kum kзđiśi
Üye
Ananas ve Üzüm Salatası tarifi
için Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Şeker ve suyu bir tencereye koyup, şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın. Şarabı ekleyip soğumaya bırakın. Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp, 3 kısma ayrın. Keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın iç kısmını kesin. Kestiğiniz parçayı küp küp kesip, yarım üzümlerle birlikte şuruba karıştırın. Servis yapmak için; ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup, meyvelerle doldurun. Kaşıkla şuruptan üzerine döküp, üzerini kapatıp, en az 1 saat buzdolabında tutun. Konserve ananas kullanıyorsanız servis için ayrı kap bulundurun.
- 25-50 gr şeker
- 150 ml su
- 150 ml beyaz şarap
- 350 gr siyah üzüm
- 2 küçük yada 500 gr ananas ya da konserve ananas
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Şeker ve suyu bir tencereye koyup, şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın. Şarabı ekleyip soğumaya bırakın. Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp, 3 kısma ayrın. Keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın iç kısmını kesin. Kestiğiniz parçayı küp küp kesip, yarım üzümlerle birlikte şuruba karıştırın. Servis yapmak için; ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup, meyvelerle doldurun. Kaşıkla şuruptan üzerine döküp, üzerini kapatıp, en az 1 saat buzdolabında tutun. Konserve ananas kullanıyorsanız servis için ayrı kap bulundurun.