Android 5.0 geliyor. Üstelik eski telefonlar için de..

Sponsorlu Bağlantılar

Eklentİndiriyor

Üye
Aşırı hayalcilik. Bana Nokia 5800'ın efsane V60 güncellemesinin dedikodularını hatırlattı. Özellikle "512 MB'lık telefonlara gelebileceği" yönündeki iddia...

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Haberde kaçırılan bir nokta var ; google belki 5.0 ı , 512 mb ram lı cihazlar için optimize edebilir ; fakat firmaların satış strajelerinden dolayı bu olay bana pek mümkün görünmüyor. Hali hazır da buna en büyük örnek samsung firması ; hesapta bu ay note2 ve s3 e 4.2.2 güncellemesi verilecekti! ama ne hikmetse (bu hikmet ; daha s4 , s4 active , s4 zoom ve s4 mini nin hikmeti olsa gerek) yeni toucwiz arayüzü bahane edilerek güncelleme ertelendi (yersen :ehe ) uzun lafın kısası firmalar güncel cihazların satışını baltalamamak için ; eski cihazlarına güncelleme yi zor verirler ; verseler bile , bu zamanlamayı uzun tutup insanı çileden cikartabilirler. ..

serihan

serihan

Üye
Haberde kaçırılan bir nokta var ; google belki 5.0 ı , 512 mb ram lı cihazlar için optimize edebilir ; fakat firmaların satış strajelerinden dolayı bu olay bana pek mümkün görünmüyor. Hali hazır da buna en büyük örnek samsung firması ; hesapta bu ay note2 ve s3 e 4.2.2 güncellemesi verilecekti! ama ne hikmetse (bu hikmet ; daha s4 , s4 active , s4 zoom ve s4 mini nin hikmeti olsa gerek) yeni toucwiz arayüzü bahane edilerek güncelleme ertelendi (yersen :ehe ) uzun lafın kısası firmalar güncel cihazların satışını baltalamamak için ; eski cihazlarına güncelleme yi zor verirler ; verseler bile , bu zamanlamayı uzun tutup insanı çileden cikartabilirler. ..

bu konuda çok haklısın ben de aynı fikirdeyim.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN
mcnpl4

mcnpl4

Üye
2.3 serisini geride birakmasi mümkün yaziyo belli olmaz nolcagi. samsung vermese de yuklemenin yolunu bulurlar yeterli dusuk donanima gore hazirlasin google

hikmet366

hikmet366

Üye
hayırlı olsun inşllah

aleranol

aleranol

Üye
Androidin gerçekten bukadar hafifleyebilmesi için birşeyleri temelden değiştirmesi gerekir. Umarım ki de öyle olur. Ayrıca H.TOGAN abimizin de dediği gibi firnalara kalmış birşey bu eski cihaz olayı.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN
Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
Bence eski tellere vermezler ama stok rom ile çok kolaylıkla yüklenebilir :D

capkın52

capkın52

Üye
Bence en çok hak eden tlf atrix donanım bakımından

fk555897

fk555897

Üye
768 mb ram var ondan dedim

Android'in RAM ihtiyacını düşürmesi için Widget olayını baştan kaldırması gerekiyor. Yani böyle bir değişim yaparsa iOS'tan hiçbir farkı kalmaz. Google'da böyle büyük bir değişim yapmaz. Yeni telefonlarda 512 MB RAM kullanabilir ama işlemci gibi donanımlar yüksek olur. iphone'dan örnek vereyim. iphone 4S'de 512 MB RAM var, işlemcisi 1 GHz çift çekirdekli. Yani Android ne kadar sade bile olsa eski telefonlara gelmesi zor.

partyhard

Üye
Android'in RAM ihtiyacını düşürmesi için Widget olayını baştan kaldırması gerekiyor. Yani böyle bir değişim yaparsa iOS'tan hiçbir farkı kalmaz. Google'da böyle büyük bir değişim yapmaz. Yeni telefonlarda 512 MB RAM kullanabilir ama işlemci gibi donanımlar yüksek olur. iphone'dan örnek vereyim. iphone 4S'de 512 MB RAM var, işlemcisi 1 GHz çift çekirdekli. Yani Android ne kadar sade bile olsa eski telefonlara gelmesi zor.
ana ekran boşta 50mb gömüyo

siepls13

siepls13

Üye
Su wonder a gelsinde ne olursa olsun

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Görücez

Üst Alt