android işletim sistemiyle gelen stok uygulamaları silmek mümkün ve kalıntısız !!!

Sponsorlu Bağlantılar

mersimersi33

mersimersi33

Üye
    Konu Sahibi
android işletim sistemiyle gelen stok uygulamaları silmek mümkün ve kalıntısız !!!
Arkadaşlar ilk kez konu açıyorum ve android sistemini tamamen çözdüm sadece şu konuda bilgi vermek istiyorum bu türkiyede genel bir sorun teşkil etmekte olduğu biliniyor.. Gelelim konumuza.
Arkadaşlar öncelikle root yetkisi olmalı (recovery modunda update.zip dosyası ile yapılmış rootlama root kabul edilir hiç bir sorun oluşmaz. bide modele uygun olmalı update.zip) yapıldı rootlama geldik silme işleminde yapılacaklara> google den ''root explorer v2.16.apk''sini bulup indirelim. tel sdkarta atalım ve kuralım. kuruldu ve uygulamayı açalım yetki isteniyor onay verelim root explorer'deyiz üstte Mount R/W ye basınız R/O olacak.. aşagıda system bölümüne girelim ve gene R/W var üstte R/O yapalım sonrada app bölümüne girelim karşımıza android işletim sisteminyle gelen stok uygulamalar var istemediğimiz uygulamayı silmek için.

örnk// email adında uygulama var bunu silmek için seçenekler>bookmarks>root folder>seçenekler>search yani arama yapıyoruz systemde ve diğer yerlerde... email uygulamasına ait ne varsa karşımızda.. çıkanların üzerine basılı tutup çıkan seçeneklerden delete yi seçip siliyoruz hepsini delete yapıyoruz..
// email dışında gazete, maps, gmail, takvim, çalar saat, widgetler, çalışmayıp systemde olan uygulamaları bu şekilde siliyoruz..

uğraştırıcı evet ama rahatlatıcı iksir..:hmmm

ayrıca titanium backup ile systeme dahil etmek istediğiniz uygulama olursa yardımcı olabilirim (bazı uygulamalar çalışmayabilir) google play store yi yukardaki adımlar ile sildim güncel uygulamayı almıştım ve geri yükledim backup u açtım systeme enteğre ettim hiç sorun yok hard reset atınca olduğu gibi kalıyor yeniden yüklemeye indirmeye gerek kalmıyor ayrıca google hizmetler, root explorer, facebook messenger v1.9.004<en iyisi bu versiyon..

anlatımım bu kadar umarım işinize yarar..
anlıntı vs (ç)alıntı değildir bana aittir iyi günler...

ozakin70

ozakin70

Üye
Tesekkurler forumda bu konudan cok var ama cogu kaybolup gitti

serdar_gs

serdar_gs

Üye
root yetkisi olduktan sonra root uninstaller var bende mesela :D

• Beğen
Tepkiler: ghstr
-Emre

-Emre

Üye
Root yetkisi varsa uğraşma zaten rom Toolbox hepsini kaldirabiliyor.

mersimersi33

mersimersi33

Üye
    Konu Sahibi
slm. bu konuyu ilerlettim ve sistemin dalvik olayıni tamamen çözdüm ve takılma donma birçok hata gitmiştir bu konuda temiz şekilde uygulama kes sd ye aktar silinmiş oluyor. eğer sistemden sürekli sil kur yaparsanız tel hafızası zayıflıyor donmalar oluşuyor. ilerde apk ve classes dosyasının apkden çıkarılmış odex haliyle yer kaplamaya son noktayı atacağım ayrıca bu lib so dosyaları içinde geçerli arkadaşlar ben şu anda puffin web browser 3.7.1.504 türkçesi ve build versiyon yükseltmelerini yapacağım zırt pırt yenileniyor bu şekilde asla güncelleme istemeyecektir. lib ler telin ihtiyacına göre ayarlanacak yer kaplamayacaktir system/lib e attinca apkde libsiz çalışma imkânı bulacağız ayrıca S5360 armv6 adobe flash player çalışıyor son versiyon ve en pratik haliyle hazırdır destekleyen bütün browserlerde video oynar. arkadaşlar kısaca ben apklerin en hafif ve mb düşürme yoluna gidiyorum haliyle yüksek mblarda apkler var classes lib ve gereksiz dil dosyaları drawable resimleri-klasörleri çıkarınca şu an puffin4.0.1.828apksi 23mb iken ben 3.5apk lib8mb ve classes=odex2 toplarsak 16.5 system/lib system/app de normal haliyle 3 katı olabiliyor.
rica ederim. aynen bilmeyenler bilsin
root yetkisi olduktan sonra root uninstaller var bende mesela :D
arkadaşım böyle programlara güvenmeyin sizin haberiniz olmadan reklam kodu yüklüyor sms bilgileri tel numaraları arka planda sunucuya aktarılıyor ben bir çok uygulamada suç teşkil eden kodlar yakaladım ve bunlar ne çare ki g.playde yasaklanmiyor.
Root yetkisi varsa uğraşma zaten rom Toolbox hepsini kaldirabiliyor.
bu şekilde düşünüyor olman doğru değil kolay evet ama sisteme öyle bir zarar verebiliyor ki o programı yapan şu an onlarca mahkemesi var.

byAndroid

byAndroid

Üye
Hocam konunuz guzel bir sorum var siz root explorerla sistem uygulamalrini kaldiralim demissiniz bu ugrastirici ve ne farki var pek anlamis deilim ben direk titanium backup prodan kaldiriyorum ne farki var bundan

byAndroid

byAndroid

Üye
Konu cok eskiymis pardon beyler :D

ByKatre

ByKatre

Üye
Benim Anlamadığım Root Uninstallere Güvenemiyoruz. Root Explorere Nasıl Güveniyoruz :bilmm

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Arkadaşlar ilk kez konu açıyorum ve android sistemini tamamen çözdüm sadece şu konuda bilgi vermek istiyorum bu türkiyede genel bir sorun teşkil etmekte olduğu biliniyor.. Gelelim konumuza.
Arkadaşlar öncelikle root yetkisi olmalı (recovery modunda update.zip dosyası ile yapılmış rootlama root kabul edilir hiç bir sorun oluşmaz. bide modele uygun olmalı update.zip) yapıldı rootlama geldik silme işleminde yapılacaklara> google den ''root explorer v2.16.apk''sini bulup indirelim. tel sdkarta atalım ve kuralım. kuruldu ve uygulamayı açalım yetki isteniyor onay verelim root explorer'deyiz üstte Mount R/W ye basınız R/O olacak.. aşagıda system bölümüne girelim ve gene R/W var üstte R/O yapalım sonrada app bölümüne girelim karşımıza android işletim sisteminyle gelen stok uygulamalar var istemediğimiz uygulamayı silmek için.

örnk// email adında uygulama var bunu silmek için seçenekler>bookmarks>root folder>seçenekler>search yani arama yapıyoruz systemde ve diğer yerlerde... email uygulamasına ait ne varsa karşımızda.. çıkanların üzerine basılı tutup çıkan seçeneklerden delete yi seçip siliyoruz hepsini delete yapıyoruz..
// email dışında gazete, maps, gmail, takvim, çalar saat, widgetler, çalışmayıp systemde olan uygulamaları bu şekilde siliyoruz..

uğraştırıcı evet ama rahatlatıcı iksir..:hmmm

ayrıca titanium backup ile systeme dahil etmek istediğiniz uygulama olursa yardımcı olabilirim (bazı uygulamalar çalışmayabilir) google play store yi yukardaki adımlar ile sildim güncel uygulamayı almıştım ve geri yükledim backup u açtım systeme enteğre ettim hiç sorun yok hard reset atınca olduğu gibi kalıyor yeniden yüklemeye indirmeye gerek kalmıyor ayrıca google hizmetler, root explorer, facebook messenger v1.9.004<en iyisi bu versiyon..

anlatımım bu kadar umarım işinize yarar..
anlıntı vs (ç)alıntı değildir bana aittir iyi günler...

root olduktan sonra benim 10 yaşında ki kardeşimde yapıyor o işi :D ayrıca Titanium Backup tek geçerim ROOT lu cihazlar için hem sistem uygulamasını kullanmıycam ama kaldırmak da istemiyorum diyorsanız dondurma özelliği ile sistemden tamamen dışlayabiliyor uygulamayı

• Beğen
Tepkiler: çaminci
Davut420042

Davut420042

Üye
Herşey Root Yaa :(

-Emre

-Emre

Üye
rom toolboxı kullanmak o kadar da zor değil. sadece riskli bölümlerini doğru kullanmak lazım.

mersimersi33

mersimersi33

Üye
    Konu Sahibi
Hocam konunuz guzel bir sorum var siz root explorerla sistem uygulamalrini kaldiralim demissiniz bu ugrastirici ve ne farki var pek anlamis deilim ben direk titanium backup prodan kaldiriyorum ne farki var bundan
tek farkı sisteme entegre olan dosyanın taşınıp SD karta aktarılması bu neden gerekli silsin yeterli diye düşünme sistem hddsi şişiyor yani bir nevi sildikçe sistemde donmalar yapıyor.. zaten build dosyası buna karşı ancak bazı programlar(ttbckp vs) gibi bunlar build e zarar verebiliyor. sayısal bir algoritması olan system/su dosyası hatalar verebiliyor en sağlıklısı sistemden al SD karta sonra pcye taşı pcde sil. istersen SD kartta depola. geri ekleme yapmak açısından.
Benim Anlamadığım Root Uninstallere Güvenemiyoruz. Root Explorere Nasıl Güveniyoruz :bilmm
root ex. şu ana kadar hiç sorun bulamadığım ve en gelişmiş dosya yöneticisi small dosyalarını inceledim hiç gereksiz veya kötü amaçlı bir kodlama yok. şu an sadece bu program için bunu diyebilirim ne yazık ki ggle play deki bütün uygulamar kötü kodlar içeriyor saatli bomba gibi.
root olduktan sonra benim 10 yaşında ki kardeşimde yapıyor o işi :D ayrıca Titanium Backup tek geçerim ROOT lu cihazlar için hem sistem uygulamasını kullanmıycam ama kaldırmak da istemiyorum diyorsanız dondurma özelliği ile sistemden tamamen dışlayabiliyor uygulamayı
size şöyle anlatayım pek bu aralar TTbckpun kodlarına bakamadım 679 .smali dosyasından şu ana kadar sisteme yüklediği gizli kodlama sayısı 347 artık düşünün ve geriye bakamadığım 1000 aşkın .smali dosyası var arkadaşlar siz bilirsiniz rootlama işlemine gelince. uygulamanın içinden classes.dex dosyasını siliyoruz ve bunu yapmadan önce bir yükleme yapmalıyız update.zip olarak teli rootlayinca rt exp. ile data/dalvik-cache ye giriyoruz burdan superuser odex ini alıyoruz ve SD karta atıyoruz. daha sonra fazlalıkları duzeltip com.noshufou.android.su.odex şeklinde isimlendiriyoruz buraya kadar tmm. geldik uygulamaya dediğim gibi uygulama editlemeyi biliyorsanız classes.dex i silip toplayın ve update.zip yapın yükleyin bunlar şu anlama gelecek telefon rootlu yapılmadı rootlu rom yapıldı. şuan sadece sadece yeni çıkan s5360 tar.md5 tolu rom dosyasını dağıtıp stok rom yapıp uygulamaları telden değilde önceden sileceğim bu aralar yoğun geçiyor. eğer kendi teline stok rom isteyen olursa yazsın bu arada yeni güncel stok rom eski değilayrıca uygulama silmek istemeyip sadece menüde olmasın diyenler uygulamayı editleyip andoidmanifest.xml dosyasını notepad++ ile açıp conrol+f ye basıp launcher sonucu bunu görecez
<action name="android.intent.action.MAIN">
</action>
<category name="android.intent.category.LAUNCHER">
</category>
ve launcher i DEFAULT yapacağız sonra geri uygulama halina getirip system dosyası ise system/app ye yoksa üçüncü parti bir uygulama ise normal yükleme yapabiliriz şu anda ben adobe flash player iconunu superuser iconunu ve camera iconunu gizledim cameraya galariden giriyorum

doa64

doa64

Üye
Merhaba bir sorum olacaktı. Cmd 2 mini kullanıyorum, Kingroot programı ile rootladım. Haliyle kinguser kullanıyorum. Güncelleme alabilmek için unroot yaptım ancak kalıntılardan dolayı "update.zip aborted" hatası alıyorum.Bu sorunu stock ROM yüklemeden nasıl aşarım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi forumlar..

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Merhaba bir sorum olacaktı. Cmd 2 mini kullanıyorum, Kingroot programı ile rootladım. Haliyle kinguser kullanıyorum. Güncelleme alabilmek için unroot yaptım ancak kalıntılardan dolayı "update.zip aborted" hatası alıyorum.Bu sorunu stock ROM yüklemeden nasıl aşarım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi forumlar..

bildiğim kadarıyla SuperUser uygulamaları kendini sistem uygulaması olarak kuruyor bu nedenle kalıntılarda sistemin ücra köşelerinde kalmıştır didik didik etmeden de bulamazsın bulsan bile büyük ihtimal yine hata verecektir en temizi Stock ROM ardından güncelleme ama sana tavsiyem internette güncellemenin ne için olduğuna bak önemsiz bişeyse kurmaya değmez zaten
edit : kingroot programı ile unroot etmeye çalış belki o zaman olur şu an unroot ise root atıp sonra kingroot ile unroot et

doa64

doa64

Üye
Teşekkür ederim deneyeceğim
bildiğim kadarıyla SuperUser uygulamaları kendini sistem uygulaması olarak kuruyor bu nedenle kalıntılarda sistemin ücra köşelerinde kalmıştır didik didik etmeden de bulamazsın bulsan bile büyük ihtimal yine hata verecektir en temizi Stock ROM ardından güncelleme ama sana tavsiyem internette güncellemenin ne için olduğuna bak önemsiz bişeyse kurmaya değmez zaten
edit : kingroot programı ile unroot etmeye çalış belki o zaman olur şu an unroot ise root atıp sonra kingroot ile unroot et
Teşekkür ederim deneyeceğim sonucu bildiririm..

mersimersi33

mersimersi33

Üye
    Konu Sahibi
telefon numaram 05397103891

Üst Alt