avcitalip
Üye
-
Konu Sahibi
-
Ben anadolu tekniktim bilgisayardaydim bizimki oyleydi. Ama 2.95 le kaliyorsun ben 2.91le kaldim
1.ci donemle ile 2.ıncı donemını ort. Al oyle hesapla sınf gecme ort o oluyor mesela 1.donem mat 3du 2.donem 2oldu 3+2 5 dımı 5 ı bol 2ye 2,5 2,5 3olarak yaz kac ders goruyosan mat 4ders mesela 3x4 12puan bole bole topla haftalk toplam ders saatıne bol sonç tam net çkar
Diyelim 10 tane dersin var, aldığın notları topla toplam ders sayısına yani 10 a böl bu kadar basit
Ben soyle hesapliyorum
1) her dersin teker teker ortalamasi alinir
2) ortalamalar haftalik ters saatleriyle ayri ayri carpilir
3) ve hepsi toplanir
4) ve toplam ders sayisina bolunur
5) sonuc duz lisede 50 anadolu lisesinde 55 ve fen-sosyal liselerinde 60 i gecmis ise sinif sorumlu olmadan gecilir
ilk dönemdeki notlarında önemli. Sadece 2 dönemle hesaplanmıyor.
Ben soyle hesapliyorum
1) her dersin teker teker ortalamasi alinir
2) ortalamalar haftalik ters saatleriyle ayri ayri carpilir
3) ve hepsi toplanir
4) ve toplam ders sayisina bolunur
5) sonuc duz lisede 50 anadolu lisesinde 55 ve fen-sosyal liselerinde 60 i gecmis ise sinif sorumlu olmadan gecilir
buradaki belgede güzel bir anlatıyorLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bunu uygulayın
abi öyle yaptım ama arkadaşlar 1.dönem de önemli diyor 1.dönemin ve 2.dönemin ortalamasını almalısın diyor
- - - Eklendi - - -
Ben şu şekilde hesapladım :
Beden : 5x2=10
ATL PC : 4x3=12
Dil Anltm : 4x2=8
Din : 4x1=4
End bakım onarım : 3x5=15
Felsefe : 4x2=8
Biyoloji : 3x2=6
Fizik : 3x2=6
Geo : 1x3=3
Kimya : 2x2 =4
Mat : 1x4=4
TC İnk : 4x2=8
Atl : 3x7=21
Edb : 3x3=9
İng : 3x4=12
+
-----------------
10+12+8+4+15+8+6+6+3+4+4+8+21+9+12=130
130
---- = 2,954
44
- - - Eklendi - - -
bizim müdür yardımcısı bu yöntemin sınıf geçmede değil teşekkür-taktir almada kullanıldığını söylemişti
- - - Eklendi - - -
Yalnız Lise 3'üm ben,bu arada İlkokul'da kalma var mıydı yahu ?
Böyle hesaplamalar sağlıklı çıkmıyor. Ben direkt ortalamaları çarpıyorum ders saati ile.
tmm işte bu da not ortalamasını ortaya çıkarıyor adamlar not ortalamsı hesaplıyor ki ne alacağını bilsin
1 tane 2m yokMatematiginde 2 olduysa 1 tane 1 bir tane 2n var. Cok rahat gecersin. Ben 3 yil önce 3 tane 1, 2 tanede 2 ile ortalama ile gecmistim şimdi düşündümde nasıl oldu acaba o
Tüm derslerin ayrı ayrı ilk dönemle ikinci dönemin ortalamasını al. Buçuklu olanlar yukarı sayıya yuvarlanır (2.5 ise 3, 3.5 ise 4 gibi). Sonra haftalık ders saatiyle çarp. Her ders için uygula bunu çıkan sonuçları topla ve haftalık toplam ders saatine böl. Unutma karnede notu olmayan dersi saymıyorsun. Haftalık 35 ders var diyelim 1 ders rehberlik o zaman 34 alıcaksın rehberliğin notu yok bunun gibi başka dersler de varsa onları da hesaba katmıyorsun.
birde öyle hesaplayacağım,bu notlar daha hocalarla konuşmadan gelener...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?