DH forumun Wave Konusunun Gözbebeği Re-Storm'un Kaleminden
Selamlar hocam,
Açık konuşmak gerekirse sattım çünkü yeni çıkan çift çekirdekli telefonlardan özellikle Galaxy s 2 almak istedim hazır 2. eli daha iyi fiyattan gidiyorken sattım ve kız gibi telefondu ne yalan söyliyeyim Galaxy S 2 gelene kadar da emektar samsung E250 ile idare ederim diyordum. Ancak okadar çok alışmışım ki akıllı telefon kullanmaya aylar vardır bilgisayarımda outlook açmadım mesela sürekli cepten takip ediyorum mail alışverişini vb. gibi. 2 gün dayanamadım E250 ye. Daha sonra yine wave alacaktım ki benimki kadar temiz bir telefon bulamadım açıkçası, 1 gün daha geçti böyle bir kaç gün daha geçmez dedim ve birde galaxy deneyeyim dedim o sebeple aldım.
Wave in gözünü seveyim. Bakın Wave in ekranı galaxy den daha iyi. Aynı ekran ikiside biliyoruz bunu ancak galaxy de renk tonlarına geçişte zaman zaman renk kayıpları mı desem yani tam gerçek göstermiyor katman katman oluyor wavede de bazı renklerde bunu yapıyordu ancak galaxy de ekran büyük olduğu için belki de daha çok dikkat çekiyor.
En çok rahatsız olduğum konu ise şuan arayan kişinin resmini atadığınızda wave de hem galaxye göre büyük bir resim gösteriyordu hem de cam gibi net gösteriyordu. Galaxy de hem küçük resim gösteriyor hemde resim kare kare çözünürlük düşük yani dandik gösteriliyor. Bir sürü uygulama var aslında, mesela tam erkan gösterebiliyorsunuz (ek yüklenen uygulamalar ile) hepsini denedim ancak telefonun orjinalinde bu özellik yok ve sonradan yüklenen uygulamalar tam performanslı çalışmıyor. Keyif vermiyor yani.
Wave daha çok kullanıcı dostu. Yine galaxyde ek uygulama yükleyerek yaptığınız şeyler (telefonu ters çevirince sessize almak vs.) wave de orjinalinde vardı zaten. Ve açıkçası wavedeki gibi sağlıklı çalışmıyor. Ek uygulama ile yapmaya çalıştığınızda ayrıca daha fazla pil tüketiyor çünkü sürekli arka planda çalışıyor.
Wave de resim çekmek daha kolay ve resimleri daha güzel çekiyor. Galaxy az da olsa daha kötü resim çekiyor ve resim çekmek wave e göre daha zor dokunmatik olduğu için. Nedeni ise telefonun ön yüzü komple ekran ekrana dokununca odaklama yapıyor yine ekranın sağına dokununca çekiyor. Sağına dokunana kadar eliniz ekranda başka yerlere de dokunuyor ve odaklamayı son dokunduğunuz yere alıyor. Wave gibi kolay değil yani. (Wave de ekranda odaklanacak yer seçilir - tuşa yarım basılır sonra tam basılır aynen foto makinası gibi)
Telefondan mesela bir uygulama sileceksiniz. Misal Aspahlt 5 i sileceksinz. Wave deki gibi düzenleye basıp üstündeki - işaretine basıyorsunuz. Uygulamayı kaldırıyor ancak dosyalarım menüsünde uygulamanın ana dosyası kalıyor (300-400 mb lık dosyası) (bilgisayardaki program files gibi) Ayrıyetten girip ordan da silmeniz gerekiyor e bir sürü uygulama yüklü olunca dosyalarımda bir dünya klasör oluyor hangisi hangisinindi ara dur.
Sarjı wave e göre kötü gidiyor.
Galaxy in iyi yönlerine gelirsek, uygulama çok fazla ancak çoğu çöp uygulamalar. Yani asıl kullandıklarınızın çoğu zaten wave de var. Oyunlar dışında. Mesela asphalt 6 yı çok sevdim

ama ondada menü geçişleri İphone daki gibi akıcı değil. Oyunlardan da inanırmısınız wave de olmayan ve bende yüklü en fazla 2-3 tane oyun vardır. Diğerleri zaten aman aman güzel olayan oyunlar.
Galaxy de maillerinizi az da olsa daha sağlıklı takip ediyorsunuz. (ekran büyük olduğu için olabilir.)
Wavedeki social hub premium galaxy de yok. Aklıma gelenler şimdilik bunlar,
Galaxy de flash desteği var biliyorsunuz ancak benim için flash desteği bir tek şunun için önemliydi; ben hürriyet.com.tr sitesini takip ederim sürekli ve arada orada haberlerde videolar olur onları izlemek keyif verici oluyor ancak onlarda sağlıklı gösterilmiyor. Hürriyetin sitesinden mi kaynaklanıyor artık neyse çok takıla takıla oynatıyor (kasıla kasıla gibi yoksa bağlantıda son yok) yani ondan da çok zevk alamıyorsunuz. Tabi diğer sitelerde açıkçası denemedim nasıldır. Birde youtube ana sayfasından yani tam sürümünden mesela video yu 480p yapıp izlemeye çalışıyorsunuz yine takıla takıla oynatıyor hiç keyif vermiyor mecburen yine 360p de yada kendi youtube uygulamasından izlemek zorunda kalıyorsunuz.
Madem wave e göre bukadar kötü neden satıp wave almıyorsunuz diyeceksiniz. Şöyle anlatayım; Büyük ekrana çok alıştım açıkçası daha rahat kullanım oluyor özellikle klavyede.
Galaxy s çok fazla kişiselleştirilebilir. Mesela en fazla 2-3 hafta kullanıyorsunuz bir FW yi mutlaka yeni bir FW çıkıyor costum FW ler çıkıyor. vs. Yani 2-3 haftada bir telefona FW yüklüyorsunuz falan. (zevk meselesi tabi stabil bir fw de de kalıp onunla yola devam etmek isteyenler ediyor ama ben sürekli FW değiştirmekten zevk alıyorum

) Onun dşında tema gibi launcherlar var telefonun görünümünü komple değiştiriyor. Root olarak(yani telefonun sahibini kendiniz yapıyorsunuz bilgisayardaki admin gibi) sisteme müdahale etmek daha kolay. İstediğinizi silip istediğinizi yüklüyorsunuz. Farklı ekran kilitleme şekilleri oluşturuyorsunuz yada uygulamalarını yüklüyorsunuz. bunun gibi efektler ekliyorsunuz vs. Kısaca daha çok özelleştirebiliyorsunuz.
Galaxy de de son çıkan romlarla wave kadar hızlı. Hemen hemen bada 1.2 kadar hızlı takılma kasılma vs yok.
Birde genelde kaliteli ürün kullanırım aksesuar olarak kalitesiz ürünün elimde bıraktığı adi hissini sevmiyorum ve galaxye de bir dünya aksesuar parası verdim. Misal sadece deri kılıfa 50 TL bayıldım yurtdışından. Haliyle bana maliyeti arttı şimdi satmak istemiyorum o yüzden. Birde acaba yeni çıkacak FW nasıl olacak diye beklemek zevkli oluyor benim açımdam. (bada da FW çıkıyor ancak androd kadar çok değil)
İşin aslı şu ki standart bir kullanıcı öyle çok araştırmayı sevmeyen ben alayım böyle kullanayım araştırmadan istediğim herşeyi kolayca yapayım yada minimum araştırma yaparak istediğm çözüme ulaşayım diyenler için wave çok ideal bir cihaz. Galaxy daha zor androiad daha zor badaya göre.
Ekran büyüklüğü de bana yeterli derseniz yine wave daha iyi bir cihaz ancak üstte de belirttim ekranın büyük olması benim için daha iyi. Parmaklar hafif dolmaymış benim büyük ekranı daha rahat kullanınca anladım.
Badayı çok sevmiştim ben ve wave i çok sevmiştim o yüzden bırakamıyorum bu konuyuda. Badanın gelişimini takip ediyorum bu konu üstünden. Eskiden sırf bada ile ilgilendiğim için bir sürü siteden takip ederdim artık sadece bu siteden takip ediyorum boş kaldıkça. Evet wave benim için özel bir cihazdı çok sevdiğim bir cihazdı hala öyle o yüzden şimdilik ayrılamıyorum bu konudan. 2 hattım olsa düşünmeden gider bir adet wave alırım şimdi ancak tek hat kullanıyorum.