elitetr
Üye
bişeyleri araştırmak için yaşın ne önemi var o zaman tarih diye bilim dalı olmamalı senin mantığınla
Yanlış mantık kuran sensin, ben değil.bişeyleri araştırmak için yaşın ne önemi var o zaman tarih diye bilim dalı olmamalı senin mantığınla
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben kimseye wp daha iyi yada wp li cihaz alın demiyorum. Ben, bana göre daha düzgün seçim olduğunu ve temel işlevleri diğer platformlardan daha stabil ve sağlıklı yerine getirdiğine inandığım için kendi kriterlerimle beraber wp için konuştum.
Bazı kıyaslamalar ise wp hakkında yeterli bilgi olmadığından yapıldı ve o kriterlerdeki aranılan özelliklerin wp dede olduğunu göstermek amacıyla yapıldı.
Tekrar söylüyorum herkesin kriterleri farklıdır ve kendi kriterlerini sağlayabilecek platformu seçmeliler zaten. Seni yorumun üzerine birkaç birşey eklemek istiyorum,
Androidin açık kaynaklı sistemin avantajı olduğunu yineliyorum ancak developer arkadaşlar için avantaj. haricinde burdaki boş şekilde açık kaynak diye yorumlarda bulunan kimse oturup 2 satır kod yazamaz. Daha da açık olmak gerekirse yazsa bile ne için yazacak? Zaten onun ihtiyacı olabilecek bütün uygulamalar markette mevcut. Ayrıca bu açık kaynak kodlu olması zaten bu kadar önemli ise 99 dolara developer lisans alıp bunu wp dede gayet yapabilirsin. Hatta lisans almadan SDK paketini indirirsen yapcağın programı uygulamayı artık ne yapıyorsan pc üzerinden test edebilirsin çalışması ve performansı için.
Bildirim merkezi var ancak kastettiğin bildirim panosu ise şuan tasarım sürecinde diğer 3 sistemde de aynı şekilde olduğundan farklı bir girişim için araştırma içerisindeler sadece. Dosya yöneticisi konusunda haklısın ancak bu da gelecek güncelleme ile güncellenicek unutmayalımki sistem henüz çok yeni. Market konusunda şuan da uygulama ve oyunların az olması nedeni ile fiyatlar bu civarda, genişledikçe fiyatlarda kırılacaktır. Filmler konusunda codec paketleri mevcut markette biraz araştırma gerekli sadece. Bu konuda bir ihtiyacım olmadığı için kendim uğraşmadım.
Smart stay ve pop-up play yapılamayacak bir uygulama değil. Kullanışlı ancak olmazsa olmazlardan uygulamalarda olduğunu düşünmüyorum (kendi fikrim). 3g görüşme de gelecek güncelleme ile destekleneceği söyleniyor, bekliyoruz.
Otg zaten gelecek ancak gerek görmüyorum skydrive aynı görevi rahatlıkla yapıyor.
Ama haklı olduğunuz konu sizinde söylediğiniz gibi aradığınız özellikler için wp alıp beklemek yada çıkar mı acaba bu uygulamada şüphesi ile kalmak yerinde doğru seçim yapmışsınız. Güle güle kullanın.
cevabın ve iyi dileklerin için teşekkurler kardeşim. olaya birde su acıdan bakın isterseniz ; yıllardır piyasada olup oturmuş bir sistemmi daha iyidir ? ; yoksa yeni çıkmış ve gelişmeye devam eden bir sistemmi ?
Symbianda da aynı durum olduğunu hatırlatmak isterim. O zamanlardada android yeniydi ve widget tan başka hiçbirşeyi çekici gelmiyordu.
Yinede geleceğin ne getireceği bilinmez. Ancak sıkı bir rekabet olmasını yeğlerim. Üretici rekabetleri her zaman tüketicilerin lehine olmuştur.
kardeşim symbian sistemine hiç girmeyelim ; symbianın bugün bu hallere gelmesinin tek suçlusu Nokia dır . Elimdeki 4 çekirdekli 1 gb ramli s3 e ; gene elimdeki n8 ile 256 mb rami ve 680 mhz tek çekirdek islemcisiyle multitaskink konusunda tokat manyağı yapıyorsam ben ; burda suçlu symbian değil onu adam gibi gelistirmeyip saçma sapan islemcilerle (arm11) piyasaya süren nokia nındır kabahat...
Donanım; İşletim sisteminin optimize bir şekilde çalışabileceği kadar yeterlidir! üstün donanım daha fazla enerji daha büyük batarya daha kısa kullanım süresi vs. denk gelir ki bunu önceki sayfalarda açıkladım.
Yazılım olarak wp8 yazılımı uygulamaları kendi içerisinde senkronize etmesi (uygulamanın kendi özelliği değil sistemin!) ve içerisinde gömdüğü entegre uygulamalar ve tüm bunlarla beraber hızlı ve stabil çalışması bakımından üstün. Dezavantajı açık kaynak kodlu değil, edit için developer lisansı gerekli.
Android'in üstünlüğü ise açık kaynak kodlu olması. Dezavantajı Sistemin virtual machine mantığı ile yani emülatör üzerinden uygulamaları desteklemesi. Sistem çekirdeğinin çalışma prensibi nedeniyle fazla güç ve enerji istemesi.
Uygulama olarak android bariz şekilde üstün. Ancak wp marketinde android kadar olmasada genel kullanım amaçlı tüm uygulamalar mevcut.
wp8 hakkındaki yönlerde söylenecek söz yok zaten
- - - Eklendi - - -
Swap yapıyorsun çünkü sistem bi yerde kasıyor ve ekstra ram istiyor.Wp8 de bu olay olmadığı için swap' a ihtiyaç duyulmuyor. Keza LMK da aynı şekilde.
Androidte kullandığınız multitasking wp dede mevcut. Ancak bildiğin gibi 2side Symbian multitaskingi ile yarışamazlar.
vsvs.. yazarsan cevaplayabilirim sanırım.
Tavsiyede bulunurkende küstahlık etmek istemedim sadece öneri içindi, kırdım ise özür dilerim
Dipnot: Belirtmiş olduğun özellikleri sen sonradan sisteme eklerken bunlar wp nin kendi dahilinde var. Ve wp bu haliyle daha stabil daha hızlı. Aradaki bu fark gözden kaçmamalı
Yanlış mantık kuran sensin, ben değil.
Yazmış olmak için yazıyorsun hala. Yukarıda açıkladım AOL yi sen kullanmadın, kullanmadığın bir program hakkında nette gördüklerinden fazla bir bilgi edinemezsin. Haliyle böyle bir bilgi ilede hiç bilmediğin başka bir sistem olan wp8 in sosyal ağ senkronunu karşılaştırman yersiz. Umarım yeterli bir cevap olmuştur.
- - - Eklendi - - -
Sosyal ağlar ne alaka benim demek istediğim kutucuklar yenilik değil ben Microsoft caldi birşey yapti demedim sadece yeni bi olay degil
Yazacağım yorumlardan sen değil ben sorumluyum.
Sosyal ağlar ne alaka benim demek istediğim kutucuklar yenilik değil ben Microsoft caldi birşey yapti demedim sadece yeni bi olay degil
kardeşim symbian sistemine hiç girmeyelim ; symbianın bugün bu hallere gelmesinin tek suçlusu Nokia dır . Elimdeki 4 çekirdekli 1 gb ramli s3 e ; gene elimdeki n8 ile 256 mb rami ve 680 mhz tek çekirdek islemcisiyle multitaskink konusunda tokat manyağı yapıyorsam ben ; burda suçlu symbian değil onu adam gibi gelistirmeyip saçma sapan islemcilerle (arm11) piyasaya süren nokia nındır kabahat...
uzun uzun yazacağına kısa ve öz yazsan birşey anlamadım cunki
Kısa ve öz isteHerkesin isteği, beğenisi ve beklentisi farklıdır arkadaşlar.
Birbirimize tahammül etmeyi, birbirimizin beğeni ve düşüncelerine saygılı olmayı öğrenelim.
Kısır tartışmaların içine sürüklenmeye gerek yok.
Kimse kimseye fikrini kabul ettirmek zorunda hissetmesin kendini.
Herkes kendince düşüncesini ve tercihini belirtip geçsin...
Özetle;
"Windows Phone'un Android ve iOS'a göre eksikleri var, ancak bu ikisinden üstün yanları da var."
Diyelim ve konuyu tatlıya bağlayalım olmaz mı?
Herkesin isteği, beğenisi ve beklentisi farklıdır arkadaşlar.
Birbirimize tahammül etmeyi, birbirimizin beğeni ve düşüncelerine saygılı olmayı öğrenelim.
Özetle;
"Windows Phone'un Android ve iOS'a göre eksikleri var, ancak bu ikisinden üstün yanları da var."
Diyelim ve konuyu tatlıya bağlayalım olmaz mı?
çok güzel anlatmışsın fakat mesajını okumadıkları veya haklı çıkmanı istemedikleri için kabullenemiyorlarBen en başından beri bunu söylüyorum zaten, demekki mod yada admin olmayınca etki etmiyor
Kısa Ve Özherkesin isteği, beğenisi ve beklentisi farklıdır arkadaşlar.
özetle;
"windows phone'un android ve ios'a göre eksikleri var, ancak bu ikisinden üstün yanları da var."
diyelim ve konuyu tatlıya bağlayalım olmaz mı?
Ben en başından beri bunu söylüyorum zaten, demekki mod yada admin olmayınca etki etmiyor
O kadar uzun yaziyo ki okunmaya şarj dayanmazçok güzel anlatmışsın fakat mesajını okumadıkları veya haklı çıkmanı istemedikleri için kabullenemiyorlar
Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?