Android Türkçe Uygulama İstekleri Buraya…

Sponsorlu Bağlantılar

szqn55

szqn55

Üye
telefondan çevirmeyi hiç duymadım ama bazı uygulamalarda oluyo bazılaraında ayıklamıyo baılarında toplamıyo bu sorunu tek ben mi yaşıyorum bilmiyorum

cavit63

cavit63

Üye
Telefondan nasıl ve hangi proğramla çevrilebilir

oznkrts

oznkrts

Üye
Apk editor ile mobil uygulamalar mobil cihazlar üzerinden 0 hatayla yapılabiliyor :)

cavit63

cavit63

Üye
Telefon'dan Apk Ediyor ile çevriliyor, proğram da zaten Türkçe. Forumda arat, bulamazsanız PM at gönderirim.
Apk editör telefonumda kurulu nasıl yapıldıgını bilmiyorum detaylı anlatırmısınız

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Apk editör telefonumda kurulu nasıl yapıldıgını bilmiyorum detaylı anlatırmısınız

Öncelikle her uygulam telefonda çevrilemeyebilir (telefonun cpu'su yetmezse "uygulamada hata oluştu" gibi hata alırsınız, veya uygulama sıkıştırılmışsa yine telden açamayabilirsiniz.
1.Türkçeleştirme yapacağınız uygulama için sd kart menüsü içinde bir kısayol klasörü oluşturun, ismini ApkEditör yapın ve Türkçe yapacağımız uygulamayı içine atın.
2.Apk Editörü açın ve az önce klasör içine attığımız uygulamaya tıklayın ve açtıgınızda bâzı klasörler gelecek, en alttaki "resources.arsc" tıkladığınızda çeviri yapacağınız bölümler alt/alta sıralanacaktır.
3.Çeviri yaptınızda kaydetmek için, proğramı kapatırken (telefonunuzdaki geri tuşu yani sola bakan ok) tuşuna basın, küçük bir uyarı penceresi gelecek 'evet' deyin ve tekrar uyarı penceresi gelecek ona da 'hayır' deyin ki apk proğramı uygulamayı imzalayacaktır.
İşlemler bukadar.
Unutmadan söylim ki bâzı uygulamalar çeviri yerleri de farklı yerlerdedir.
apk editör ile uygulamayı açtığımızda, farklı isimlendirilmiş klasörler vardır, bunlar;
res
layout
menu
xml
gibi dosyalardır, çevireceğiniz uygulamada çevrilecek yerler az ise, bu klasörlere de bakın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cavit63
cavit63

cavit63

Üye
Teşekkür ederimAnlatımınızla iki apk:yi türkçeye çevirdim fakat imzalamaya geçtiğimde alltaki hatayı alıyorum bunun bir çözümü varmıdır.

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Teşekkür ederimAnlatımınızla iki apk:yi türkçeye çevirdim fakat imzalamaya geçtiğimde alltaki hatayı alıyorum bunun bir çözümü varmıdır.

Çeviri yaptıgnız kısım resources.arsc dem yapıyorsunuz değilmi? Özel kodları olan yerlere dokunmayın, mesela _ veya = ile yazılmış yerler.
Bitane örnek yazı gönderin yani çevirinin üzerinde parmağınızı basılı tuttugunuzda Kopyalama balonu çıkar, kopyalayın yazıyı ve buraya yapıştırın aynı şeklinde

cavit63

cavit63

Üye
Geogle translate ile tüm sayfaları çevir diyorum.ben kendim çevirmiyorum

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Geogle translate ile tüm sayfaları çevir diyorum.ben kendim çevirmiyorum

Olmaz işte öyle, translete ile çeviri yapılırsa cümlelerde saçma sapan kelimeler çıkar, kelime düşüklüğü okur, kodları da çevirirseniz hep hata alırsınız. Kutucuklardaki yazılanları tek tek çevirmelisiniz. Bu işler emek ister translate ile yapsaydım 5 dakikada uygulama çeviriler yapardım ama öyle olmuyor işte çeviri yapmak için Türkçe yi katletmeyelim, kendimizden birşeyler katarak yapalım bu işi

• Beğen
Tepkiler: mürteza16
cavit63

cavit63

Üye
Benim çeviri yapmak istediğim program 1480 satırdan oluşuyor size linkini atsam çevirme şansınız varmı.

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
1480 sayfa öyle çevrilmez dediğiniz gibi tüm sayfaları googleden çevir ardından pcden açıp yanlış çevrilen yerleri düzelt ;)

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Benim çeviri yapmak istediğim program 1480 satırdan oluşuyor size linkini atsam çevirme şansınız varmı.

Proğrama baktım yanlış yere bakmışsınız. Çevireceğiniz yerler res/layout çıkan xml uzantılı dosyalar ve resaurce.arsc kısmı ise çok az çeviri var. Sizin proğramın çevrilecek birden fazla klasör içinde xml uzantılı olanlara tek tek bakmanız lazım

ibrahim 42

ibrahim 42

Üye
arkadaşlar bu şekilde rockret dial pro 3.3.5 çevrillirmi google de

ibrahim 42

ibrahim 42

Üye
szqn55 nikli arkadaş çevireyim demişti bin den fazla dil dosyası var sabır nereye kadar demişti program izin veriyor vermiyor bilmiyorumda anlamamda siz bakabilirmisiniz bu program çok önemli benim için

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
szqn55 nikli arkadaş çevireyim demişti bin den fazla dil dosyası var sabır nereye kadar demişti program izin veriyor vermiyor bilmiyorumda anlamamda siz bakabilirmisiniz bu program çok önemli benim için

Siz bi atın uygulamanın pro'sunu bakayım çeviririm ama hemen 1/2 gün fln beklemeyin, en az bir hafta içinde çevirmeye çalışırım.

ibrahim 42

ibrahim 42

Üye
usta pc yok link veremiyorum bulamazmısın

Heroata

Heroata

Üye
Aa akdelikan selam kolay gelsin nasilsin? :)

Üst Alt