Android Tarayıcılarında Güvenlik Açığı

Sponsorlu Bağlantılar

UtkuGARIP

UtkuGARIP

Üye
    Konu Sahibi
Android Tarayıcılarında Güvenlik Açığı


Bir bu eksikti diyeceğimiz bir haber geçti elimize. Android’li cihazların neredeyse yarısı büyük tehlike ile karşı karşıya!

Uygulamaların sıkca hacklendiği şu sıralar Android işletim sistemini barından cihazların %45’i, çok ciddi bir tarayıcı güvenliği problemi ile karşı karşıya. Neden bilmem ama bazı ülkelerde bu riskin çok az olduğu iddaa ediliyor.

Peki ne bu açık? Bir tarayıcının ziyaret ettiği web sitesinde çalışan bir kodun, başka bir web sitesinde de aynen bulunması halinde çalışmasını engelleyen bir özelliğin Android cihazları için güvenlik açığı yaratmasından kaynaklanıyor.

Ne saçma bir şey yahu bu! SOP açığı adı verilen bu sorun Android 4.4 öncesindeki tüm Android’lerde bulunuyor. Örneğin, kullanıcıyı Facebook’ta ya da Gmail’de geziniyormuş gibi kandırarak, kullanıcının hesaplarını ele geçirebiliyorlar, e-postalarını okuyabiliyorlar.

Ee ne olacak peki? Google, sorunun çözülmesi için iki yama yayınladı ancak bunlar sunucuları güncellenme amacını taşıyordu. Cihaz üreticilerinin de kendi telefon kullanıcılarına sorunu gidermek için gerekli güncellemeleri göndermesi gerekiyor.

Teknolojiye güvenmemekte fayda var...
 

MaxipmaN

Üye
Samsung vermez s4 mini altina
 
  • Beğen
Tepkiler: TheDarkStar7 ve UtkuGARIP


Üst Alt