Android Telefonu Webcam olarak kullanmak

Sponsorlu Bağlantılar

mavigülen

Üye
    Konu Sahibi
Android Telefonu Webcam olarak kullanmak
Arkadaşlar,
Samsung i9003 telefonum var. Bu telefonun kamerasını uzaktaki bilgisayrdan izlemesini sağlamak istiyorum. bunu nasıl sağlayabilirim?
DroidCAMX programını anlatan forum konusunu inceledim. Ancak hem telefonum olacak hem PC'im olacak telefonu PC'ye bağlayacağım. falan filan. Farzedelim ki ben dağın başındayım ve sadece telefonum var. Uzaktaki arkadaşımında Sadece bir bilgisayarı var. internet üzerinden Kamerayı online arkdaşıma göstermek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

badmus

badmus

Üye
Android telefonumuzu webcam olarak kullanmak mümkündür.

Android Market' ten "IP Webcam" olarak arama yapiyoruz. Programımız ücretsiz olarak indiriyoruz.

Program kurulduktan sonra açtığımızda ilk ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Resolution kısmından çözünürlüğü ayarlıyoruz.

Quality kısmından frame (saniyede kaç resim) sayısını ayarlıyoruz.

Login / Password kısmından bilgisayarımızdan erişim sağlayacağımız

kullanıcı adı ve şifreyi ayarlıyoruz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daha sonra ekran görüntüsünde görünmeyen ip webcam menüsünün en altındaki start server kısmına tıklayarak video erişimini dışarıya açmış oluyoruz.

Start Server dediğimizde aşağıdaki ekran önünüze gelecektir. En alt orta kısımda telefonunuza erişim ip sinide görebilirsiniz.

Artık tek yapmamız gereken telefonumuzun ip sine bir browser yardımı ile erişmek.Eriştiğimizde bize nasıl izleme yapmak istediğimizi soracak wmplayer veya vlc player ile mümkün izlemek. Yada aynı ip üzerinden webcam olarak kullanmak mümkün olacaktır.

murat0288

murat0288

Üye
sıkıntı yapma arkadaşım sen skypee yi indir kur, arkadaşında bsayarına skypee kursun istediğin yeri şeyi ön kamerandan seyredttirirsin

mavigülen

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim. Ancak program dahili ip veriyor . Bu yüzden de uzaktan telefona bağlanamıyor. Zaten programda bu belirtiliyor.

- - - Eklendi - - -

Skype kurdum. Ses çalışıyor, fakat
not send camera hatası veriyor . Benim görüntüm gitmiyor. Karşı tarafın geliyor. Skpe ayarlarını yaptım. Telin de. Neden olmuyor olabilir

plusnettr

plusnettr

Üye
Wifi ile bağlanıyorsanız dahili ipden wan ipsine modem üzerinden port açmanız gerekir. 3G üzerinden bağlanıyorsanız wan ipsini eskiden doğrudan veriyordu mesela Turkcell 3G şu anda çok karışık tele 10 la başlayan bir ip veriyor baz istasyonuna 172li ordan wan ipsine çıkıyor. Port açmak imkansız gözüküyor.

mavigülen

Üye
    Konu Sahibi
Wifi ile bağlanıyorsanız dahili ipden wan ipsine modem üzerinden port açmanız gerekir. 3G üzerinden bağlanıyorsanız wan ipsini eskiden doğrudan veriyordu mesela Turkcell 3G şu anda çok karışık tele 10 la başlayan bir ip veriyor baz istasyonuna 172li ordan wan ipsine çıkıyor. Port açmak imkansız gözüküyor.
Port açarak değilde bunu kendisi yapan program lazım. Skype kurdum. kameram çalışmadı. google+ kurdum. tam bağlanınca telefon kapanıyor sonra bir daha açılıyor.

Üst Alt