android kullanlar dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gkcll

gkcll

Üye
    Konu Sahibi
android kullanlar dikkat
android, kişisel bilgileri sızdırıyor
iddiası! Bilim insanları 13.500
android uygulamasını
test etti ve yüzde 8'inin
sosyal medya bağlantı
bilgileri ve bankacılık
verilerini korumakta yetersiz kaldığını tespit etti. Bu uygulamalar telefondan, internet sitesine
bağlantı kurduğu sırada saldırıya açık hale
geliyor. Google henüz konuya dair bir açıklama
yapmadı. Hanover'deki Leibniz Üniversitesinden ve
Marburg'daki Philips Ünversitesi bilişim
bölümünden araştırmacılar Google Play Store'daki
en popüler uygulamalar üzerinde test yaptı. Sahte bir kablosuz bağlantı ağı kuran
araştırmacılar, bu ağ üzerinden gönderilen tüm
verileri kırmayı ve email, sosyal medya siteleri
hesaplarının isim ve şifre gibi bilgilerini
öğrenmeyi, online bankacılık verilerini ele
geçirmeyi başardı. Bunu yanı sıra yine kurdukları kablosuz ağ
sayesinde bu ağı kullanan cihazların güvenlik
programlarını kandırarak "güvenli ağ" onayı
aldılar. Araştırmacılar ayrıca uygulamaların içine
kendi yazdıkları özel kodları da ekleyerek cihazın
içine kalıcı olarak sızdılar. Eğer bu gerçek bir siber saldırı olsaydı hacker bu
güvenlik açığı sayesinde isterse bankadaki tüm
varlığı istediği bir hesaba yönlendirerek hırsızlık
yapabilir, bu esnada da uygulamanın ekranında
hiçbir değişiklik yokmş gibi görünmesini
sağlayabilirdi..

Teste tabi tutulan uygulamaların bazılarının
milyonlarca kere indirilmiş olması
araştırmacılarca endişe verici olarak
değerlendirildi.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Haber için :tşk: Symbian kullanıyorum kafam rahat hacı virüs falan hikâye giren virüs pişman olup çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
Android Ve Google Casus olarak biliniyorlar zaten.
Bu yuzden google ve Google urunlerinden kacinirim.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
hehe :ehe yukarıda ki konuda Microsoft'tan Ballmer doğru söylemiş android vahşi ve güvenliksiz diye :D :D seni gidi yaramaz android seniiii :D :ehe

- - - Eklendi - - -

Haber için :tşk: Symbian kullanıyorum kafam rahat hacı virüs falan hikâye giren virüs pişman olup çıkıyor.

:D :ehe oo manyak laf manyak laf :D :d: symbiana giren virüs: ''benden beteride varmış'' diyip topukları yağlayıp kaçıyo hacııı :d: :D :ehe

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
hehe :ehe yukarıda ki konuda Microsoft'tan Ballmer doğru söylemiş android vahşi ve güvenliksiz diye :D :D seni gidi yaramaz android seniiii :D :ehe

- - - Eklendi - - -

:D :ehe oo manyak laf manyak laf :D :d: symbiana giren virüs: ''benden beteride varmış'' diyip topukları yağlayıp kaçıyo hacııı :d: :D :ehe

Aynen :ehe

TheSoftware

TheSoftware

Üye
oylemi 1 yildir neden 1 tane virus vb bulasmadi?Madem guvensiz ve hirsiz bu Android?

___kaptan___

___kaptan___

Üye
+ haber için :tşk:

Black-killing

Black-killing

Üye
:tşk:

phasan

phasan

Üye
Kullanmadigim dan sorun yok

Black-killing

Black-killing

Üye
Işte bunun için ne android ne IOS ne samsung yeterli symbian a adamlar niye virüs üretsin ki :D hangi virüs kendi isteğiyle girer.Mapushane gibidir symbian giren çıkamaz :D

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Haber için teşekkürler

phasan

phasan

Üye
Işte bunun için ne android ne IOS ne samsung yeterli symbian a adamlar niye virüs üretsin ki :D hangi virüs kendi isteğiyle girer.Mapushane gibidir symbian giren çıkamaz :D
İos vurus girme ihtimali zor zaten disardan uygulama yuklen miyorken

___kaptan___

___kaptan___

Üye

+123456 :D :d: mapusanelereeeeee güneş doğmuyoorrr :D :D :D :ehe

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ya arkadaşlar ben size teknik olarak açıklayayım,symbian kapalı sistem olduğundan dolayı virüs içine giremez, ha bişekilde girdi diyelim arkadaşların dediği gibi bu seferde dışarı çıkamaz.oysa android mezhebi geniş ve özgürlükçü bir sisteme sahip olduğundan dolayı, virüsün hırsızıda,arsızıda girer çıkar kardeşim,bukadar basit yani:)

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Ya arkadaşlar ben size teknik olarak açıklayayım,symbian kapalı sistem olduğundan dolayı virüs içine giremez, ha bişekilde girdi diyelim arkadaşların dediği gibi bu seferde dışarı çıkamaz.oysa android mezhebi geniş ve özgürlükçü bir sisteme sahip olduğundan dolayı, virüsün hırsızıda,arsızıda girer çıkar kardeşim,bukadar basit yani:)

Hehe :) güzel açıklama olmuş sağolasın :) / 2 gün önce S3 sahibi arkadaşım geldi telefonunu kurcalarken virüs uyarısı geldi virüs var dedim amaan o hep var dedi bugün beraberdik baktım telefon bian symbiana dönmüş vosvos gibi yavaşlamııış donmaya başlamııış telefonda bişey yüklüde değil :D :d: Android yanarlı dönerli bar gibi giren çıkan belli değil maaşallah :D neyse büyük konuşmayayım bende androidci olcam o zaman bende görürüm bunları artıkın :D :)

phasan

phasan

Üye

İos da kapali kod

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt