Android 2.3.1 Gignerbread

Sponsorlu Bağlantılar

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Android 2.3.1 yayınlandı
Son derece istikrarsız, çok deneysel Gingerbread denemek isteyen belki olabilir
Ben kurdum kurulmuş hali videosu youtube yükleniyor

Ne çalışıyor:
- 3D
- GAPPS
- Ivme & & yönlendirme politikaları
- Işıklar HAL
- Donanım klavye%)
- Ses
- Pil durum göstergesi şarj
- Modem / veri, USSD, çağrı alma SMS / sinyalizasyon
- A2SD
- Wi-fi bağlantısı
- Bluetooth
Ne çalışmıyor..
- Codec. Ses neredeyse işe yaramaz, müzik vb dinlenemiyor
- Sesli arama (MediaServer çöküyor zil çalındığında?)
- GPS
- UMS
0.0.9 kuluysa şayet aşağıdaki linten gingerbread indirip kurmanız gerekli
telefon özelliğinde en azından kapatma eklenmiş )) ama hala ses yok

Boyutu: 71 mb
maemo sayfası

Guidelines
Files to be downloaded:
Nitdroid Gingerbread:

Copy it to:
Code:
/home/user/MyDocsNitdroid's kernel:

Copy it to:
Code:
/home/user/MyDocsInstalling Gingerbread to the EMMC:
1.Enable all repositories from App manager (Extras-testing, Extras-devel, Extras and the default Nokia)
2.Install Leafpad from the App manager and make sure that you have root access
3.Close App manager, open X Terminal and execute the following commands:
Code:
root
apt-get update
apt-get install nitdroid-installer
y
y again if it asks again4.After the nitdroid-installer package is installed, close X Terminal
5.On your new X Terminal window, type the following commands:
Code:
root
cd /home/user/MyDocs
bzip2 -d gingerbread.tar.bz2
cd /home
mkdir /and
cd /
mount /home /and
cd /and
tar xvf /home/user/MyDocs/gingerbread.tar
dpkg -i /home/user/MyDocs/nitdroid-kernel-2.6.28-06_final1_armel.deb9. On Xterm:
Code:
leafpad /etc/multiboot.d/1 (then press tab on your screenYour .item file shall open take a look at ITEM_DEVICE:, if you're using an mmc ITEM_DEVICE:${INT_CARD}p2 OR if you don't have an mmc ITEM_DEVICE:mmcblk0p2

• Beğen
Tepkiler: rey3112

denizci535

denizci535

Üye
derleme guzel kardes vallaha deniyorum....

--------------- Ekleme ---------------

sunu turkce anlat kardes ilk komutu girdim matrix gibi yazilar akiyor turkce anlatim yaparmisin...

leafd yazan son bolumu anladim tek...

leafpad bolumunu yaz ve sunu dedi not found yanlismi yukledim acaba

bakem olmusmu.....

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
matrix gibi bir şey çıkıp yüklediyse ve en son leaf pad ekranında nereye yüklyeceğini yazıp save ederek kapadıysan ok

ayrıca türkçe neyi istiyorsunki yapman gereken sadece komutlar enson leafpad i anladım diyorsun sadece orası tercume edilmesi gerekli onuda anlayıp sd kart yada ana hafıza kurulum yönergesini leafpad ile yapmışsın bitirmişssin

aşağıda kurulu Gingerbread ile sesli komut işlevi ))

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye
Murattiy kardese yardimci olalim..

Android 2.2 veya ondan onceki surumler yuklu olursa islemler daha basit olur..
codec gibi bazi sorunlar olmaz. 2.2 deki verileri silmez.
ayrica Android kurulu ve epeyde program yuklemis iseniz assagidaki uygulama ile
yuklenmis programlar felan silinmez..

Android 2.3.1 uzerine ilave eder eksikleri doldurur..
bende oyle oldu cunku..

islem cok basittir..
Dikkat: Alttaki islem sadece daha once andriod kurulmus ise gecerlidir.
ilk once alttaki dosyalari n900 Mydocs kismina aktariniz..

Xterminali acin..

root (entere bas)
cd /home/user/MyDocs (entere bas)
bzip2 -d gingerbread.tar.bz2 (entere bas) bu islem biraz bekletir..
cd /home (entere bas)
mkdir /and (entere bas) bu islemi yaparken error gibi biseyler yazar ise? sudo mkdir /and kullan...
cd / (entere bas)
mount /home /and (entere bas)
cd /and (entere bas)
tar xvf /home/user/MyDocs/gingerbread.tar (entere bas)
dpkg -i /home/user/MyDocs/nitdroid-kernel-2.6.28-06_final1_armel.deb (entere bas)

islem bitmistir.
var olan andriodunuz uzerine yeni surum olan Android 2.3.1 i kurmustur.
daha onceden yuklediginiz programlar felan silinmez. aynen kullanmaya devam edersiniz..
yukarida murattiy kardes codec sorunu ve muzik felan dinlenmedigini yaziyor.
yukaridaki islemler sayesinde muzikde caliyor.
mp3 lerim sorunsuz gorev yapiyor dahasini bilmiyorum.
birazdan detaili sekilde kurcalicagim yeni surumu..
murattiy kardese tesekkurler ediyorum

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
codec sorunu var deniyor kısaca her müziği çalıştırmaz
ama oda yayınlandı
ayrıca 2 adet update çıkardı 1 codec için
indirp mydocs a kurun ve aşağıdaki komutları verin

root

mount /home /and

bzip2 -d /home/user/MyDocs/gingerbread_update1.tar.bz2

cd /and

tar xvf /home/user/MyDocs/gingerbread_update1.tar

bir update daha geldi

yine komutlar aynı
root

mount /home /and

bzip2 -d /home/user/MyDocs/gingerbread_update2.tar.bz2

cd /and

tar xvf /home/user/MyDocs/gingerbread_update2.tar

denizci535

denizci535

Üye
androidi yuklerken yanlislik yaptim telefonda kapandi acilinca 1 bos maemo yazmiyor 2 bos android yazmiyor. nokia multiboot yaziyor ne maemo var ne android ne yapmam gerek telefon coktumu acaba? acil yardim murattiy cok acil cevap kardes.

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
flash atmayi biliyormusun biliyorsa sadece kerneli flasla ,tum yazilimi gereksiz flaslama

nasıl hard format/flash atılır
sırayla

1.İşlem

yukarıdaki maemo flasher dosyasını indirip pc nizde kurun

2.İşlem
1.işlemde kurduğunuz ve kurduktan sonra bilgisayarım>c>program dosyaları>maemo>flasher-3.5 klosörü OTOMATİK oluştur
indirdiğiniz ( yandaki dosyayı bu adresten imei no girerek indirmeniz gerekli global sürüm )" indirdiğin bin dosyasını >bilgisayarım>c>program dosyaları>maemo>flasher-3.5 klosörü içine atın

Tamamen şarj edin.
· Şarj cihazını fişten çekin ve cihazı kapatın.
· Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
· Aşağıdaki komutu yaz çalıştır;
cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5" enter yap
· N900' ü kapatın
· Fiziksel klavyede “ u " tuşuna basılı tutun
· USB kablosunu tak “u' tuşunu bırakma basılı tut
· PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde Maemo cihazın göründüğünde
· “u “ tuşuna basmayı bırakabilirsin
· Aşağıdaki komutu çalıştır:
flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f -R
Tabi birde yukarıdaki dosyayı indirirsen bu komutu verebilirsin aynı dosyayı indir hata yapma global versiyon olandır.orada birden fazla dosya var
(Yukarıdaki komutu alıp yapıştrırın yazmayın ufak bir hata komut hatası olarak algılanır çalışmaz)
enter yap 3 dakika içinde işlem tamam telefon kendini açmaya başlayacak .

Ayrıca bu adres te görüntülü anlatım var : N900 Amsn PR1.2 de nasıl kurulmalı /nasıl çalışır

Senin sadece kerneli flashlaman gerek yukarıdaki genel flash komutu senin komutun bu olacak :

flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R

yukarıdaki komut yaklaşık 15 saniyelik işlem
bu arada flash yapmadıysan yapmaya alışmalısın her çöktüğünde yazılım panik yapmadan bu flash işinde uzmanlaşmalısın

rey3112

Üye
Tesekkurler tarik ve murattiy, hic sorunsuz kurdum ve calisiyor: emeginize saglik. Basarilarinizin devamini bekliyoruz!! 16gb sd kart kullandim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yalniz soyle bir sorun var,sd kartta hic bir androidile alakali bir dosya yok-ilk once sandimki sistem dosyalari normaldir gorunmez.Bugun arastirdim maalesef- peki nasil calisiyor bu android,telefonun hafizasinda gorunuyor dosyalar??!!:hmmm:hmmm

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye
murattiy ya bu
flashplayer calismiyo ?
nette denemedigim kalmadi
android 2.2 de flashplayer sorunsuz calisiyo ama nedense bunda uyum sagliyani bulamadim.
fikrin varmi?

denizci535

denizci535

Üye
fızıksel tus dedıgın kardes u harfınemı basılı tutayım

NR6630

NR6630

Üye
murattiy bir nitdroid konusu açtı en az 10 kişinin telefonu flash lık oldu uzak durun arkadaşlar yaw telefon özelliğinden bile çıkıyor halen neyini kuruyosunuz anlamıyorum maemo 6 bu nitdroide bin basacak umuyorum zaten google nin neyineki bu işletim sistemi çıkartmak gidin siz web tasarlayın ona bakarsanız sony de gider araba yapar istese ama yapıyormu bak yapmıyor bu işte bunun gibi bişey.. yaw adamları anlamıyorum herkes kendi branşında olmalı yani sonuçta özlü geçmişi olmayan bir yazılımdır ve kesinlikle teknik hatalarıda yanında getirmesi bunun şahididir.. arama motoru ile hiç allah aşkına yazılımın bir alakası varmıdır bana son derece saçma bu google nin yazılım üretmesi android isteyenler gidip samsung alsınlar:ehe ne saçma bir telefon varya şu samsung:ehe daha adaam akıllı bir menü yapmayı bile beceremediler yıllardır

denizci535

denizci535

Üye
acıl cevap lazım flaslama yapacagım

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi

NITDroid Adobe Flash Player Final v10.1.92.8

NITDroid.

Aşağıdaki linten indirin

n900 içine atın otomatik yüklemesi gerek

denizci535

denizci535

Üye
daha telefonu duzeltemedım kardes

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
neden düzeltemedin
klavyeyi aç " u " harfine basılı tut kabloyu bağla komutları ver kernelse 15-20 saniyede genel flash sa 4 dakikada hazır
bu flash olayını çabuk aşmalısın bunlar kolay şeyler
hala nerede takıldın anlamadım

NR6630

NR6630

Üye
muratty bu TI maemo içinde flash 10.1 yayınladı bir kaç sitede varmış yaw onuda bulabilirmisin araneli çok zorladım ama özelden dahi veremedi ya kendisindede yok var falan diyordu ama ne bilim sen bulabilirmisin

ofli6134

Üye
murattiy bir nitdroid konusu açtı en az 10 kişinin telefonu flash lık oldu uzak durun arkadaşlar yaw telefon özelliğinden bile çıkıyor halen neyini kuruyosunuz anlamıyorum maemo 6 bu nitdroide bin basacak umuyorum zaten google nin neyineki bu işletim sistemi çıkartmak gidin siz web tasarlayın ona bakarsanız sony de gider araba yapar istese ama yapıyormu bak yapmıyor bu işte bunun gibi bişey.. yaw adamları anlamıyorum herkes kendi branşında olmalı yani sonuçta özlü geçmişi olmayan bir yazılımdır ve kesinlikle teknik hatalarıda yanında getirmesi bunun şahididir.. arama motoru ile hiç allah aşkına yazılımın bir alakası varmıdır bana son derece saçma bu google nin yazılım üretmesi android isteyenler gidip samsung alsınlar:ehe ne saçma bir telefon varya şu samsung:ehe daha adaam akıllı bir menü yapmayı bile beceremediler yıllardır

kardes kusura bakma da android maemo'ya 10 basar.hic bir cacik yok bizimkinde.soyle adam gibi gelistirseler android'i n900'e direk gecerim :)

kuavo15

kuavo15

Üye
kardes kusura bakma da android maemo'ya 10 basar.hic bir cacik yok bizimkinde.soyle adam gibi gelistirseler android'i n900'e direk gecerim :)

ofli buna katılmıyorum :nono:n900ümüzün yapabildiğini 10da 1 ni anca yapar bu sistem(android) saçmalamayın lütfen ayrıca nurettin :D güleerek yazıyorum googleda olan para sende olsaydı hangi işlere katılacağını şaşırıdın onun için istedğini yapar :kop::kop:

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
neye dayanarak androidi kötülüyorsunuz htc evo 4g üzerinde adroiddi bir deneyin , samsung yeni note book da deneyin (ipad rakibi ) samsung üst model telefonlarda deneyin, lg üst model telefonlarda deneyin
maemoyu nerede deneyeceksiniz sadece n900
zaten oda bitti meegonun yerini almasını bekliyoruz
tamam elimizdekini kötülemek herkesi rahatsız ediyor ama acı bir gerçek ortada android gerçekten güzel ayrıca dahada güzel olacak çünkü google destekliyor ve depolarına hergün usta yazılımcılar tarafından geliştirilmiş uygulamalar ,oyunlar , programlar ekleniyor

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye

NITDroid Adobe Flash Player Final v10.1.92.8

NITDroid.

Aşağıdaki linten indirin

n900 içine atın otomatik yüklemesi gerek

murattiy denedinmi calisiyomu bu andriod 2.3.1 de
flash olmuyo diye tekrar 2.2 yi yuklemistim simdi 2.3.1 e tekrar yukleyipte bos yere kurek sallamis olmuyalim :d:

ayrica. bazi arkadaslar andriotu kotuleyeme basvurmuslarda hicte ole degil.
andriodda secenek cok arkadaslar.
binlerce program var.
maemonun cikabilecegi basamak buraya kadar daha ilerisi pek yok..
maemo yeni cikaracagi firmware bile suankinden pek farkli olmuyacaktir..
herkez bir hayal kurmus gidiyo.
var olursa sayet oda ,sen ben gibi veya programlar konusunda bilgi sahibi olanlarin cabasiyla
bir sekilde firmware dosyalari ile kendi capinda degisiklikler yaparak olacaktir degilse bos yere ruya kurmayin derim.
ha maemo nun guzel bir yani ise gelistirmeye acik bir cihaz olmasi.
dusun artik easy debian,andriod gibi sistemler yuklenebiliniyor.
bu gibi ozellikleri tartisilmaz ,ve diger ceplerden cok ustun bu bi gercek ama
dedigim gibi maemonun cikabilecegi nokta suan icin buraya kadar.
daha ileriye cikacagini kendim inanmiyorum.

murattiy malesef vermis oldugun flashplayer de uyumsuz ya :(
denemedigim flashplayer kalmadi.
bence bu 2.3.1 de var bi eksiklik..
flash sorunu var ayni diger sorunlar oldugu gibi bunada update gerek,yoksa flash player calismiyak gibi.
bos yere 2.3.1 i yukledik :(

Takipçi Satın Al

Üst Alt