Android işletim sistemli akıllı telefonlarda bellek optimizasyonu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Android işletim sistemli akıllı telefonlarda bellek optimizasyonu
Bu rehberimizde Android işletim sistemine sahip telefonlarda bellek optimizasyonunu yaparak, genel bir performans artışı yakalamanın yollarını anlatıyoruz.

Bilgisayarda sistem belleğini yoran uygulamaları fazlasıyla çalıştırırsanız genel bir yavaşlık söz konusu olabilir. Cep telefonlarında da aynı mantık.

Android’lerde sistem belleği optimizasyonu, öncelik vereceğiniz programlara karar verme işleminiz. Yoğun olarak kullandığınız uygulamalara bellekten daha fazla bölüm ayırırsanız, dolayısıyla belleği iyi yönetmiş olacaksınız. Her ne kadar Android sistemlerde ayrıca bir uygulama kurmadan belleğin tükettiği uygulamaları görebiliyor olsak da, yeterli değil.

Android tarafında bellek optimizasyonunu gerçekleştirebileceğiniz birçok uygulama var. Biz bu rehberimizde Android Market’teki ücretsiz uygulamalardan birisi olan Auto Memory Manager'ı kullanacağız.

Auto Memory Manager:

ROOT olmuş ya da olmamış tüm Android’lerde çalışabilen uygulamanın tek kötü yanı ücretsiz olması sebebiyle bazı ufak tefek reklamlar içermesi.
1.17 MB’lık uygulamayı indirdikten ve kurduktan sonra karşınıza ipuçları getiriliyor. Bu kısmı atladığınızda ise uygulama açılıyor.

Burada yer alan seçeneklerin ne anlama geldiğine bakalım;

Foreground Application: Doğrudan görünür şekilde çalışan uygulamalar.

Visible Application: Açık olan uygulamalar.

Secondary Server: İkinci derecede çalışan uygulamalar.

Hidden Application: Görünür olmayan (gizli) uygulamalar.

Content Provider: İletişim ve takvim uygulamaları vs (içeriğin sağlandığı uygulamalar)

Empty Application: Çalışmayan uygulamalar (bellek harcamayan)

Altta sunulan dört adet seçeneğe baktığımızda Aggressive’i ilk sırada görüyoruz. Bu otomatik ayar sayesinde Hidden Application, Content Provider ve Empty Application uygulamalarına bellekten önemli bir oranda pay veriyor.

Mild ise ortalama değerleri veriyor ve tüm uygulamalardan kısıyor.

Dilerseniz programın varsayılan olarak sunduğu ayarlamaları da kullanabilirsiniz. Bunun için “Default” seçeneğini aktif etmeniz yeterli.

Android telefonunuzdaki alt seçenekleri açan düğmeye basıp, “Advanced”i kullanarak hangi uygulama türleri için hangi bellek miktarını vereceğinize kendiniz karar verebilirsiniz.

Ayrıca “Running Processes” sayesinde de o an çalışan tüm uygulamaları listeleme şansına sahipsiniz.

Evet; işte bu işlemleri gerçekleştirdiğinizde telefonunuzun belleğini çok daha sağlıklı kullanmasına imkan tanımış oluyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Peocawe ve ~N.A.W.Y~

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
kimseden yorum yok, daha önce paylaşıldı mı?

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
bu işlemler için root gerekiyormu yazı uzun olunca okumadım root yapılmadan hallediliyorsa bu işlemleri gerçekleştireceğim

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
bilmiyorum, android kullanmıyorum zaten belki yararlı olur diye paylaştım.

klongs

klongs

Üye
bellek sıkıntım yok ama teşekkürler

klongs

klongs

Üye
rootsuz

KayraBey

KayraBey

Üye
Ücretli olan versiyonunu paylaşırım hafta sonu inşallah.

mancukya

Üye
Emek vermissin Tsk ama Androidin bellek kullanim sorunu icin bu programlar hikaye, Android bellek kullaniminda java yüzüne ve asiri derecede servis yüzüne zaten sorunlu buna cogu sirketin kendi servi ve programlarida eklenince androidinde program öldürmedeki zaafi olunca bunlar cok az fayda edicek seyler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt