Android Bundle nedir ve ne işe yarar?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Android Bundle nedir ve ne işe yarar?
Android Bundle nedir ve ne işe yarar merak edilen konular arasında yer alıyor. Android Bundle ile ilgili tüm bilgilere kolaylıkla konumuzdan erişim sağlayabilirsiniz.

Android de kullanilan Bundle, aslinda bir HashMap den baska bir sey degil. Eger bu sinifin kaynak koduna bakarsan, orda bir HashMap oldugunu ve aslinda Bundle sinifinda bulunan bütün Methodlar bu HashMap üzerinde islemler yaptigini görürsün. Bundle lar, bir Activity den digerine bilgi(parametre) göndermek icin kullaniliyor. Örnegin

public void onCreate(String viewTitle, Integer viewSize, Double xyz, ...)
seklinde bir kod yazmak yerine, bütün bu parametreleri key/value seklinde bir Bundle(HashMap diyelim) in icine koyarsak, biraz önce yazdigimiz kodu söyle yazabiliriz.

public void onCreate(Bundle viewState)
Burda ki onCreate Methodu Activity sinifina aittir, Activity ilk yüklenirken cagrilir ve her Activity bu methodun üzerini yazar. Her programci bir aktivity den digerine farkli farkli tipte ve sayida parametreler göndermek istiyecegine göre, en iyi cözüm bir HashMap olur ki, Bundle sinifi da bu istedigin HashMap i ve daha bir cok yararli funktionu sana verir.

 


Üst Alt