Sorduğun soru elma ile kavunu kıyaslamak gibi olmuş. Tabiki galaxy s2. 1GB Ram,16GB depo hafıza ve android işletim sistemi işi bitiriyor. Hız olarak da çift çekirdekli S2 N8den çok daha iyi. N8 düşük Mhz işlemcisi olmasına rağmen işletim sistemi "native" olduğu için oldukça performanslı, ayrıca gelecek firmware güncellemesi(Anna) ile çok daha iyi olucak, ama S2 şu anda açık ara önde.
Tabi ki N8'den çok daha pahalı, yurt dışından alma ihtimalin varsa ya da türkiyeye getirilmiş paralel ithalat ürünlerinden garantisiz olarak (avrupa ülkelerinden alınırsa samsung Türkiye tarafından 1 yıl garantili olduğu söyleniyor) çok daha ucuza bulabilirsin.
Ayrıca 2.3.3 resmi ROM'u ve 2.3.4 internete sızmış ROM'u var.
N8 için geliştirilmiş custom romlar olduğu gibi S2 için de Lite'ning ROM, Villian ROM, DarkyRom gibi özellikleri arttırılmış custom Romlar da var.
Paran varsa 1500 civarına başarı-telpa garantili, 1000-1100 + pasaport kaydı civarına da paralel ithalat-yurtdışından getirilmiş S2 bulabilirsin.
Not:N9'a hiç bulaşma bence, forumlarda okuduğum kadarıyla ölü doğdu o, işletim sistemi yönünden. Onu da araştır istersen.