Android Telefonlarda Dosya Gizleme + Medya Karmaşasına Programsız Çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

refleton

refleton

Üye
    Konu Sahibi
Android Telefonlarda Dosya Gizleme + Medya Karmaşasına Programsız Çözüm
Android Telefonlarda Dosya Gizleme
+ Medya Karmaşasına Programsız Çözüm
By Refleton

Android cıhazlarında oyun veya uygulama yüklendiğinde bazı uygulamaların medya dosyaları video, müzik ve resim klasörlerinde de görünüyor ve bu durum çok canımızı sıkıyor.
Bu sorunlardan kurtulmak ve hatta istediğimiz medya dosyalarını da gizlemek de mümkün, üstelik risksiz ve hiçbir program veya uygulama yüklemeden bunları gizlemek mümkün.
Örneğin bir video yada resim yüklediğimizde bunun resim yada video klasöründe görünmesini istemiyoruz.
Peki bunun için ne yapmamız gerekiyor?..

Anlatım:
İlk önce not defterini açıyoruz ardından not defterine sadece 0 (Sıfır Rakamını) yazıyoruz ve Dosya/Farklı Kaydet seçip dosya ismini .nomedia yazıp kayıt işlemini tamamlıyoruz.
Kaydetmiş olduğumuz .nomedia dosyasını hangi klasöre atarsak o klasördeki medya dosyaları gizlenecektir.

Benim önerim:
Hafıza kartına Medya diye bir Klasör oluşturun içine Resim, Video ve Müzik klasörleri oluşturun.
.nomedia dosyasınıda Medya klasörüne atın böylece buradaki Resim, Video ve Müzik klasörleriniz görünmeyecektir.
Ek olarak ta .nomedia dosyasını hafıza kartınızın ana dizininde bulunan
Android, Gameloft ve Data klasörlerine birer tane kopyalarsanız medya karmaşasını tertemiz bir şekilde önlemiş olacaksınız
çünkü uygulamalar genellikle bu klasörlere yükleniyor.

Önemli Notlar:
1 Bu çözüm kendi buluşumdur.
2 Bu bir Mcpsp Hizmetidir.
3 Alıntı yapmak için izin alın. (verilecektir)
4 İzin almadan alıntı yasaktır.
5 Faydalı bilgi olduğunu düşünüyorsanız 'Teşekkür' ediniz.

• Beğen
Tepkiler: rear2011, seyits, ebasalih ve 16 diğerleri

ilye

Üye
teşşekürler bence cok faydalı bir bilgi

denizci35

denizci35

Üye
Tesekkurler arkadasim basarilarinin devamini diliyorum

asi_fenerli

asi_fenerli

Üye
tesekkurler

karakule_44_45

Üye
sd kartın ana dizinine medya diye klasör kurdum

içine Resim Video Müzik diye klasörler kurdum

oluşturduğum her klasör içine; içinde 0 , ismi .nomedia olan farklı kaydet yöntemiyle oluşturduğum text dosyasını attım

fakat bir değişiklik olmadı yeni oluşturduğum klasördeki videolar galeride kabak gibi klasörleriyle beraber gözüktü

ya ben yanlış yaptım yada yöntem cacık :D

• Beğen
Tepkiler: karamurathan

karamurathan

Üye
karakule arkadaşımın telefon modeli n73 değil Galaxy ace dir

bu yaptığı denemeyide Galaxy Fit te yapmıştır

karamurathan

Üye
arkadaş denedik olmadı

senin sitede linklediğin dosyayı indirdim onu koydum yine olmadı

cihaz samsung galaxy fit s5670

husecam

Üye
teşekkürler faydalı bir program

edemon

Üye
Aynen katılıyorum program hemde bol hıyarlı cacık

sd kartın ana dizinine medya diye klasör kurdum

içine Resim Video Müzik diye klasörler kurdum

oluşturduğum her klasör içine; içinde 0 , ismi .nomedia olan farklı kaydet yöntemiyle oluşturduğum text dosyasını attım

fakat bir değişiklik olmadı yeni oluşturduğum klasördeki videolar galeride kabak gibi klasörleriyle beraber gözüktü

ya ben yanlış yaptım yada yöntem cacık :D

de_la_vega_66

de_la_vega_66

Üye
böyle şeylere gerek yok.. herhangi bi yerde bi klasör oluşturun..içine gizleyeceklerinizi atın.. isminin başına . (nokta) koyun.. android linux tabanlı olduğu için bunu sistem klasörü sanacak ve galeride şurda burda göstermeyecek.. ama şöyle bişey var o dosyaları telefondan hiç göremezsiniz =)) sadece pcden görebilirsiniz.. yada sistem klasörlerini görmenin bi yolu varsa onu deneyebilirsiniz..

• Beğen
Tepkiler: alagoznet ve saner80
arda46

arda46

Üye
By Refleton

Android cıhazlarında oyun veya uygulama yüklendiğinde bazı uygulamaların medya dosyaları video, müzik ve resim klasörlerinde de görünüyor ve bu durum çok canımızı sıkıyor.
Bu sorunlardan kurtulmak ve hatta istediğimiz medya dosyalarını da gizlemek de mümkün, üstelik risksiz ve hiçbir program veya uygulama yüklemeden bunları gizlemek mümkün.
Örneğin bir video yada resim yüklediğimizde bunun resim yada video klasöründe görünmesini istemiyoruz.

Anlatım:
İlk önce not defterini açıyoruz ardından not defterine sadece 0 (Sıfır Rakamını) yazıyoruz ve Dosya/Farklı Kaydet seçip dosya ismini .nomedia yazıp kayıt işlemini tamamlıyoruz.
Kaydetmiş olduğumuz .nomedia dosyasını hangi klasöre atarsak o klasördeki medya dosyaları gizlenecektir.

Benim önerim:
Hafıza kartına Medya diye bir Klasör oluşturun içine Resim, Video ve Müzik klasörleri oluşturun.
.nomedia dosyasınıda Medya klasörüne atın böylece buradaki Resim, Video ve Müzik klasörleriniz görünmeyecektir.
Android, Gameloft ve Data klasörlerine birer tane kopyalarsanız medya karmaşasını tertemiz bir şekilde önlemiş olacaksınız

Önemli Notlar:

yahu ne not defteri be kafa karıştırıyorsun not defteri falan işe yaramıyor içine sıfır yazıomuşsun bilmem ne cart curttt (.nomedia) isminde bi dosya açıp. içindekileri göstermek istemediginiz dosyaya atın dieceksin hepsi bu döktürmüşssün ha babamm (bende yaptım dedigini ulan nie olmuyor diyorum yauvv töbe töbe sinir oldum)

analka

Üye
benim telefonda oldu da kayboldu klasördeki tüm dosyalarım onları nasıl tekrar görebilirim?

analka

Üye
By Refleton

Anlatım:

Benim önerim:

Önemli Notlar:

kardeş tamam oldu gizledik eywallah ta nasıl geri getirebiliriz gizlediklerimizi bilgisayarda gizli dosyaları göster yapıp baktım,telefona program kurup baktım yok olmuyor.

mc_shekil

mc_shekil

Üye
benim telefonda oldu da kayboldu klasördeki tüm dosyalarım onları nasıl tekrar görebilirim?

cihazına ES file explorer kur onda gizli dosyaları gösterme seçeneği var.o zaman görebilirsin..diğer dosya yöneticilerindede vardır illaki ben bunu kullanıyorum diye örnek verdim

• Beğen
Tepkiler: analka

analka

Üye
cihazına ES file explorer kur onda gizli dosyaları gösterme seçeneği var.o zaman görebilirsin..diğer dosya yöneticilerindede vardır illaki ben bunu kullanıyorum diye örnek verdim

yüklemiştim es file explorer programını şimdi gizli dosyaları göster seçeneğini işaretledim klasöre girdim .nomedia dosyasını gördüm ve sildim ama hala gözükmedi dosyalarım.

turgayaydın

Üye
tesekkurler kardesim baska yerde arardım o kadar bulamadm eywallah cok saol galaxy ace v2.3.6 da denicem ins olur

----------Eklendi @ 18:34:20 ---------- Yazıldı @ 18:11:19 ----------

telefonum galaxy ace olmuyo denemeyin bosuna

__xXx__

__xXx__

Üye
sagol kardeş Xperia neo v ve galaxy w da çalıştı

frmname

Üye
:oke:

bad-code

bad-code

Üye
bişey sorucam da galaxy w de nasıl yaptın bende hala gözküyor galeride

cimbom339

cimbom339

Üye
böyle şeylere gerek yok.. herhangi bi yerde bi klasör oluşturun..içine gizleyeceklerinizi atın.. isminin başına . (nokta) koyun.. android linux tabanlı olduğu için bunu sistem klasörü sanacak ve galeride şurda burda göstermeyecek.. ama şöyle bişey var o dosyaları telefondan hiç göremezsiniz =)) sadece pcden görebilirsiniz.. yada sistem klasörlerini görmenin bi yolu varsa onu deneyebilirsiniz..

arkadaşa katılıyorum doğru söylemiş dediğini yaptım ve oldu başarılı

• Beğen
Tepkiler: lip

Üst Alt