Uruloki
Üye
telefonda 1080 yada 720 fark etmez küçük ekranda(tv ye göre)bu rakamsal farklar fark edilmez.zaten bukadar film tutkunu bir insan
yani fark edilmeyecek kadar bir fark için şikayet edebilen insan telefondan film izlemez açar tv'sinden bluray filmini ev sinama sistemi ile izler
fark edilemeyecek farklar için s..dk yarışına girmeye gerek yok bence.
kaldıki 4s in 16gb lık versiyonuna 12-13 gb lık bir filmi atıp izlemek çok akıl karı değil bence..
O zaman neden iPhone sahipleri 10-15 GB'lık 1920x1080 çözünürlüğündeki videoları izleyebildikleri için çok seviniyorlar? Belki de haklısındır, iPhonun ekran çözünürlüğüne 1280x720 çözünürlüklü video bile fazla olabilir. O zaman gerçekten benim Android'den cayma fikrimde yanlış.
- - - Eklendi - - -
Yeni baktım da ekran çözünürlüğü 640x960 piksel olan telefonda 1920x1080 çözünürlüğünde video izlemek tamamen gereksiz. 640x960 çözünürlüğünde video en yüksek kalitesine ulaşır, daha büyük çözünürlüklü videolarda küçültme işlemi uygulandığı için ayrıntılar azalır.
Yani en yüksek verimi iPhone kullanıcıları kendi telefonlarının ekran çözünürlüğünün birebir aynısını içeren videolardan alırlar. Daha yukarısı veya aşağısı kalitenin azalmasına neden olur.
sen desene açıkça android yapamıyor ios yapıncada çekilmez oluyorfarkettiysen sözlerim telefon içindi
fakat tablettede 720p gayet yeterli olur
tablette denemedim fakat dediklerimin arkasındayım.bukadar az farka dikkat eden kişiler telefonda tablette izlemek yerine tv de sinama sistemi ile izler.
internetten 10gb film çekip telefonda izlemek mi tv de izlemekmi...
valla 1080p de 6 saat izleyebiliyorsun hatta biraz daha fazla ama en iyi 1080p den bahsediyorumiPhone 4s ile mkv formatında bir buçuk saatlik bir film ne kadar şarj harcıyor?
1080p bluray açması için bilgisayar olması gerekmiyorki kardeşim ayrıca laf sokmuyor kimse birbirine , burda herkes birbirini tanıyor ara sıra fişfiklemek diyelim biz ona yoksa saygızılık yapmıyor kimse birbirine .Abi bu nedir ya ? Herkes surekli burbirine laf sokma cabasi icinde ? Yok o bunu yapamiyo yok cozunurlugu yetmez yok sunun ustu dosya acmiyo ? Bgisayar mi bunlar beyler hayrola ?
Mert' Alıntı:iPhone 4s ile mkv formatında bir buçuk saatlik bir film ne kadar şarj harcıyor?
"fişfiklemek"
valla 1080p de 6 saat izleyebiliyorsun hatta biraz daha fazla ama en iyi 1080p den bahsediyorum
- - - Eklendi - - -
1080p bluray açması için bilgisayar olması gerekmiyorki kardeşim ayrıca laf sokmuyor kimse birbirine , burda herkes birbirini tanıyor ara sıra fişfiklemek diyelim biz ona yoksa saygızılık yapmıyor kimse birbirine .
farkettiysen sözlerim telefon içindi
fakat tablettede 720p gayet yeterli olur
tablette denemedim fakat dediklerimin arkasındayım.bukadar az farka dikkat eden kişiler telefonda tablette izlemek yerine tv de sinama sistemi ile izler.
internetten 10gb film çekip telefonda izlemek mi tv de izlemekmi...
tabiki bölünürse sorun çıkmaz ama şöyle bir problem oluyor eğer mkv yi bölersen android sana şu uyarıyı basıyor bu film zarar görmüş v.b bunun üstesindende gelinebilir hemen şöyle yapıyoruz aynı kalitede tekrar filmi convert edip süresel olarak kesebiliyoruz bu seferde zamandan kaybediyoruz yani o filmi kesmek çok zaman kaybettiriyor , zaten bırakın ileriye yönelik olmasını şuan elimizde new ipad olsa 55 ekran bir samsung smart tv den yüksek pixel oranına sahip olacak , bizde bu yüzden kalite kaybedemeyiz 1920*1080bile düşük gelecektir , sonuçta sanırım bu olayı windows platformuda çözecek exfatla , exfat 4gb üstü veri alımına olanak sunana bir sistem , bu lumia serisi olur yeni htc windowslu cihazlar olabilir görücez . sonuçta ios çözmüş , isteyen yükler isteyen yüklemez ama ileride size çok lazım olacak bir ayrıntı.filmin boyutu 9-10 gb olsun.max 3.9 gb olmak üzere filmi aynı kalitede partlara bölersiniz izlersiniz.çok büyük bir sorun değil.
tabiki bölünürse sorun çıkmaz ama şöyle bir problem oluyor eğer mkv yi bölersen android sana şu uyarıyı basıyor bu film zarar görmüş v.b bunun üstesindende gelinebilir hemen şöyle yapıyoruz aynı kalitede tekrar filmi convert edip süresel olarak kesebiliyoruz bu seferde zamandan kaybediyoruz yani o filmi kesmek çok zaman kaybettiriyor , zaten bırakın ileriye yönelik olmasını şuan elimizde new ipad olsa 55 ekran bir samsung smart tv den yüksek pixel oranına sahip olacak , bizde bu yüzden kalite kaybedemeyiz 1920*1080bile düşük gelecektir , sonuçta sanırım bu olayı windows platformuda çözecek exfatla , exfat 4gb üstü veri alımına olanak sunana bir sistem , bu lumia serisi olur yeni htc windowslu cihazlar olabilir görücez . sonuçta ios çözmüş , isteyen yükler isteyen yüklemez ama ileride size çok lazım olacak bir ayrıntı.
BS çok hoşuma gitti
Daha geçen gün 20 gb lık avatarı mkv den mp4 e convert ettim.dediğiniz gibi çok fazla beklemedim.en fazla 1-1.5 saat.
pc nin hızına bağlı.
bu arada mx player ve bs player her türlü videoyu açıyor.hatalı olsa dahi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?