Bir arkadaş forumda şöyle demişti: "Benim telefona bulaşan tarayıcı virüsü, modemin wifi ağı üzerinden bulaşmıştı. Bunu engellemek için modeme manuel dns girdim ve sorun çözüldü." Bu yöntemi denemedim; fakat sendeki de benzer bir çözüm gerektiriyor olabilir. Bilgisayarın varsa, belki ona bulaşıp modemin wifi ağı üzerinden telefonuna bulaşıyor olabilir. Çünkü formatla gidiyor ve yaklaşık bir ay kafan rahat ediyorsa, her defasında sonradan bulaşıyor demektir.Power clean adlı uygulamalayla sistemi tarayıp, bulunanları temizleme yoluna da gidebilirsin. Belki çözüm olur. Ancak bunu yaparsan, hafıza kartında varsa apk dosyalarını falan da otomatik işaretliyor, onları silmemeye dikkat et.
Dilersen formatlayıp tüm uygulama ve ayarları hallettikten sonra recovery mod üzerinden telefonun yedeğini al. İŞe yarar mı bilmem; ama enazından virüs bulaştığında o yedeği direkt telefona geri yüklersin. Eğer sorunun böyle çözülürse, en azından gidecek olan yalnızca uygulama verileri olur; çünkü yedeklemiş olduğun tüm uygulamalar, ayarlar, masaüstü arka planı vs olduğu gibi geri gelecektir.