MasteLaa
Üye
Ben yanlış anladım sanırımzaten ben onu yazdım? yani nedemek istedin![]()
Özür dilerim kuzum 
Ben yanlış anladım sanırımzaten ben onu yazdım? yani nedemek istedin![]()
Özür dilerim kuzum 
Ben yanlış anladım sanırımÖzür dilerim kuzum
![]()

128 Mb ram'la karşılaştırmak bilemedim şimdi

Android direk çekirdekten çalışmıyor.Dediğin gibi çekirdeğin üzerindeki Dalvik'ten yani bu sanal makina dan çalışıyor ve bu sanal makina da Java kodlarını kendine göre yorumluyor.Android dolayısı ile aslında Java tabanlı..Ek olarak söyledim,bunu kaldırmak sistemi baştan yazmak demek..şimdi kıyaslamaya geçelim mi?
öncelikle s60v5 s60v3'ten dönüştürülmüş optimize edilmemiş düşük performans bir sistemdir ve qt tabanlı değildir. kullanıcı arayüzü avkon tabanlıdır. qt arayüzü symbian belle'den itibaren geçerlidir. düşük performansı ve 128 mb ram dolayısı ile cfw'ler anca kurtarıyor sistemi ama sadece bununla kalmamalı bu karşılaştırma. öncelikle 128 mb ram bu cihazların düzgün çalışmasına başlı başına bir engel. kullanıcı rahat hareket edemiyor bu denli yetersiz fiziksel hafıza ile ancak gelin görün ki tüm android dahil tüm sistemler ramin tamamını kullanır.
şimdi sen demişsin ki benim cihazım 73 mb ram harcıyor. hayır dostum senin cihazın 273 mb ram harcıyor. bunu görev yöneticisinin göstermemesi ramin tamamını kullanmadığı anlamına gelmez. öyle olsaydı zaten android için kimse 512mb-1gb ramler koymazdı.
android'in bu denli ram yemesinin, bu denli işlemci tüketmesinin sebebi de dalvik vm denen sanal makine üzerinde çalışmasıdır. tüm android uygulamaları bu emulatör üzerinde çalışır ve google'ın bunu kaldırmaya çalışması demek işletim sistemini baştan yazması demektir.
bu arada s60v5'in güzel çalıştığı telefonlar da var. mesela samsung'un omnia hd cihazını oldum olası beğenmişimdir.
Android direk çekirdekten çalışmıyor.Dediğin gibi çekirdeğin üzerindeki Dalvik'ten yani bu sanal makina dan çalışıyor ve bu sanal makina da Java kodlarını kendine göre yorumluyor.Android dolayısı ile aslında Java tabanlı..Ek olarak söyledim,bunu kaldırmak sistemi baştan yazmak demek..
Amma velakin onun rami 120 mb degil ? İşlemcisi 434 mhz degil. Yani daha çeşitli frekanslar birimleri mevcut . Yani 5800 ile iphohe 4s i karşılaştırıp nokia kötü demek gibi bişi oldu sanki abi yav 
Androi az yiyor gibi gösteriyo yani her zamn oldugu gibi sahtekarlık yapıyor aneroid .Mesala Nokia 700 diyelim512 mb ram var ve 6 ev ekranında widget dolu ve handytaskman v.b gibi uygulma ile ram miktrarına baktıgımızda şöyle gösteriyor 200/500 yani 500 mb ramin 200 mb kullanıyorum. 300 mb ise san bırakıyorum istedigin gibi harca diyor . Android de ise şöyle diyor 512 mb ram var cihaz da görev yönrticisi gibi uyg. açtıgım da diyorki 100/300 haaa o zaman bizde bakıypruz ki 100 mb ram harciyor bu iyi yani diyoz. Halbu ki 500 mn ram miktarini 300 diye gösteriyor. Yani böylelikle 300 mb ram harcamış oluyor.
Xperia Pro'nun ramı kaç mb yav? 512 diye biliyorum. Burda toplam 300 küsür gözüküyor. Geri kalan 200 küsür mb ram nerde![]()

Android direk çekirdekten çalışmıyor.Dediğin gibi çekirdeğin üzerindeki Dalvik'ten yani bu sanal makina dan çalışıyor ve bu sanal makina da Java kodlarını kendine göre yorumluyor.Android dolayısı ile aslında Java tabanlı..Ek olarak söyledim,bunu kaldırmak sistemi baştan yazmak demek..

sonuç olarak telefon öyle yada böyle 273 mb ram kullanıyor
Nokia 701 ne kadar kullanıyor?
bende 5800 var o kadar ram'i yokki kullansın
nokia 701 kullanan söylesinbende 5800 var o kadar ram'i yokki kullansın
Nokia 701 ne kadar kullanıyor?
Babamda 603 var aynı kapıya çıkıyor yani.200MB kullanıyor 300 MB boş alan kalıyor ki 4 tane ana ekranı widget ile dolu.
evet bende de sürekli öyle ama bence o yanlış gösteriyor. Çünkü bi ara en fazla kaç uygulama açacak diye test etmiştim dolu ram 200 civarında iken 220 megabayta çıktı.

Demekki sadece Android fazla RAM yemiyormuş![]()
Sadece boş anlarda öyle gözüküyor yoksa yinede 55 uygulama açtım sorunsuz -.-
Sadece boş anlarda öyle gözüküyor yoksa yinede 55 uygulama açtım sorunsuz -.-

Çılgın mısın sen? Benim bilgisayarda sağ alttaki arkaplanda çalışan programlar kısmında bile 15 program açık değilken![]()