Haber Play Store’daki zararlı yazılımlar kaldırıldı

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Play Store’daki zararlı yazılımlar kaldırıldı
Google Play Store’da bulunan zararlı yazılımlar kaldırıldı.



Android mobil işletim sistemi için geliştirilen uygulamaların sunulduğu dijital platform Google Play Store’da yeni zararlı yazılımlar bulundu. Mobil güvenlik uzmanı tarafından belirlenen bu yazılımlar sistem dosyalarına kadar girmekte.



Teknolojinin dev ismi Google, uygulama mağazası Pay Store’daki tespit edilen bazı zararlı yazılımları kaldırdı. Mobil güvenlik uzmanı olan Chris Dehghanpoor tarafından tespit edilen 13 zararlı yazılım uygulama mağazası Google Play Store’dan kaldırıldı. Belirlenen bu zararlı yazılımların çoğuda yüksek indirilme sayılarına sahip. Kullanıcılardan da oldukça olumlu yorumlar alan bu uygulamalar, arka planda başka uygulamalar indirmekte, otomatik olarak ta olumlu yorumlar ve derecelendirmeler yapmakta olduğu belirlenmiş. Bu uygulamalar rootlu olan cihazlarda fabrika ayarlarına geri dönülse bile sistemde kalmaya devam ediyor.

Chris Dehghanpoor tarafından detaylı olarak incelenen bu on üç zararlı yazılım Google’a bildirildi. Google belirlenen bu on üç kötü yazılımı uygulama mağazası Google Play Store’dan kaldırdı. Google Play Store uygulama mağazasında belirlenen kötü yazılımlara aşağıdan bakabilirsiniz.

  1. Cake Blast
  2. Jump Planet
  3. Honeycomb
  4. Crazy Block
  5. Crazy Jelly
  6. Tiny Puzzle
  7. Ninja Hook
  8. Piggy Jump
  9. Just Fire
  10. Eat Bubble
  11. Hit Planet
  12. Cake Tower
  13. Drag Box



Play Store’daki zararlı yazılımlar kaldırıldı - MaxiCep
 
  • Beğen
Tepkiler: firostr


Üst Alt