Android karşılaştırmalarında sizde bıkmadınız mı?


Usta hayırlı olsun e6'ın.Sözlerine katılıyorum ama bir şey bilmiyorum.(Yani 701i de sgs2yi de xperiayı da kullanamadım)
 

^BaRoN^

Üye
Kardeş n8 ile xperia cihazlarının hepsinde dlna,hdmi var zaten.Yokmuş gibi söylemişsin.N8'in tek avantajı kamerası.S2 ve 701 karşılaştırmanada katılmıyorum.
 
Tepkiler: cortex47

Hocam mükemmel bir açıklama olmuş herzaman dediğim gibi Nokia Belle'nin tek eksiği oyun-uygulama...
 

Del Rey

Üye
Kardeş n8 ile xperia cihazlarının hepsinde dlna,hdmi var zaten.Yokmuş gibi söylemişsin.N8'in tek avantajı kamerası.S2 ve 701 karşılaştırmanada katılmıyorum.

HDMI ve DLNA'nın Xpreia serisinde olmadığı ile ilgili hiçbir şey yazmıyor. Ben N8'deki bazı özellikleri yazdım. Her şekilde, N8 Android multimedya cihazlardan daha iyi, en azından çoğundan. Onu geçenlerde fiyatının iki katında olanlar.

Android'in GPU ve CPU kullanımı ile ilgili bir yazı vardı. Bulursam burada paylaşırım.
 

^BaRoN^

Üye
Xperia neo v'e baktınmı kardeş?Mobile Bravia engine nedir bak bi.
 
arkadaşlar hala android symbian kavgası var. Hangisi iyiyse iyi sizene. Benim telefonumun işletim sistemi kötü bu sizi ilgilendirir mi? Ben mutlu muyum ? Gerisi yalan. herkes kafasına bütçesine göre almış cihazlarını benimki senden ii veya kötü demek neyi değiştirir. Yoksa google size gelip markamın reklamını yapıyosunuz diye ücret mi ödüyo? Bırakın bu işleri arkadaşlar. Tartışma yaratıp forumun huzurunu bozmayalim. bu androidcilerin tek derdi symbian bölümünün daha aktif olması bana kalırsa. bırakın onların cihazları daha ii olsun
 
Tepkiler: CanKartaL

Lenneth

Üye

Kullandigim Nokia 603 cogu uygulamayi acmakta GS Plusimdan geri kaliyorken Siz 701 in GS2 den iyi oldugunu iddia ediyorsunuz. Acep kullandiginiz cihazin GS2 olduguna emin misiniz ?

Symbian Belle nin Android den tek iyi bir yani varsa o da multitasking menusu, baska da bir sey goremiyorum. Zaten gerisi Android replikasi.
 



Ağzından Bal dalmlıyor kardeş bende seninle aynı düşüncedeyim
 

Del Rey

Üye


Şimdi, bunun hakkında konuşmak istiyorum. Burada bahsedilenler 1. nesil S^3 cihazlar. 2. nesil Belle cihazlar ile karşılaştıralım hemen şurada:

Öncelikle GPU güncellendi, ve GPU'nun kendi RAM'i 32 MB'dan 128 MB'a çıkarıldı. 256 MB RAM 512 MB'a çıkarıldı. Bir de Symbian^3'ün kendine özgü sanal ram benzeri bir özelliği var. Yani RAM'i bitmek üzereyken sistemin bir müdahalesi ile, RAM olarak hafızayı kullanabiliyor. Kısaca 512+128+VR= 1 GB RAM. İtirazı olan varsa söylesin, ona VR ile ilgili bir adres vereceğim.

İşlemcisi 1 GHz olan 701'in yazıda bakılırsa 900 MHz'de çalıştığını ve onu hiçbir emülatörün etkilemediğini görüyoruz. SGS 2'ye bakalım, 1.200/1.500 GHz diyor. 1.350 MHz'de çalıştığını varsayarsak 900 MHz'ye denk gelirdi. 1.200 GHz çift çekirdekli işlemci olduğu için 900'e yine eşittir. İşlemci konusunda sorun var mı? Troll Biliminde de söylendiği gibi: U Jelly?

GPU'dan biraz daha bahsedersek Symbian ve Android'de kullanım alanlara bakılacak olursa, ikisi de eşit performansı sergiliyorlar. Fakat Symbian'ın GPU'yu kullanışı biraz daha farklı. GPU, CPU ile birlikte çalışır. Çünkü sistemin her yerine GPU da kullanılır. Şu kısma dikkat:


Güncellenen GPU'ya bakılarak şu denilebilir. 1.000 MHz CPU + 250 MHz GPU = 1.250 MHz sistemin kullandığı işlemci gücü. Daha önce bahsettiğim hesaptan yola çıkalım, sistemin kullandığı işlemci gücü 1.150 MHz olarak hissedilir.

SGS 2'ye bakalım. Android GPU ve CPU'yu aynı anda kullanamaz sistemin her yerinde. Kısaca, 1.200 MHz işlemci gücü olarak kalacağından, sistemde hissedilen ve görülen işlemci hızı 900 MHz olarak kalır.

U Jelly?




----------Eklendi @ 13:21:08 ---------- Yazıldı @ 13:17:55 ----------


Google'ın Nokia'ya karşı işlediği patent suçlarını ve sırf bunları kapatabilmek için Motorola'yı satın almasını hatırlatma bana. Zamanında Google Nokia'nın kapısında k*p*k gibi yalvarıyordu "Android kullanın" diye.

SONUÇ - Nokia, Microsoft ile anlaştı. İkisi de alanında birinci şirket. Windows Phone 7 boot hızı (Lumia 800) Apple iPhone 4S'inkinden çok daha hızlı. İzledğim videoda tam olarak şöyle: 6 Saniye (800) ye 14 saniye (4S)

----------Eklendi @ 13:24:00 ---------- Yazıldı @ 13:21:08 ----------


Canım benim, kullandığın telefon 603 1 GHz işlemci. Diğeri 1.4 GHz işlemci. 603 ile karşılaştıracağına, git Lumia 800 veya daha iyisi, Lumia 900 ile karşılaştır, Lumia Galaxy'nin kıyametini getirir.
 
Tepkiler: byred55 ve CanKartaL
arkadaşım öncelikle haklısın bu tarzda karşılaştırmalar hiç hoş değil ama yazdıklarında yanlışlar var öncelikle belirtiyim senlerdir nokıa kullanıyorum ama fanlık yapmaya karşıyım yazdıklarında dikkatimi çeken bazı uygulamalar ve hd oyunlar yani asfalt 6 gibi bunlar önce androıd ve ıos cihazlara gelir en son bizim nokıa cihazlara gelir yiğidi öldür ama hakkını yeme androıd kıyaslamasına karşıyım ama cihazda hız dokunmatik hassasiyeti ve uygulamalar da kesinlikle androıd ama kullanım kolaylığı ve ücretsiz maps olarak nokıa yani her cihazın kendine göre özellikleri vazgeçilmez yanları var
 
ALAKASIZ AMA. Valla iPhone 4'den geçtim GS2'ye, pişmanım abi. Forever ios.
 

pRime.

Üye
[/B][/B][/B][/I][/LEFT]

o yazı bence tamamen saçmalık n8'i pr1.1 döneminden beri kullanan biri olarak cihaz hızlıydı ama burda bahsedildiği kadar değil. bunu rahatça söyleyebilirim ancak belle ile 1. nesil cihazlar tam anlamıyla donanıma oturtulduğu için hız bariz bir hız ve akıcılık farkı var. 701'de ise cihazlar gerçekten uçmuş hız farkı inanılmaz.[/B]
 

Del Rey

Üye

Bende E6 ile yorum yapayım, Symbian Anna 680 MHz'ye göre açıkçası hızlı, dediğin gibi Belle gelince çok daha iyi olacak. 701 ise gerçekten öyle ve GS 2'den daha hızlı.
 
Şimdi şöyle bir şey var galaxy s II 701'den her dalda üstün olmak zorunda zaten.Gidip neredeyse 1.3-1.5 milyarlık bir telefonla 700-900 liralık bir telefonu karşılaştırmak saçma.Fiyatları iki katına yakın.


Ayrıca Nokia symbianı bitireceğini söyledi.Benim anladığım şu ; Nokia symbian^3 yerine Nokia Belle-Anna-Carla-Donna v.s yaptı.Sonuç olarak symbian değil Nokia Belle-Anna kullanıyoruz şuan desteğini çekeceği modeller s40-s60-s60v3-s60v5 v.s olacak diye düşünüyorum.Wp üst düzey telefon üretiyor.Belle'yi de orta düzey için bırakması gerekiyor bırakmak zorunda.
 

pRime.

Üye
Bende E6 ile yorum yapayım, Symbian Anna 680 MHz'ye göre açıkçası hızlı, dediğin gibi Belle gelince çok daha iyi olacak. 701 ise gerçekten öyle ve GS 2'den daha hızlı.
zaten benim cihazım da anna ile hızlandı. pr1.x çok hızlı değil hatta s60v5'in donanım hızlandırılmış halinden farksız.
 
Zaman gösterir
 
Tepkiler: Niizuma.Eiji

Del Rey

Üye

Bir de senin dediğin var. Belle cihazlar orta seviye için çıktı. (Ancak GS 2 ile rahat kapışıyorlar) Gerçekten Samsung'un üst seviyeleriyle kapışmak için Windows Phone cihazları kullanın.