Android 4.2 Daha Güvenli mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Android 4.2 Daha Güvenli mi ?
Android’in son sürümü Android 4.2 Jelly Bean, diğer sürümlerde yer almayan zararlı yazılım tarayıcısı sayesinde Google Play dışındanindirilen uygulamaları tespit ediyor ve potansiyel tehlikelere karşı analiz ediyor.

Cihazın ayarlar bölümünden etkinleştirilen zararlı yazılım tarayıcısı, indirmeişlemine yeni bir adım ekliyor. Google Play’da yer almayan popüleruygulamalar ve Play’de ki uygulama listesinin karışımı olan geniş bir liste yardımıyla indirilmeye çalışılan uygulamayı karşılaştıran yazılım, problem tespit ettiğinde indirme işlemini durduracak.

Android’in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada uygulama ekosistemini artık iyi bir biçimde kavradıklarını ve neyin Google Play’de olup neyin olmadığının ayrımını gerçekleştirebildiklerini dile getirdi.

Kaynak : :maxicep:

MaxipmaN

Üye
tabi normal geliştirmek zorundalar symbian gibi olur sonu :ehe

Placebo-

Placebo-

Üye
Dışarıdan oyun indirme nasıl olacak o zaman.

zappinger

Üye
Google calisiyi

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Google'i bu çalışmadan dolayı tebrik ediyorum :alkis

ugur1000

ugur1000

Üye
jb 4.1 değilmiydi kafam karıştı :naughty: androidler dünyayı bastıktan beri herşey birbirine karıştı :D
Selam dünyalı biz dostuz :op: ben genede güvenmiyorum xD

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
İyi de önce Google Play i bir tarayıp şu reklam virüslerinden kurtarsalardı bizi :S

Geçen gün radar uygulamaları yükledim, telefona 5 dk da bir mesaj gelmeye başladı. Tıklayınca direk internetten link açmaya çalışıyor. Hemen kapattım veriyi. Veriyi açınca tekrar aynı mesajlar gelmeye devam etti. Telefonu kapatıp açıyorum yine mesajlar geliyor. Uygulamaları kaldırdım yine geliyor. En son PA roma geçme sebebim oldu :) Yakında google kısar bu reklam işini. Malum belli bir düzeye ulaştı uygulama sayısı.

zappinger

Üye
google reklamdan kazaniyo zaten onemli olan root yapmak ve onlardan kurtulmak

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
google reklamdan kazaniyo zaten onemli olan root yapmak ve onlardan kurtulmak

Root da yaptım. Lucky patcher ile reklamları da kaldırdım. Ama bu dediğim Google Play den yüklenen bir program ve reklamı kaldırınca program da çalışmıyor. Advanced task killer bile reklamı kaldırınca açılmıyor.

Ayrıca Google bizi reklama boğarak para kazanıyor. Bu normal birşey mi? kullandığı 4 çekirdeğin 1 i reklamlara gidiyor 1 i dalvik sanal makineye gidiyor, sana kalıyor 2 si. Google ı zengin etmemize gerek yok zaten götürmüş parayı hala daha milletin sırtından para toplamanın peşinde.

zappinger

Üye

Root da yaptım. Lucky patcher ile reklamları da kaldırdım. Ama bu dediğim Google Play den yüklenen bir program ve reklamı kaldırınca program da çalışmıyor. Advanced task killer bile reklamı kaldırınca açılmıyor.

Ayrıca Google bizi reklama boğarak para kazanıyor. Bu normal birşey mi? kullandığı 4 çekirdeğin 1 i reklamlara gidiyor 1 i dalvik sanal makineye gidiyor, sana kalıyor 2 si. Google ı zengin etmemize gerek yok zaten götürmüş parayı hala daha milletin sırtından para toplamanın peşinde.

Babasinin hayrina yapmiyo koca isletim sistemini

amcalu1

amcalu1

Üye
Bedavaya program kuruyorsun reklamlardan şikayet ediyorsun reklam ıstemiyorsan tam sürümlerini al veya apksini bul indir

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Bedavaya program kuruyorsun reklamlardan şikayet ediyorsun reklam ıstemiyorsan tam sürümlerini al veya apksini bul indir

Markette "ücretsiz" sürümleri bu kadar açık ve tehlikeli bırakmak hakkı diyorsunuz yani?
Reklamlar bile gizlenip çalışabiliyorsa daha neler bizden gizli çalışıyordur kim bilir.

Açık kaynak diye güvenlikten bu kadar ödün verilmemesi gerek

Placebo-

Placebo-

Üye
Biraz temizlenmesi gerek arketin, haklısın.

PriZm

PriZm

Üye
Benim reklamlarla bir derdim yok cünkü telefon çozu zaman internetsiz duruyor.interneti kapatırsanız reklam diye bir derdiniz kalmaz :)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Ama Android Market de virüslü:eheŞaka bir yana iyileştirmeler gayet iyi gidiyor.Hani maddi değer olarak Google karşısında bir hiçim ama Google gözüme girmeye başladı.ICS ile başlayan ilgim iyice arttı.:D

Symbianize

Symbianize

Üye
Önce marketi temizlese

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt