Android 4.3 ile Gelen Opengl 3.0

Metin MF

Üye
Opengl'yi Oupeng diye okudum

Seglopsi

Üye
performans olarak yaklaşık olabilirler ama mali400 gpu'nun opengl 3.0 desteği yok.

PowerVR serisi de destek veriyormus.Otadan dun geldi guncelleme 150 kusur biseydi sanirim fakat yukleyecek data paketim yok.Zaten yuklersem de 4.3 destekli rom yuklerim.

aleranol

Üye
Onu bunu bilmiyorum ama oyunlarda genelde alternatif olarak yonelinen bu openglnin mobile gelmesi de iyi bir olay. Hele ki 4.0 gelse de mobil oyunlarda falanda wh ghost aim vs saçma sapan şeyler yapsak

ANIL

Admin
3.0 desteği olmayan GPUlar aynı şekilde oyunları oynatmaya devam edecek arkadaşlar. 3.0 desteği olan gpu ve oyunlar (Asphalt 8) güç tüketimi ve grafik yönünden daha iyi olacaklar. Yani 3.0 desteği var diye tüm yazılımcıların sadece 3.0 odaklı çalışacaklarını sanmıyorum.

Tepkiler: Buğra

Buğra

Admin
sen opengl 3.0 ile oynayamayacaksın ama haksız mıyım onu söyle

Tepkiler: ANIL

Buğra

Admin

Evet o konuda haklısın. PowerVR 5 serisi desteklemiyormuş malesef. Yapacak bir şey yok teknoloji hep yükselecek
senin için sorun yoksa s4 kullanan biri olarak ben hiç kafaya takmayayım o zaman

ANIL

Admin

senin için sorun yoksa s4 kullanan biri olarak ben hiç kafaya takmayayım o zaman

Teknoloji açısından güzel gelişlemeler tabi ama malesef dediğim gibi yapacak bir şey yok. Telefonda pek fazla oyun oynayan birisi değilim o yüzden kafaya takmadım. Asphalt 8 çıksın farkları görürüz zaten.

Buğra

Admin
Asphalt 8 bir çıksın bakalım opengl 3.0 pek önemli değil bencede çünkü neredeyse şuan piyasada ki hiçbir gpu desteklemiyor yaygın değil. Biz yine normal oyun oynarız

Lenneth

Üye
Hala Android 2.3 un en yaygin sistem oldugunu dusunursek 4.3 yayginlasipta bu ozellikte oyunlar gelene kadar android 6.3 cikar.

ANIL

Admin

Oha s4te de mi yok

Evet PowerVR 5 serisi GPUlar desteklemiyor. bakabilirsiniz 6 serisi destekliyor sadece.

s4'de 3 yada 4 çekirdekli powervr 544 serisi gpu var bildiğim kadarıyla bende aynı gpu'nun çift çekirdeklisi var eğer o alırsa bende alacağım demektir bakalım

S4'te 3 çekirdekli PowerVR544MP3 Discovery'de olan tek çekirdekli PowerVR544MP

Açıkçası asphalt 7, mw ve rr3 oynadiktan sonra bana java oyunu gibi gelmisti.umarim asphalt 8 güzel olur

- - - Eklendi - - -

Evet PowerVR 5 serisi GPUlar desteklemiyor.

Vay halinize, halimize

Buğra

Admin

Evet PowerVR 5 serisi GPUlar desteklemiyor. bakabilirsiniz 6 serisi destekliyor sadece.

o öyle değilmiş açıklandı ortaya çıkarmışlardı bizdeki çift çekirdekli gpu imiş. sondaki rakamlar değilmiş yav biraz farklı ama bizdeki çift çekirdekli gpu olduğu kanıtlandı diyebilirim.

ANIL

Admin

Bilgim yok iyimiş o zaman. PowerVR yarı yolda bırakmaz iPhone'da kullanılıyor çünkü

Buğra

Admin

Bilgim yok iyimiş o zaman. PowerVR yarı yolda bırakmaz iPhone'da kullanılıyor çünkü
aynen bende öyle düşünüyorum yarı yolda asla kalmayız iphone kullanıyor s4'de var elbette destek gelecektir gelmese bile yazılımsal olarak cm ekibi olur başka ekipler elbet getirir bir şekilde diye düşünüyorum.Çift çekirdek olduğunu öğrendiğimiz an discovery kullanıcıları olarak çok mutlu olmuştuk

Bizim mali400 4 çekirdekli