Anadolu Ünv.(Eskişehir)İktisadi ve İdari Bilimler Fak.İşletme (İngilizce) (UOLP-Leeds Metropolitan)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ahmet1026

Üye
    Konu Sahibi
Anadolu Ünv.(Eskişehir)İktisadi ve İdari Bilimler Fak.İşletme (İngilizce) (UOLP-Leeds Metropolitan)
arkadaşlar kazandığım tek yer burası yanlız sağda solda bu bölümle ilgili hiç iyi duyumlar almıyorum burda okuyan yada bilgisi olan arkadaşlar bana bi yardım edebilir mi?
 
Bora

Bora

Üye
Bu bölümü Bende geçen yıl tercih etmeyi düşünüyordum. Çok araştırdım. Bölümde okuyan öğrencilerle gidip görüştüm, sonra normal işletmeye girdim. Bu yıl tercih etmeyi düşünen arkadaşlarım için Bir sözlükten aşağıdaki bilgileri buldum. Benim söyleyeceğim. Bana tercih zamanı rehber öğretmenlerim tarafından söylenenler ile gerçekler arasında uçurumlar var. Kendim araştırmasaydım. Bende burayı tercih etmek gibi bir saçmalık yapacaktım.
Maxicep.com - Anadolu Üniversitesi (UOLP-Leeds Metropolitan) İşletme BİLGİ

-Bu 2 yıl önce açılan 2 üniversite tarafından yürütülen ortaklaşa bir program.
Henüz deneme aşamasında diye tahmin ediyorum... Üniversiteler birbiri ile anlaşmış olsa da ülkeler arasındaki politik sorunlar nedeniyle okuduğumuz bölümün birden kapanma ihtimali var.. Arkadaşlarla korku içerisindeyiz. Tekrar ÖSS'ye hazırlanmayı planlıyoruz.. İlk araştırdığımda bölüm tarafınfan Vaad edilenler güzel geldi, puanıda aşırı iyiydi fakat girince pişman oldum. Henüz oturmuş bir sistem değil. Kafamız karışık, Eğer Hayatınızın 3-4 yılını karışıklık ve bilinmezlik içinde geçirmek isterseniz bilemem tabiki.. He bu arada;
-Üniversite ortamında (kantin vs.) ''vay beylerr paralı okuyan zenginler geldi, açılın VİP masayı onlara verelim'' şeklinde dalgalar geçiliyor.. Ortamdan dışlanabiliyorsunuz. e malum devlet üniversitesine parayı basıp giriyoruz. ''Ben Zenginim'' rozeti oluyor üstünüzde..
-Ücretlere her yıl zam geliyor ufaktan ufaktan...
-Sonra en kotusu 3 yıl okudunuz, 4.Yılda ingiltereye gidebilmek için alınan vizede sorun çıkabiliyor. Ve sorun çıkarsa alınması sizin sorumluluğunuzda olduğundan vizeyi alana kadar (2-3 yıl) üniversiteyi bitiremiyorsunuz.Nasıl sorun cıkar derseniz; Farzedinki bir siyasi eylem var. Sizde masum bir şekilde oradan geçerken Polis sizi yaka paça göz altına alıyor. ilginiz olmadığına inandıramadınız. Sicilinize siyasi propaganda yazıldı. İngiltere size vize vermez. Baştan ÖSS ye hazırlanın hadi bakalım.
-Ayrıca çok İyi yabancı dili olan bir anadolu lisesinden veya İngilizce eğitimi normalin ustunde olan bir kolejden mezun değilseniz Hazırlığı (toefl) 1. yılda geçmeniz imkansız gibi birşey. Zaten 2. Yılda da geçemezseniz osym sizi başka bir üniversiteye sürüyor. Kaydınızı dondurup Hazırlığı ingilterede bir dil okulunda okumanız tavsiyem. Tabi onun ücretide ayrı
-Her Dönem yaklaşık 4.000 TL harc parası orta gelirli ailem tarafından karşılanabilsede, Son sene Metropolitan üniversitesinden istenen 12.000 TL ve Yol+Yemek+Barınma+Kırtasiye ihtiyaçları ile beraber kestirilebilmesi zor ucu açık bir mebla ortaya çıkıyor. Babam Araziyi satıcam falan diyordu en son... Zor yani...

Sonuç;

Tercih edilmesi tamamen saçma ve mantıksız bir bölüm. Belki 4-5 Yıl sonra sistem oturduğunda güzel bir şeye benzer. He bu arada bölümn tercih puanının düşük olmasının sebebi, açıkta kalmış biraz varlıklı ailelerin çocukları ile kontenjanını doldurmak. Devler üniv. Olduğu için puanını Daha fazla düşüremiyorlar. Yani parayı verin girin demiş olmamak için formaliteden puan konulmuş.

----------Eklendi @ 21:13:48 ---------- Yazıldı @ 21:13:28 ----------

Tercih Etme Hayatın Kayar

----------Eklendi @ 21:14:12 ---------- Yazıldı @ 21:13:48 ----------

http://www.maxicep.com/universitele...-leeds-metropolitan-isletme-bilgi-522520.html
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt