyon eksik olmaz.
Malum diğer işletim sistemleri (android -ios) görsellik ve stabilize için çalışıyorlar. Bizde sistem eksikleri var olsada sürekli yenilikleriyle bizleri heyecanlandırıyor. Ortalama 3 ayda bir preview sürümleri ana güncellemeler ile beyim jimnastiği yapıyoruz.
Aksiyon , heyecan dolu Lumia ve Windows Phone ailesine hoş geldiniz diyelim:kop2:
Alışan insanlar için zor tabi bu durumu anlayabilmeniz için aslında @papakudioflu ortağımla yanyana bizi görün :cool :D onda WP bende Android :cool yanlız adaletsiz bir durum var bende WP yok onda iki sistem de var :zzz:
Elindeki 1520 ye çök bence:)

• Beğen
Tepkiler: emz, blackss, Esendağlı ve 1 kişi daha
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
yok şu MWC bir geçsin sonra :cool :eller:

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve Esendağlı
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Detaylar burada

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Keşke gidebilsem. Hem ingilizce antrenmanı olur. :D

Konu sahibi arkadaşa biraz katılıyorum android'in eski heyecan'ı ve tadı kalmadı. Veya ben androidte olduğum için bana öyle geliyor. :D
Deryadaki balık yağmur suyundan bir damla alabilmek için suyun yüzeyine çıkarmış. Bizimkide öyle birşey. :)

Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: omerk88 ve Esendağlı

blackss

Üye
    Konu Sahibi
Ya işin birde stres tarafı var sürekli bir üst model çıkıyor sürekli işlemciler gelişiyor bundan dolayı android de telefonum acaba güncellemeyi alacak mı korkusu yaşıyoruz! Neresinden tutsak elimizde kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: alical33 ve Aybin.Kilic

capkino06

Üye
Bende L520 den androide geçtim gmd 2 mini aldım android bi garip geldi. :) Wp canmış anladım teskere alınca tekrar döneceğim wpye android bana göre değilmiş biliyordumda bu kadar olduğunu bilmiyordum. :)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve Esendağlı
-Emre

-Emre

Üye
Merhaba arkadaşlar en son hTc M8 5.0 lolipop kullanıp lumia 830 a geçtim ondan öncesinde yine android 5.0 surumunde olan Samsung s5 kullanıyordum. Bunları neden yazıyorum burada androide geçmek isteyen arkadaşlara nacizane yaşadığım tecrubelerimi sunup bununla ilgili fikir edinebilmelerini sağlamaktır her iki telefonda üst düzey android telefonlar, memnundum telefonlardan şikayetim yoktu lakin artık android windows işletim sisteminin verdiği hazzı veremiyor! Şimdi 5.0 dan beklentilerim çok fazlaydı gerek performans gerek batarya ömrünün uzun olması ve tasarımsal ara yüz değişikleri, maalesef bunların hiç birini her iki telefonda da göremedim. Belki yeni çıkan 64 bit işlemcili telefonlarda bu saydıklarım (ara yüz hariç) olabilir ama yine de pek umudum kalmadı. Ben çok sık müzik video dinlerim, izlerim ve indiririm android de bunları indirebileceğim uygulama kalmadı hepsi tek tek kapandı. Htc M8 kullanmama rağmen geçenlerde tanıtılan Windows 10 lansmanını sizin gibi bende heyecanlanarak izledim ve o gün anladım ki android bana artık bu heyecanı ve hazzı vermeyecek son olarak da android de olupta Windows ta olmayan eksikliğini hissedebileceğim tek uygulama clash of clash:) o da inanıyorum ki en kısa zamanda gelecektir..

Clash of clash dediğiniz uygulamanın özlemini androidde de çekersiniz. Çünkü böyle bir uygulama yok. Müzik video açısından hangi uygulama kapandı ? en azından bi dentex bile yeter normal kullanıcıya. Ki ben adm kullanıyorum her işimi görüyor. Android medya açısından en iyi işletim sistemidir. Bir kere media diyen adam mx player, poweramp gibi uygulamalardan vazgeçemez. lossless müziği bilmeyen adam zaten burda gelip media için androidin bittiğini söylemesin. ayrıca bahsettiğiniz cihazların ikisi de markanın arayüzünü kullanıyor ve saf android değil. Bir aosp rom kurmadan android cihazın gerçek performansından söz edilemez. Tasarımsal arayüz değişikliğine gelince. Adamlar sistemi tamamen değiştirdi ve material design denilen tasarımı getirdi. Bu tasarım zaten hiç bir sistemde yokken tasarımın sadece kutulardan ibaret olduğu bi sistemi övmeniz pek de mantıklı değil. Ayrıca media açısından iostan bile kısıtlı olan bir sistem windows. Düzgün bilgileri edinmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90, byAndroid, MoonLife01 ve 2 diğerleri
braayn

braayn

Üye
Media anlamında şuanda wp yerlerde ama wp 10'da bayağı iyi olacak eminim.2,5 Yıla yakındır wp kullanıyorum ve media anlamında sıkıntısı halen giderilemedi.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Clash of clash dediğiniz uygulamanın özlemini androidde de çekersiniz. Çünkü böyle bir uygulama yok. Müzik video açısından hangi uygulama kapandı ? en azından bi dentex bile yeter normal kullanıcıya. Ki ben adm kullanıyorum her işimi görüyor. Android medya açısından en iyi işletim sistemidir. Bir kere media diyen adam mx player, poweramp gibi uygulamalardan vazgeçemez. lossless müziği bilmeyen adam zaten burda gelip media için androidin bittiğini söylemesin. ayrıca bahsettiğiniz cihazların ikisi de markanın arayüzünü kullanıyor ve saf android değil. Bir aosp rom kurmadan android cihazın gerçek performansından söz edilemez. Tasarımsal arayüz değişikliğine gelince. Adamlar sistemi tamamen değiştirdi ve material design denilen tasarımı getirdi. Bu tasarım zaten hiç bir sistemde yokken tasarımın sadece kutulardan ibaret olduğu bi sistemi övmeniz pek de mantıklı değil. Ayrıca media açısından iostan bile kısıtlı olan bir sistem windows. Düzgün bilgileri edinmeden insanları yanlış yönlendirmeyin.
İşte farkta tamda şu androidte rom ile uğraşmak var.Bizde hiç birşey yok Al telefonu 2-3 yıl sonra bile en geç saniyelik kasma olur :) (stabilite,hız konusunda)

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl ve Rainesto
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Clash of clash derken neyden bahsedildiği ortada boş yere laf kalabalığı olmuş. İnsanların beğendikleri şeyler farklı olabilir kimisi kutuları sever kimisi başka şeyleri yani bu hiç kimse tarafından arayuze ikona laf atma hakkını vermez. Arayuz demişken ureticinin arayuzu aosp kullan denmiş. Şimdi desekki her ureticinin kendi arayuzu var her şey farklı wp de tek arayuz var, dersiniz ki işte hiç farklılık yok her telefonda aynı kutu. Her şey anlamaya ve bakış açısına bağlı ki bakış açılarında fanboyluğa bakıyor. Doğrudur kişileştirme açısından android önde olabilir ama bir çok konuda da wp önde. Tabi bunlara ramen iphone piyasada daha çok satıyor. Önemli olan kişiye hitap, arayuzdu sistemdi donanımdı değil.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli, sfgnrl ve Rock Ve Roll
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Kardeş hiç wp kullanmamış gibi konuşuyorsun. Ben android kullandım glaxy trend,not 3, nexus 4, discovery bu saydığım telefonları en az 1 hafta kullandım. Bir telefonu ne kadar hızlı kullandığımı keşke video çekebilsemde atabilsem. Android cihazların hiç birisi benim hızıma yetişemedi (not 3 hariç). Bu android cihazların yapamadıklarını lumia 625 yapabiliyorsa donmadan hızıma yetişebiliyorsa oturup alkışlaman gerek 512 mb ram ile hızdan bash ediyorsam 1-2 gb olduğunda sen duşun. Android kaç yıllık sistem bir de şöyle duşun uygulama açısından eşit olsalar ve yarışsalar android guguma kuşu gibi bakar. O kutulardan ibaret dediğin sistem 512 mb ram ile sıkıntısız çalışabiliyor. 512 mb ram ile wpnin hızına yetişen bir cihaz soyle ?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sfgnrl, Aytaç-01, Aybin.Kilic ve 1 kişi daha
CeRRaNo JoZAeF

CeRRaNo JoZAeF

Üye
Android candır[emoji257] [emoji173]

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Stabilize candır

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
drakoja1

drakoja1

Üye

sen olayı çok yanlış anlamışsın. Başka bi arkadaşın dediği gibi sen doğru düzgün wp kullanmamışsın. Android ve Wp yi kullanan biri olarak bizim gibi günlük kullanıcılılar için Wp daha doğru bir karar.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Takipçi Satın Al

Üst Alt